ANDREI BANC

A publicat la rubricile: Caleidoscop şi La noi şi în lume

Este unul dintre puţinii jurnalişti  din România, specializat în probleme ştiinţifice, deşi nu are vreo formaţie practică. Dar dacă în România pot exista ingineri-ziarişti care se ocupă de politică externă sau de cinematografie, de ce să nu poată exista şi absolvenţi de jurnalism care să scrie despre laturile practice ale vieţii. Anii de studii, de documentare dar şi fantezia şi talentul cu care l-a înzestrat natura (sau genele) ; au înlocuit pregătirea concretă, strict specializată, aşa cum lo au inginerii. A acumulat o mare experienţă, a asistat la diferite evenimente inclusiv la  ceremoniile de înmânare a premiilor Nobel…

A publicat la rubricile: Caleidoscop şi La noi şi în lume

Andrei este unul dintre puţinii jurnalişti  din România, specializat în probleme ştiinţifice, deşi nu are vreo formaţie practică. Dar dacă în România pot exista ingineri-ziarişti care se ocupă de politică externă sau de cinematografie, de ce să nu poată exista şi absolvenţi de jurnalism care să scrie despre laturile practice ale vieţii. Anii de studii, de documentare dar şi fantezia şi talentul cu care l-a înzestrat natura (sau genele) ; au înlocuit pregătirea concretă, strict specializată, aşa cum lo au inginerii. A acumulat o mare experienţă, a asistat la diferite evenimente inclusiv la  ceremoniile de înmânare a premiilor Nobel, de la Stockholm, prilej cu care a luat interviuri de la  cei mai importanţi laureaţi. Cei care l-au ascultat , l-au văzut sau l-au citit  la radio, la televiziune sau în presa scrisă (ani de zile la Realitatea Evreiască a redactat, printre altele, pagina de ştiinţă), nu au avut de ce să se plângă în privinţa preciziei informaţiilor sau a documentării riguroase. Are o imaginaţie bogată, un interes viu faţă de actualitate şi nu numai cea ştiinţifică, cel mai bun exemplu fiind tematica articolelor  lui, publicate în “Baabel”.

(Eva Galambos)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • Maya & Lucian Badian commented on January 31, 2019 Reply

    Un om ca ANDREI BANC a fost si va ramane o imensa valoare intelectuala si culturala pentru inca multe generatii care vor urma iar, pentru noi, un prieten special care ne-a imbogatit orizontul uman si spiritual, deschizand o imensa lumina care moartea fizica nu o va putea stinge NICIODATA. Pentru noi, draga Andrei, TU continui sa traiesti intens, iar flacara care ai aprins-o nu se va stinge NICIODATA… Iti multumim pentru unica ta prietenie cu care ne-ai inconjurat MEREU. Dr. Maya & Ing. Lucian Badian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *