ANDREI FISCHOF

Autor la rubrica Lirica şi Memoria

Născut in Turda, România, în 1940. Absolvent al facultăţii de Fizică, Universitatea „Babes Bolyai”, a lucrat de-a lungul vieţii ca fizician, specializat în domeniul tehnicii şi tehnologiei măsurării şi controlului. In 1974 i se decernează premiul Uniunii Scriitorilor pentru traduceri. A debutat ca poet în anul 1969, publicând apoi în presa literară din România (România Literară, Luceafărul, Tribuna). A tradus romane, eseuri, poezii şi dramaturgie  din literatura maghiară din România şi Ungaria, fiind distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru traduceri. În 1976 a emigrat  în Israel…

Autor la rubrica Lirica şi Memoria

Născut in Turda, România, in 1940. Absolvent al facultăţii de Fizica, Universitatea „Babes Bolyai”, a lucrat de-a lungul vieţii ca fizician, specializat în domeniul tehnicii şi tehnologiei măsurării şi controlului. În 1974 i se decernează premiul Uniunii Scriitorilor pentru traduceri. A debutat ca poet în anul 1969, publicând apoi în presa literară din România (România Literară, Luceafărul, Tribuna). A tradus romane, eseuri, poezii şi dramaturgie  din literatura maghiară din România şi Ungaria, fiind distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru traduceri.

În 1976 a emigrat  în Israel, unde alături de exercitarea profesiunii de fizician a continuat să scrie în limba română, dar şi în ebraică. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Scriitorilor Ebraici şi al Asociaţiei Scriitorilor de Limba Română din Israel. A publicat volume de poeme în limba romana (Dialog imaginar, Uitarea de sine, Atingerea umbrei, Prefăcuta liniste etc.) şi în limba ebraică (Keev Lavan, Rikud hamilim, Horef yarok etc.).

A fost distins cu: Premiul Gropper, Premiul Ianculovici, Premiul Sion  şi Premiul Palty.

(sursă http://www.uniuneascriitorilor-filialacluj.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *