DARIA DASCĂLU

Autoarea articolelor de la rubricile Povestiri din Baabel şi Un surâs în Baabel

Născută într-o familie de medici din Cluj, a beneficiat de un mediu familial marcat de îmbinarea culturilor română şi armenească. Legătura ei cu Revista Baabel a anilor 2012 – 2014 a început în clasa I-a când (încă nu purta pseudonimul actual) şi a nimerit să fie colegă cu subsemnata, amândouă recidivând în următorii 12 ani, cu câteva intermitenţe. Am fost martoră la înfiriparea şi înflorirea talentului ei literar de care însă nu a fost sedusă şi s-a îndreptat cu fermitate către o profesiune cu „picioarele pe pământ” , timp de câteva decenii stând literalmente în picioare în cabinetul de medic stomatolog.

Autoarea articolelor de la rubricile Povestiri din Baabel şi Un surâs în Baabel

Născută într-o familie de medici din Cluj, Daria a beneficiat de un mediu familial marcat de îmbinarea culturilor română şi armenească. Legătura ei cu Revista Baabel a anilor 2012 – 2014 a început în clasa I-a când (încă nu purta pseudonimul actual) şi a nimerit să fie colegă cu subsemnata, amândouă recidivând în următorii 12 ani, cu câteva intermitenţe. Am fost martoră la înfiriparea şi înflorirea talentului ei literar de care însă nu a fost sedusă şi s-a îndreptat cu fermitate către o profesiune cu „picioarele pe pământ” , timp de câteva decenii stând literalmente în picioare în cabinetul de medic stomatolog. În acel spaţiu (aflat la începutul carierei într-un orăşel minier de la graniţa Ardealului cu Moldova) a avut prilejul să cunoască o mulţime de oameni şi situaţii care apoi s-au decantat în scrieri scurte, alcătuite cu multă delicateţe şi condimentate cu lirism şi umor, care i-au oferit satisfacţia de a fi publicate şi chiar premiate în revistele din România. Pentru Baabel ea este condeiul care ne delectează cu avatarurile vârstei 2/3.

(Andrea Ghiţă)

Gânduri pentru Baabel

Dacă mă gîndesc la Baabel, îmi apare în minte ,,confuzie”, citesc în Geneză şi dau de limbi diferite, dacă mă gîndesc mai bine, e unitate,  în diversitate. Să scriu pentru baabel… îmi amintesc de Iuli-Andrea şi primul an şcolar şi caut în minte ce amintiri utile şi amuzante să-i împărtăşesc.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *