DELIA CEUCA

Autoare de articol la rubrica Portret

S-a născut la Cluj, într-o familie de profesori, tatăl ei fiind unul dintre cei mai remarcabili savanţi biologi de la Universitatea Babeş-Bolyai. De mică şi-a dovedit ataşamentul faţă de animăluţe şi păsări, dovedindu-se un „stăpân” ideal pentru perechile de papagali care au fost găzduite în colivia din casa ei. În minunaţii ani ai gimnaziului a făcut parte dintr-un careu de patru colege de clasă în care ea alcătuia Părimea a Doua şi subsemnata Pătrimea a Treia, de aici i s-a tras şi asumarea trudei în Baabel. Delia Ceuca a absolvit facultatea de biologie…

Autoare de articol la rubrica Portret

S-a născut la Cluj, într-o familie de profesori, tatăl ei fiind unul dintre cei mai remarcabili savanţi biologi de la Universitatea Babeş-Bolyai. De mică şi-a dovedit ataşamentul faţă de animăluţe şi păsări, dovedindu-se un „stăpân” ideal pentru perechile de papagali care au fost găzduite în colivia din casa ei. În minunaţii ani ai gimnaziului a făcut parte dintr-un careu de patru colege de clasă în care ea alcătuia Părimea a Doua şi subsemnata Pătrimea a Treia, de aici i s-a tras şi asumarea trudei în Baabel. Delia Ceuca a absolvit facultatea de biologie şi a lucrat mai întâi ca biolog de laborator medical şi apoi ca muzeograf într-un loc cu care s-a familiarizat din copilărie: Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai, ale cărei exponate le-a cunoscut ca nimeni alta. A contribuit la îmbogăţirea şi sistematizarea muzeului, fiind un ghid competent şi plin de aplomb. A a condus seminarii şi lucrări practice ale studenţilor de la facultatea de ştiinţe ale naturii, a elaborat lucrări ştiinţifice din domeniu zoologiei, este o mare iubitoare de natură şi ocrotitoare a necuvântătoarelor neajutorate, în casa ei găsindu-şi adăpost atât papagalii, canarii şi alte păsări cântătoare, cât alte animăluţe, precum un pui de bufniţă salvat dintr-un horn.

(Andrea Ghiţă)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *