ISTVÁN ROSTÁS-PÉTER

Autor de articole la rubrica Disputandum

Originar dintr-o zonă pitorească de la poalele Apusenilor, István Rostás-Péter a absolvit Liceul Ady-Şincai din Cluj şi Facultatea de Litere din Bucureşti, afirmându-se în publicistica scrisă şi audiovizuală din anii de după revoluţie. Din 1993 lucrează în media publică audiovizuală, la început la Studioul Teritorila Cluj al Radioteleviziunii Române, când a realizat simultan atât emisiuni de radio cât şi materiale de televiziune, iar mai apoi ca redactor radio specializat pe emisiunile de politică, în cadrul postului Radio Cluj. De câţiva ani este redactor şef-adjunct al acestui post, realizator al mai multor rubrici printre care una de sport dar şi una de publicistică radio.

De câţiva ani este redactor şef-adjunct al acestui post, realizator al mai multor rubrici printre care una de sport dar şi una de publicistică radio ale cărei ediţii le-a cules volumul Tótágas (În vârful capului). În paralel István Rostás Péter publică articole în presa maghiară din România şi Ungaria, precum şi traduceri din şi în limba maghiară. De curând a semnat versiunea maghiară a cărţii lui Lucian Boia: De ce e România altfel?

(Andrea Ghiţă)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *