KAREN ATTILA SEBESI

Autor la rubrica Disputandum

Actor şi om de televiziune. Născut la Cluj într-o familie maghiaro-armeano-rusească, este vorbitor desăvârşit al limbilor maghiară, română şi rusă. A studiat la liceul de muzică – cultivându-şi talentul moştenit de la mama sa, pianista Nina Panieva-Sebesi şi la Liceul Ady-Şincai din Cluj. Apoi absolvit Institutul de Teatru şi din Târgu Mureş,  jucând o vreme – cu succes – pe scenele teatrelor maghiare din Cluj ,Oradea, Târgu Mureş şi Satu Mare. A fost distribuit în mai multe filme in Ungaria. Moştenind de la tatăl său – realizatorul radio Imre Sebesi – dragostea de microfon, şi-a început cariera la  Radio Cluj, 

făcându-se remarcat şi printr-o voce inconfundabilă.  Într-o vreme a produs în paralel emisiuni de radio şi de televiziune, pentru ca în final să se cantoneze pe micul ecran, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai carismatici realizatori de talk-show de la TVR Cluj şi TVR3, capabil să abordeze o gamă largă de subiecte. Karen Attila Sebesi are şi un bun condei de pamfletist, pe care şi-l exersează în limbile maghiară şi română.

(Andrea Ghiţă)

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *