MIREL HORODI (HORODNICEANU)

Autor la rubricile: Lecturile mele şi Portret

S-a născut la Pașcani, județul Iași, pe 17 iunie 1930. În 1940 familia s-a mutat la București. A absolvit Liceul „Matei Basarab” în anul 1949 și Institutul Politehnic București, Facultatea de Energetică în anul 1953, primind titlul de inginer în specialitatea electroenergetică. A lucrat la Întreprinderea de Electrocentrale București (ICEB) și la Intreprinderea de Raționalizări și Modernizări Energetice (IRME), specializându-se în automatizări, protecție prin relee și serviciile auxiliare ale centralelor electrice. A publicat numeroase articole în presa tehnică de specialitate.

Autor la rubricile: Lecturile mele şi Portret

În 1970 a emigrat în Israel, stabilindu-se la Haifa, lucrând la Societatea Israeliană de Electricitate (IEC), în domeniul proectării de centrale electrice. A îndeplinit diferite funcții, fiind în final șeful depatrtamentului de proectări de centrale electrice. S-a pensionat de la IEC în anul 1995, lucrând încă 7 ani în sectorul privat. În anul 2007, i s-a decernat titlul de membru de onoare al Asociației Inginerilor Electricieni și Electroniști din Israel pentru contribuția sa la proectarea centralelor electrice din Israel.

În anul 1973 s-a căsătorit cu pictorița Liana Saxone. Are doi băieți și cinci nepoți.
Din anul 2000 a început să publice în presa israeliană de limba română și în reviste din România („Contemporanul-ideea europeană”, „Observator Cultural”, etc.)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • Nastase Emil commented on May 2, 2015 Reply

    Am primit o informatie de la ing. Constantinescu Marius ca luna viitoare vei veni in Bucuresti Daca ai timp doresc sa ne vedem. Am fost colegi la facultate Doreste sa te vada si Ionescu Marius (Ghighi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *