Daria Dascălu: MUIEŢI ÎS POSMAGII ?

O soţie conştiincioasă, prepară de zor o poţiune într-o duminică obişnuită, la şase dimineaţa. Soţul pus pe rele intră s-o prindă asupra faptului. “Ce faci aici la ora asta ? „Nu ştiam că eşti treaz“ „Nu mi-ai răspuns la întrebare, ce faci pe furiş?” „Ehei, un leac de viaţă lungă are ulei de rapiţă, suc de lămâie şi o linguriţă de sulfat de magneziu, vrei şi tu ? Să ştii că vindecă toate bolile“ „Nici pomeneală!” „Strici uleiul pe fleacuri. Pe deasupra trebuie să aibă un gust oribil!” „Orice remediu e cam sălciu, dar asta opreşte bolile în curs, te vindecă şi de cele imaginare!”

O soţie conştiincioasă, prepară de zor o poţiune într-o duminică obişnuită, la şase dimineaţa. Soţul pus pe rele intră s-o prindă asupra faptului. “Ce faci aici la ora asta ? „Nu ştiam că eşti treaz“ „Nu mi-ai răspuns la întrebare, ce faci pe furiş?” „Ehei, un leac de viaţă lungă are ulei de rapiţă, suc de lămâie şi o linguriţă de sulfat de magneziu, vrei şi tu ? Să ştii că vindecă toate bolile“ „Nici pomeneală!”„Strici uleiul pe fleacuri. Pe deasupra trebuie să aibă un gust oribil!” „Orice remediu e cam sălciu, dar asta opreşte bolile în curs, te vindecă şi de cele imaginare!” „Vorbeşti prostii!” „Nici pomeneală. Am o reţetă de la o persoană cu multă experienţă în alimentaţie, care diagnostichează E-urile cu privirea!” „Ştiu la cine te referi, dar acuma-i în puşcărie!” „Da, dar nu pentru reţeta asta!” „Am auzit pe cineva care s-a tot îndopat cu amărăciuni de astea şi pe urmă nu-i mai plăcea nici mierea!”. „Nu e cazul nostru!” „Vezi, nu te lăuda cu minunea asta altcuiva, că te părăseşte că l-ai otrăvit şi ajungi la zdup !” „Nici nu ţi-ar strica!” „Tot ce se poate! Se spune că acum stă la închisoare, te miri cine! Nici ţie nu ţi-ar strica să ţi le faci pe toate singur măcar o vreme” „Discuţia asta mi-a provocat dureri de cap, ce crezi îmi trece dacă mă gândesc la ulei de rapiţă, lămâie şi sare amară ?!“ „Da Muieţi îs posmagii ?!”.

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *