CUM ARATĂ AZI UN PANTALON MODERN?

Ușori de purtat, comozi, cu lungimi variabile, cu pliuri origami sau cu pense tradiționale, uni sau cu imprimeuri grafice. Așadar, variați. Practic, dacă v-ați hoărât să ieșiți din jeanși – și m-aș ruga (dacă aș putea!) la sfinții Karl, Yves și Marc să se intâmple așa ceva în primăvara asta -, ar trebui să aveți pe lista de shopping patru modele de pantaloni.

O pereche de culottes

Oricât de moderni par, doamnele îi luau la purtare prin anii ’30. Apoi au dispărut, până prin ’70 – poate din cauza acestei pauze de aproape 40 de ani multora li se par azi neobișnuiți. Li se mai spun gaucho și, atunci când sunt foarte largi și se opresc imediat sub genunchi, pot fi confundați cu fustele-pantalon.

IRINA2

Recomandarea mea este să ințelegeți că, cu tot volumul lor generos și lungimea midi, o femeie nu are nevoie să aibă proporții de manechin ca să îi poarte. Au contraire! Dacă aveți o siluetă cu forme, asortați-i cu o pereche de sandale sau escarpeni cu toc fin și o cămașă. Siluetele longilinii îi pot purta cu o pereche de balerini moderni (cu baretă) sau flatforme (espadrilele sau tenișii cu talpa groasă), plus un top Bardot, feminin.

O pereche de jogger pants dintr-un material de calitate excelentă

Juma’ pantaloni jogger (cu șiret in talie și pense), juma’ pantalon de costum (culoare inchisă, linie semi-structurată). Plusvaloarea lor vine din confortul croielii și din dezinvoltura modelului.

IRINA4

A nu se purta cu șlapi la birou, totuși. Dar vedeți, merg bine cu un blazer!

O pereche de Big Easy

După sezoane și ani nesfârșiți de colanți, jeanși skinny și pantaloni din piele mulați pe coapse, suntem salvate de pantalonii lejeri, comozi, în care ne putem mișca in voie. Eu i-am denumit Big Easy, sunt la fel de languroși ca o după-amiază fierbinte in New Orleans și i-aș purta având în urechi un ritm de electro lounge….

IRINA 1

Au, de cele mai multe ori, un aer casual (arată bine purtați cu pulovere din bumbac, tricouri polo și teniși din pânză). Ideea e că sunt easy-breezy, like a Sunday morning. Sunt atât de plăcuți la purtat, incât vă garantez că nu veți mai vrea să purtați jeanși. Ever.

O pereche de pantaloni țigareta

Deși nu mai sunt o noutate, majoritatea femeilor evită să îi poarte. Aveți senzația că vă măresc fundul? Come on, take a chance! Există pe lume lucruri mai cumplite decât un derriere plin și rotund…

Căutați un model semi-elegant, cu sau fără pense și cu talia medie sau înaltă, a cărui lungime să lase glezna la vedere. Lăsați-i în magazin pe cei mulați.

IRINA 3

Dacă vreți cu adevărat o variantă în tendințe, alegeți o pereche cu imprimeu în carouri mărunte sau cu imprimeu floral aglomerat.

De asortat cu tocuri înalte sau kitten, teniși din piele sau pânză, chiar botine de inspirație western și, în cazuri extreme, cu șlapi in stil Birkenstock

(Preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/2015/03/12/Cum-arată-azi-un-pantalon-modern/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *