Pot să (mai) port pulovere cu mâneci scurte?

A fost o vreme când îmi plăcea la nebunie acest gen de pulover drăgălaş. Era pe timpul cand Benetton înseamnă ceva pe piaţa de fashion retail de la noi: aveau acel mega-magazin la Universitate, unde puteai găsi tricotaje declinate în toate nuanţele curcubeului, vi-l amintiţi?. Chiar îmi cumpărasem câteva twin-seturi, ar fi facut-o fericita pe Betty Draper…

IRINA 1

Între timp, moda s-a schimbat. Aceste puloverase adorabile întâi şi-au pierdut farmecul, apoi au dispărut complet. Până de curând, pentru că au reapărut, reinterpetate, restilizate.

Aşadar, ce putem face acum cu puloverele cu mâneci scurte? Mai insuflă ele feminitate, distincţie şi delicateţe ţinutelor noastre?

Cum îl alegem?

Neapărat tricotat din fire fine, de calitate: din bumbac cu modal, caşmir, angora, lână în amestec cu alte fibre şamd. Simplu, la baza gatului sau cu guler înalt rulat (cele cu decolteu en-coeur s-au demodat, dragelor), uni sau cu un model geometric discret. Cu detalii easy glam (mici paiete ornamentale pe umeri, cristale discrete cusute în zona decolteului), cu torsade, cu motive jaquard

IRINA3

În nici un caz mulat! Nici prea scurt, nici prea larg. Un astfel de pulover bine ales conturează elegant bustul fără a evidentia linia sutienului, este lejer (poate fi uşor cambrat) şi se opreşte în dreptul şoldului.

IRINA 5

Cum îl purtăm?

Evităm fustele conice şi drepte, midi – că tot vorbeam mai sus de Betty Draper…

Îl folosim ca să feminizăm un jean cu linie boyfriend, un slim sau un pantalon din piele, dar mai ales il asociem cu un pantalon masculin larg, cu pantaloni ţigareta cropped sau cu o pereche de culottes eleganti.

IRINA4

Funcţionează la fel de bine cu un şort, cu o fustă petrecută asimetrică, cu o fustă cloş amplă, cu o jupă corola…

Dacă nu va încântă lejeritatea sau amploarea puloverului şi aveţi chef să vă conturaţi silueta mai clar, adăugaţi o curea subţire în talie.

Ce facem ca să nu ne fie frig?

Mie rareori mi se face frig, dar ştiu ca pentru majoritatea dintre voi mânecile scurte ridica problema termoinsolaţiei prin vestimentaţie (mai bine spus, a lipsei ei!). Iar cum primăvara e capricioasă, fie zilele sunt prea reci pentru mâneci scurte, fie brusc se încălzesc prea mult pentru puloverele groase cu mâneci lungi.

IRINA 2

Soluţia e simplă, poate de asta puloverele cu mâneci scurte sunt la apogeu în perioada primăverii. Apelăm la jocuri de suprapuneri: cămăşi cambrate sau tricouri cu mâneci lungi, croite pe corp, ca în imaginile presărate în acest articol.

 Irina Markovits

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *