Volum postum Paul Grigoriu la editura Hasefer

Regretatul jurnalist PAUL GRIGORIU a trecut la cele veșnice înainte de a putea să își țină în mâini ultima sa carte, apărută luni, 6 aprilie, la Editura Hasefer, din cadrul Federației Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.). Cunoscut îndeosebi ca un extrem de talentat om de radio, Paul Grigoriu a semnat și o serie de volume de poezie și proză. Cea mai recentă apariție editorială purtând numele său a văzut lumina tiparului la Editura Hasefer și se numește „Doi pentru o copilărie. Povești vechi și noi”. Volumul, ieșit de sub tipar la o zi după înhumarea autorului, conține emoționante amintiri din copilăria lui Paul Grigoriu și a prietenului acestuia, evreul Mundi.

carte Paul Grigoriu

Cartea începe în 1951, cu îndemnul „Eu sunt Mundi. Hai să ne jucăm !” și se termină peste 188 de pagini, care acoperă 13 ani, cu cuvintele „pentru amândoi, copilăria, cu coada ei adolescentină cu tot, eșua lamentabil în acel 1964!”.

Ce este între aceste file, la care se adaugă „Încheierea autorului”, precum și prefața semnată de Radu F. Alexandru, vor afla cititorii volumului și cei care ne vor onora la lansarea cărții, care regretăm că a apărut postum.

Dumnezeu să îl odihnească pe Paul Grigoriu și să îi facă scrierile nemuritoare.

 

Editura Hasefer

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *