Protestul INSHR împotriva unui eveniment public în memoria Mişcării Legionare

G U V E R N U L     R O M Â N I E I
Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”
Bucureşti, Bd. Dacia 89, sector 2 * Tel/Fax +40-21-318 09 39

*http://www.inshr-ew.ro/* e-mail: office@inshr-ew.ro

Comunicat de presă

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” își exprimă îngrijorarea și totodată dezaprobarea pentru organizarea în data de 5 mai 2015, într-o instituție publică și cu participarea unui reprezentant al statului, a unui eveniment dedicat memoriei unor reprezentanți ai Mișcării Legionare.

Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” în colaborare cu Federația Română a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști a organizat la Muzeul de Istorie a Municipiului București o “seară de film în memoria partizanilor făgărășeni”. În prezidiu, alături de domnul Octav Bjoza, subsecretar de stat, s-a aflat domnul Florin Dobrescu, președinte executiv al Partidului Totul pentru Țară.

Cu acest prilej au fost omagiați Ion Gavrilă Ogoranu și Valeriu Gafencu, legionari activi în timpul și după Rebeliunea din ianuarie 1941.

Astfel de evenimente publice, care promovează valorile sau memoria unor persoane care au fost membri ai unei mișcări politice fasciste, reprezintă un risc pentru consolidarea unei democrații civice la care aspirăm.

Director GeneralAlexandru FLORIAN

Memoria celor care s-au opus regimului comunist nu se confundă cu memoria membrilor unei mișcări criminale și totalitare.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • BORIS MEHR commented on August 14, 2021 Reply

    S-A CAM TĂCUT ÎN PRESĂ, LA ȘTIRI, DERANJEAZĂ MULT PROTESTUL INSHR EW,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *