Mofturi de Revelion

Atmosfera vibrează de anticipaţie.Vine Revelionul ! Lumea nu ştie cum să se îmbrace mai în linia modei, să mănânce mai sofisticat, să meargă la schi sau în staţiuni exotice şi nu în ultimul rând să se laude apoi la serviciu, ce bine au petrecut, cu ce întâmplări minunate, mai ceva ca un an întreg ! Dacă judecăm în profunzime, nu situaţia e de vină, ci oamenii cu multe mofturi. Gândindu-ne puţin ne dăm seama că lumea era ahtiată după petreceri, schi şi lauda de sine, chiar şi în perioada cea mai săracă dinainte de 89. Nu găseai o sumedenie de lucruri fără de care acum ai zice că nici că poţi trăi, dar de Revelion ţi-era gândul numai la petrecere. Pentru a face lucrurile chiar mai complicate, în locuri strategice se lăfăiau magazine misterioase unde se vindeau pe valută forte cafea, ciocolată, whisky, electronice, cosmetice scumpe şi alte minuni de negăsit în complexele unde îşi făceau cumpărăturile oamenii de rând. Asemenea dughene erau poreclite „shop”.

Pe vremea aceea, un grup de tineri care acum sunt de vârsta 2/3, au hotărât că nu pot petrece Revelionul altfel decât la schi. Au făcut lista participanţilor, au ales cabana cu locuri pentru toată lumea şi al cărei preţ şi-l puteau permite şi au pregătit schiurile şi raniţele de drum.

În ultimul moment, o verişoară mofturoasă şi crescută în puf din diaspora, i-a anunţat că-i va însoţi. I s-a explicat că în zona aceea nu este teleschi, pârtia nu e amenajată, se doarme într-o sală comună, pe paturi fără saltea, apa se aduce de afară, cu găleata, toaleta ţi-o faci în lighean, alte utilităţi sunt în spatele cabanei, focul e cu lemne şi masa de seară se ia la lumina lumânărilor… Prinţesa mofturoasă, a stat un pic pe gânduri apoi a întrebat : “Shop este ?”

Daria Dascălu

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *