COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului protestează energic faţă de publicarea volumului  ”Holocaustul – Gogoriţa diabolică – Extorcarea de bani de holocaust”, de Vasile I. Zărnescu,  şi evenimentul public al lansării acestuia, pe 8 aprilie 2016, la Librăria Mihai Eminescu, din Bucureşti.

Suntem printre ultimii martori în viață, care am văzut cu ochii noștri, cum poate fi adus iadul pe pământ de către omul de lângă tine. Cuvinte și nu mașini au fost cele care au dus la apariția lagărelor de concntrare și a zonelor de exterminare.

Cartea la care ne referim este un text profund antisemit, ce insultă memoria milioanelor de evrei ucişi – între care şi a celor din nordul Transilvaniei, (aflați vremelnic sub ocupație maghiară) ajunşi în lagărele naziste, și a celor trimişi de dictatorul Ion Antonescu în Transnistria. Este o palmă pentru foarte puţinii supravieţuitori din prezent, martori – nu ai “gogoriţei”, ci ai acţiunilor diabolice de purificare etnică dintre anii 1941 şi 1944.

Autorul, editorul, cei care îşi declară public adeziunea la ficţiunile revoltătoare din volum sfidează prevederile legii, se folosesc de democrație în încercarea de a o distruge.

Libertatea de exprimare are totuşi limite: nu poate batjocori memoria şi demnitatea unor victime. Invocarea iresponsabilă a acestei libertăţi nu scuteşte de consecinţe. Şi nu e nevoie de reflecţie aprofundată pentru a înţelege că încălcarea unei legi ce apără demnitatea umană merge în direcţia anarhiei, e o ameninţare la adresa statului de drept, pe care ne străduim să-l facem să existe.

Sperăm din suflet ca forurile în drept să-şi facă datoria, să ia măsurile ce se impun.

În numele Asociatiei Evreilor din România,Victime ale Holocaustului,

Preşedinte

Liviu Beris

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

4 Comments

  • CORNELIU MANDAL commented on April 25, 2016 Reply

    Lipsa EMPATIEI pentru suferinta umana,produsa de niste NEOAMENI are diterite forme de manifestare.Daca le-ar fi fost familia,etnia,religia supusa acestei catastrofe a umanitatii ce ar mai fi spus? Si mai are pretentia ca este om de cultura.

  • boris mehr commented on April 24, 2016 Reply

    bună revistă, completează RE

  • Baruch Tercatin commented on April 24, 2016 Reply

    Cartea este o rusine !
    Organele de resort ar trebui sa stranga toatele volumele din tare si arse.
    Autorii trebuesc pedepsti asapru.

    Baruch Tercatin

  • Maria Roth commented on April 14, 2016 Reply

    Da, asa este, multumim pentru declaratie si pentru publicarea ei in Baabel. As vrea sa vad aceasta declaratie publicata pe cat mai multe canale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *