Serendipyty

Despre Serendipyty…Hans Selye, autorul faimoasei carti „De la vis la descoperire” (carte care a schimbat viața multor studenți la medicină), îi spunea ,,vedere periferică”. Horace Walpole (unul dintre primii promotori ai romanului „noir” ) a inventat în această privință, cuvântul „serendipitate”, plecând de la un basm ceylonez, cu titlul „Cei trei prinți din Serendip”. Aceștia descopereau totdeauna, întâmplător sau datorită perspicacității lor, lucruri pe care nu le căutau. Cum procedau? Prin capacitatea de a-și fixa privirea nu numai asupra obiectului din fața lor, pe care doreau să-l vadă, ci fiind mereu atenți, trăgând cu coada ochiului la ceea ce poate apărea pe neașteptate.

raluca-serendypity-cofetarie

În Manhattan se află o cofetărie numita „Serendipyty”. Găsiți aici ,,Knipschelds Chocopologie”, prăjituri cu creme în nuanțe de roz cuarț, bleu serenity, verde fistic, galben pal. Într-un separeu mai umbros, poți mânca soufflé de roșcove, înghețată de mango, avocado sau papaya cu garnitura de caju sau cocos, compot de lamâie și ananas (ar fi mulțumit și cel mai aprig vegan). Mulți părinți vin deseori cu odraslele lor aici pentru deserturile delicioase, compania plăcută dar, mai ales în speranța că vor primi, măcar în parte, abilitățile prinților din Serendip…

Daria Dascălu

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *