Alternativa la ţinute festive

Bun, îmi dau seama că la început de decembrie, când toată lumea bifează check-in-uri şi going-uri la diverse evenimente, v-aţi aştepta să scriu despre rochii numa’ bune pentru petreceri: corporate, cocktailuri, tematice şamd. Însă e prea frig pentru rochii de petrecere! Când citiţi rândurile astea, afară sunt minus câteva grade şi orice sfat aş oferi despre topuri cu spatele decoltat, rochii cu bretele fine sau ţinute care nu includ pantaloni ar fi irelevant.

Aşa că, drept substitut, vă ofer perspectiva, soluţia şi alternativa mea la ce aş include într-o ţinută festivă de iarnă. Ceva care are puţin din strălucirea unei rochii, dar fără factorul „îngheţ”. Ceva feminin şi relativ sofisticat, dar care (esential) ţine de cald. Vorbesc despre pulovere: cu fire de lurex, cu paiete, cu finisaj metalizat. Genul de pulovere care dau o nota de stralucire şi semi-eleganţa unei perechi de jeanşi sau care relaxează aspectul unei fuste elegante de seară.

Puloverul pe care l-am tot purtat la petreceri de iarna a fost cumpărat, în urmă cu câţiva ani, la Londra. Dintr-un amestec de caşmir şi mătase fină neagră, avea pe umeri câte o linie de paiete negre-aurii şi era întreţesut cu un foarte delicat şi discret fir metalic auriu. Se potrivea cu jeanşi, pantaloni negri, fuste midi din dantelă sau piele… L-am purtat de zeci de ori şi mă bucuram de fiecare dată de confortul dat de el: nu tremuram de frig, nu aveam nevoie de niciun sacou, cardigan sau altă piesa ‘acoperitoare”.

Din fericire, zilele astea am descoperit în magazine nenumărate variante de astfel de pulovere. Preferatele mele sunt cele de mai jos, în special cel de la Mango, cu model Fair Isle (pentru seri festive dar casual) şi cel de la H&M, cu spatele doar puţin decupat.

Dacă aspectul metalizat şi glitterul nu se numără printre favoritele voastre, încercati unul simplu, cu aplicaţii pe decolteu cum este cel de la Massimo Dutti, sau căutaţi un model cu volane şi umerii decupati, broderii, dantelă sau transparenţe.

Cele de mai jos sunt o selecţie făcută în magazinele din Bucureşti Mall, astfel:

Randul 1, de la stânga la dreapta: pulover roz cu aspect metalizat Mango; bomber metalizat H&M; top breton cu paiete Marks&Spencer; helanca neagră cu lurex Zara

rândul 2, de la stânga la dreapta: pulover cu inserţii din mohair Stefanel; helanca cu fir lurex Mango; pulover sport cu paiete H&M; pulover negru cu paiete Zara.

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *