Trei variante de styling pentru blazerul tău obișnuit

În sezonul trecut se părea că absolut toată lumea purta – sau căuta – un blazer  în carouri, de preferat Prince de Galles.  În sezonul acesta, orice model e acceptabil: cu carouri sau  în dungi, din stofă, din gabardină, din cașmir sau din mătase, înflorat sau roz, cu epoleți sau doar cu aspect masculinizat… Atâta vreme cât e suficient de lung (adică acoperă posteriorul, așa cum o fac sacourile masculine!), se închide cu 1 sau 2 nasturi, eventual la 2 rânduri, are revere lungi şi umerii bine structurați, blazerul respectiv e în trend.

În ceea ce mă privește, am avut dintotdeauna blazere  în garderobă. O lungă perioadă am renunțat la ele, dar de curând am reînceput să le port, asta de  când mi-am dat seama că sunt un soi de passe-partout stilistic. Le port cu rochii de weekend şi peste rochii de cocktail, cu fuste diafane din mătase, cu jeanși, cu pantaloni jogger, cu pantaloni eleganți de seară, peste pulovere şi cu tricouri. Nu am multe blazere, doar 4, dar jur că m-au salvat din nenumărate situații. Am pe lista căutărilor şi investițiilor un adevărat smoking negru (sau alb), dar încă nu l-am găsit, şi vreau sa cumpăr  în primăvara asta un model  în carouri British

Anyways, destul despre mine. Gândul la substitute pentru pulovere şi cardigane, prin urmare la blazerele acestei primăveri, m-a făcut să încropesc acest articol,  în ideea de a vă oferi trei variante de styling prin care blazerul obișnuit își pierde din alura corporate şi devine mai… modern, simpatic, cool. Așadar, iată mai jos ce puteți face cu sacoul masculin.

Cu o curea mare  în talie

Nu vreau să par o moara stricată, dar serios, încercați să îl încingeți cu curea. În magazine există modele de blazere care vin cu propriile cordoane sau curele, chestie care arată cochet  când e vorba de un sacou dintr-un material imprimat.  în plus, vă scapă de grija asortării sacoului cu o anume culoare sau material de curea. Asortați-l cu o rochie midi înflorată sau o fusta evazată,  în timpul săptămânii, şi cu jeanşi lejeri  în weekend.

Peste o helancă

E aproape primăvară (calendaristic, cel puțin, iar eu sper ca vremea își va reveni dupa derapajul din aceasta săptămână). Asta înseamnă că diminetile sunt încă reci. Noroc că una dintre cele mai simplu de realizat ţinute şic şi semi-elegante de zi implică un blazer, plus o helancă sau un pulover cu guler înalt. Aveți şi varianta 3-în-1, respectiv helanca pe sub o cămaşa descheiată, peste care se adaugă un blazer din stofa. Daca îl purtați doar peste o helancă subțire, vă recomand să ţineti blazerul încheiat; daca puloverul e texturat sau mai gros, lăsaţi-l descheiat.

Supradimensionat

Uneori, sacourile şi blazerele vă pot da sentimentul de încastrare; la urma urmei, linia umerilor şi spatelui e ferma, iar materialul nu este (mai niciodată) elastic. Cum nimic la un astfel de blazer nu creează lejeritate, soluția e să alegeti același model, dar cu o mărime mai mare (sau chiar două mărimi, daca e un model cambrat). Purtați-l cu pantaloni largi şi botine, pentru a crea aspectul unui costum cu adevărat modern. Sau, daca ideea de oversized nu vă place, alegeți un sacou cu croiala dreaptă, dintr-un material moale, fluid, pe care să îl combinați cu pantaloni țigareta.

Mai jos, aveți o selecție de blazere numa’ bune pentru variantele de styling de mai sus.

Sacouri Mango (disponibile  în magazinul din București Mall)

Sacouri Zara (disponibile  în magazinul din București Mall)

acouri Massimo Dutti (disponibile  în magazinul din București Mall)

Sacouri Cloche, Bluzat, Omra, Cloche (disponibile pe Welovecouture.com)

Credit fotografii: pinterest.com, zara.com, shop-mango.com, massimodutti.com, welovecouture.com

Irina Markovits

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *