J’accuse

Nu! Nu scriu despre renumitul articol al lui Émile Zola care îi condamna pe cei care l-au trimis pe nedrept la închisoare pe Alfred Dreyfus sub acuzația de trădare. În acest articol, îi acuz pe medicii care își încurajează pacienții să nu se vaccineze contra COVID-19 și prin asta contribuie la propagarea, poate la nesfârșit, a pandemiei care zi de zi – mai cu seamă acum în România – îşi ia tributul de câteva sute de morţi.

Importanța vaccinării

Încercări de imunizare a populațiilor din orientul îndepărtat au avut loc în urmă cu sute de ani, dar englezul Edward Jenner a pus bazele vaccinologiei la sfârșitul secolului al XVIII-lea, preparând primul vaccin uman contra variolei, din serul vacilor infectate. Astfel, variola – care omora milioane de oameni anual – a fost eradicată global în 1979. I-a urmat francezul Louis Pasteur, care a preparat vaccinuri pentru prevenirea holerei, a antraxului și a rabiei. Aceste boli mai există și astăzi în țările subdezvoltate, mai ales în cele în care igiena personală și cea a apei sunt precare, alimentația este deficitară, sau nu există resurse financiare pentru achiziționarea unei cantităţi îndestulătoare de vaccinuri. Ciuma a ucis zeci de milioane de europeni în marea pandemie numită “Moartea Neagră” din secolul al XIV-lea. Ideea vaccinării contra ciumei a fost studiată și avansată de către bacteriologul elvețian Alexandre Yersin. Ciuma bubonică a fost eradicată în ţările dezvoltate. Apoi a venit rândul preparării vaccinului BCG (Bacillus Calmette–Guérin) contra tuberculozei, a tetanusului, a difteriei și a tusei convulsive – pertussis. Înainte de elaborarea vaccinului, aceste boli făceau ravagii printre copii. Între anii 1950-1985, savanții evrei americani Salk și Sabin au preparat vaccinul împotriva poliomielitei, boală cruntă al cărei deznodământ era moartea prin paralizia mușchilor respiratori sau, în cel mai bun caz, paralizii la mâini și la picioare. Datorită vaccinării și aceste boli au fost eradicate pe aproape tot cuprinsul globului.

Progess of polio elimination 1988 and 2014 Image: CDC

https://www.immune.org.nz/vaccines/vaccine-development/brief-history-vaccination

Vaccinurile contra pojarului, oreionului, rubeolei și a variolei, vaccin triplu sau cvadruplu, (numite în engleza MMR), salvează de asemenea mii de copii și adulți de la moarte sau complicații serioase. Iată lista, publicată de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), a bolilor împotriva cărora pacienții sunt protejați complet sau parțial de vaccinuri: cancerul de col uterin, COVID-19, difteria, ebola, hepatita B, gripa (influenza), encefalita japoneză, pneumonia cu pneumococ, turbarea (rabies), tetanus, poliomielita, anumite tipuri de meningită, pojarul, oreionul, rubeola, variola, tusea convulsivă, febra tifoidă, varicela, rotavirus, febra galbenă.

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/vaccines-and-immunization-what-is-vaccination?adgroupsurvey={adgroupsurvey}&gclid=Cj0KCQjwqp-LBhDQARIsAO0a6aLCO_-pPWIvVlbOEn5erKxy09SwYaBEkpB9r2DW569DcJ8-ISBYYaAaAle4EALw_wcB

Medici care se opun vaccinării împotriva COVID-19

Una dintre fraudele medicale pseudo-științifice care a avut repercusiuni publice grave și pe o scară largă a fost comisă de medicul britanic Andrew Wakefield care, împreună cu 12 coautori, a publicat în 1998, în prestigiosul jurnal medical britanic Lancet, un “studiu” pe 12 pacienți cu fișe medicale falsificate de către Wakefield. Rezultatele „revoluționare” ale acestei înșelătorii confirmau că autismul ar fi provocat de triplul vaccin contra rujeolei, oreionului și rubeolei pe care le-au primit copiii. Wakefield și colaboratorii au falsificat anamneza copiilor cu intenția de a da în judecată companiile farmaceutice care fabricau vaccinurile și de a obţine astfel o mulţime de bani. Mii de părinți, panicați în urma acestei publicații, continuă și astăzi să se împotrivească vaccinării copiilor, deși escrocheria lui Wakefield a fost demascată de o bună bucată de vreme. Dauna publică a acestei falsificări este enormă; au izbucnit epidemii cu aceste virusuri și nu este clar câți copii au plătit cu viaţa faptul că nu au fost vaccinaţi. OMS a declarat că nu există nicio evidenţă care să conecteze vacinurile MMR cu autismul. Poate cea mai mare daună pe care a produs-o publicarea acestui pseudo-studiu criminal este faptul că unii oameni se tem și astăzi să se vaccineze și a scăzut pe nedrept încrederea în vaccinuri și rata de vaccinări. Legal, într-o țară democratică, nu poți forța oamenii, inclusiv medicii, să se vaccineze, dar ei pot fi obligați indirect, prin interzicerea prezenței nevaccinaților la locurile de muncă. În schimb, un medic care propagă ideea antivaccinarii în public este (părerea mea personală) un criminal, fiindcă prin asta el împiedică stingerea pandemiei și cauzează creșterea numărului de cazuri mortale. Unii își primesc pedeapsa de la boală, murind nevaccinați, cum a fost cazul medicului din Kenya Dr. Stephen Karanja, președintele asociației doctorilor catolici din Kenya. În Israel, câțiva medici de acest fel au fost avertizați de Ministerul Sănătății că dacă vor continua această activitate îşi pot pierde dreptul de practică. Printre ei Dr. Rotem Amber, Dr. Rafael Tzioni și Dr. Avshalom Carmel care a publicat fake news despre vaccin pe contul său de Twitter. Un caz deosebit este al “doctorului” Arie Avni, căruia nu numai că i s-a retras definitiv permisul de lucru ca medic, dar este pasibil și de pedeapsa cu închisoare fiindcă a falsificat carnete de vaccin contra cost.

http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/01/05/autism.vaccines/index.html

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/vaccines-and-immunization-what-is-vaccination?adgroupsurvey={adgroupsurvey}&gclid=Cj0KCQjwqp-LBhDQARIsAO0a6aLCO_-pPWIvVlbOEn5erKxy09SwYaBEkpB9r2DW569DcJ8-ISBYYaAaAle4EALw_wcB

Opinia unui cap luminat despre vaccinări

Academicianul Profesor Bălăceanu-Stolnici este medic neurolog, profesor de neuropsihologie și anatomie a sistemului nervos, în vârstă de 98 de ani, membru de onoare al mai multor universități și academii din lume și decorat pe plan național și internațional pentru realizările sale științifice în medicină.

În final, ascultați-l pe profesorul Bălăceanu-Stolnici în următorul video scurt, explicând în mod coherent, logic și științific, importanța vaccinării contra COVID-19.

Dr. Tiberiu Ezri

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

61 Comments

  • Aurel Rotaru commented on October 20, 2021 Reply

    Am rasfoit statistici pe mai multe tari, comparind. Nu se poate spune, cel putin pina acum, ca tarile mai, la vaccin au avut un procent mult mic de mortalitate. România: 30% vaccinare 18 mil. locuitori 42.ooo decese. Ungaria : 60%, 9 milioane, 30.ooo decese.. Cehia, procente apropiate de Ungaria.. etc

    • Tiberiu Ezri commented on October 20, 2021 Reply

      In Israel, vaccinul al treilea – buster, a scazut in mod simtitor mortalitatea, iar 90% dintre bolnavii gravi sunt cei nevaccinati.

    • Klein Ivan commented on October 22, 2021 Reply

      V-ați pus o întrebare simplă la care răspunsul e evident . La adevăr se ajunge prin multe întrebări simple . K.I.

  • Aurel Rotaru commented on October 20, 2021 Reply

    Apreciez si iau in cosiderare sustinut parerea si pozitia,in discutie, a domnului Klein, chiar dacă, fiind normal, parerile sa nu coincida. Citeam o poveste despre alegerea unui papa. Era foarte nemulțumit după alegeri. I s a spus ca are toate motivele sa fie multumit dearece a fost ales cu unanimitate. Răspunsul lui: tocmai unanimitatea il nelinistestea. E sigur ca in domeniul acesta se cunoaste putin si nu se stiu foarte multe. O lumina in discutie ar aduce poate statistica. Interesant va fi de observat, pe mai multe tari,, procentul populatiei vaccinate si procentul deceselor atribuite covidului…..

    • Tiberiu Ezri commented on October 20, 2021 Reply

      Aceste statistici le puteti vedea pe internet la OMS – WHO.

  • Klein Ivan commented on October 18, 2021 Reply

    Merită vizionat pe youtube
    ” Medicii caută și alte opțiuni în afară de vaccin “

    • Tiberiu Ezri commented on October 18, 2021 Reply

      Da, probabil candva, undeva vor gasi si un medicament efectiv.

      • Klein Ivan commented on October 18, 2021 Reply

        Numai cine caută găsește . După cîte știu numai OFICIAL NU S-AU CĂUTAT ALTERNATIVE ( eficiente și ieftine ) pentru prevenire sau tratare în faza de început a bolii ( recomandate de specialiști cu practică în domeniu ) ci dimpotrivă au fost admonestați cei care sugerau alte căi ( și nu repetau mantra vaccinare-vaccinare-vaccinare ) iar medicamentele sugerate de “dizidenți” ) au devenit imposibil de procurat ( America ) . K.I.

        • Veronica Rozenberg commented on October 18, 2021 Reply

          Mai jos iti adresasem o intrebare si ar fi interesant daca ai dori sa raspunzi, fara legatura cu situatia COVIDU-lui.
          Un raspuns desigur, ar putea sa fie acela ca pe vremea respectiva decideau alti pentru “tine”, dar poate ca in decursul vietii s-a intamplat sa ai nevoie de un vaccin anti-tetanos sau anti-rabic.

        • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

          Trebuie sa speram si pana atunci sa ne conformam.

      • Veronica Rozenberg commented on October 18, 2021 Reply

        Astazi la televiziunea israeliana s-a vorbit destul de mult despre medicament vs vaccin.

        Persoane de prestigiu medical din lumea epidemiologiei au subliniat ca NICIODATA UN MEDICAMENT, ORICAT DE BUN SI EFICIENT AR FI NU POATE SA INLOCUIASCA UN VACCIN.

        In afara de aceasta, vaccinul este o modalitate preventiva de impiedica imbolnavirea, in timp ce medicamentul se aplica individual celui care este deja bolnav. Adeseori fara rezultat imediat, dar mai ales nu este o solutie in masa, in timp ce vaccinurile in decursul istoriei au eliminat existenta unor boli (precum in mod punctual se vede si in desenul articolului referitor la poliomelita), dar stim si despre alte bolio care au incetat sa mai exista, si nu pentru ca existau medicamentele, ci DOAR pentru ca au fost descoperite si aplicate in masa vaccinurile.

        So….nu prea are mare sens “chestia cu alte optiuni”, ele e bine sa existe, dar nu pot veni IN LOC.
        Desigur ca merita ca atat unele cat si altele sa fie imbunatatite.

        • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

          Ai dreptate Veronica!

        • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

          Totdeauna mijloacele de prevenire a bolilor sunt mai effective decat medicamentele care le trateaza odata ce au aparut. De exmplu, acest lucru este clar in cadrul spitalelor, unde spalatul mainilor a fosr clar legata de incidenta de infectii intraspitalicesti.

        • Eva Grosz commented on October 19, 2021 Reply

          Veronica, sunt oameni închistați în părerea lor și nici un argument logic nu va ajuta să asculte cel puțin , alte păreri. Asta se întâmplă în zilele noastre pe toate planurile, mai ales politice . Există alb și există negru.
          Între ele culorile au dispărut.

          • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

            Adevarat Evi! Aurea mediocritas nu exista.

          • Veronica Rozenberg commented on October 19, 2021 Reply

            Draga Eva, am dorit, in masura posibilitatilor, ca Israelul sa poate ajuta Romania cu un grup de masini ECMO. De altfel, daca as avea energia pe care am avut-o in trecut, probabil ca as incerca si singura sa ma adresez unor autoritati. Dar probabil ca nu o mai am.

            Apropos, i-am scris despre aceasta idee, dlui Radu Ioanid, ambasadorul Romaniei in Israel 🙂

            Ceea ce am mentionat inainte era doar o intrebare individuala adresata lui Ivan Klein, care sustine o teza ciudata, cand sunt convinsa ca in trecut a fost insusi, vaccinat si din acea cauza, sper ca nu a suferit de boli, precum TBC, sau Tetanos.

            In rest cate bordee, atatea obicee 🙂

            • Klein Ivan commented on October 20, 2021 Reply

              “Ceea ce am mentionat inainte era doar o intrebare individuala adresata lui Ivan Klein, care sustine o teza ciudata” – Nu mi-e clară care e “intrebarea individuala” și nici ce “teza ciudata” afirmi că eu susțin . Am încercat foarte limitat să arăt cum percep eu situația/subiectul – oarecum am tatonat să văd cine mai are o poziție similară cu a mea și nu s-a raliat nici-un baabelian.( Nu mă pot abține să nu apelez la un banc din copilărie – Profesoara : Bravo Bulă pentru fapta ta bună de a ajuta o bătrînă să treacă strada , dar de ce era nevoie și de prietenul tău ? Bulă : Păi , dînsa nu voia să treacă strada .- Eu fiind singur voi sta în banca mea) , Consider că e bine ca în Baabel să apară și păreri opuse . În viața de toate zilele am căutat să evit discuțiile pe temă cu cei vaccinați indiferent că erau convinși sau siliți . Sănătate , K.I.

              • Veronica Rozenberg commented on October 20, 2021 Reply

                Intrebarea mea era foarte clara, sunt convinsa ca nu ai avut dificultati intelectuale sau filozofice ca s-o intelegi.

                O repet, just in case:

                Nu te-ai vaccinat in trecut de boli ca de ex TBC, Tetanos sau poate chiar pojar si scarlatina?

                De ce-ai facut-o si mai ales ce catastrofe ti s-au intamplat ca sa fii atat de pornit impotriva vaccinului acesta.

                Desigur ca nu trebuie sa raspunzi, poti sa mai exemplifici cu o alta Bula.

                • Klein Ivan commented on October 21, 2021 Reply

                  V.R. – Am să-ți răspund direct ție și altora care vor solicita . Nu sînt pornit impotriva vaccinului acesta. Accept părerile care îmi par mai fundamentate și mai bazate pe realitate. K.I.

    • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

      Pana si in locul mizerabil Theresienstadt, socrul meu z.l Feldman Teodor a primit vaccin contra tifosului.

  • BORIS MEHR commented on October 17, 2021 Reply

    NU TREBUIE AMESTECAT ÎN DISCUȚIE DL. STOLNICI, GRAV COMPROMIS DE ACUZAȚIA REALĂ DE COLABORARE CU SECURITATEA. PERSONAL M-AM VACCINAT ȘI EU ȘI SOȚIA PENTRU CĂ AȘA MI S-A PĂRUT CORECT. NU M-A SILIT NIMENI. PĂCAT CĂ LA NOI ESTE O PSIHOZĂ ANTIVACCIN CREATĂ ȘI DE AFIRMAȚIILE UNOR MEDICI, DAR ȘI DE PASIVITATEA BISERICII, DE BIGOTISMUL MULTORA.

    • Tiberiu Ezri commented on October 17, 2021 Reply

      De acord!

    • gabriel gurm commented on October 18, 2021 Reply

      15.000 de noi cazuri in fiecare zi, aprox. 400 morti in fiecare zi, bolnavi trimisi in Ungaria pentru ca nu mai sunt locuri in spitalele românești si doar 29% din populatia adulta vaccinata.
      Asta era ieri in Romania.
      GBM

      • Tiberiu Ezri commented on October 18, 2021 Reply

        Foarte trist!

      • Veronica Rozenberg commented on October 18, 2021 Reply

        Astazi am asistat la cateva emisiuni la TVRi, situatia este la marginea prapastiei.
        M-am gandit atunci, dar nu stiu cum s-ar putea pune in practica si daca ideea ar fi reala.

        In ziua de azi, cand situatia in Israel este intr-o imbunatatire considerabila, oare nu s-ar putea trimite in ajutor spre Romania niste masini de tip ECMO –
        Extracorporeal membrane oxygenation.

        Poate are cineva vreo idee? Poate sunt naiva? 🙂

        • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

          Draga Veronica,

          Nu, Israelul nu are destule masini ECMO. Sunt inca multe spitale fara ECMO. In plus, masina nu ajunge ci trebuie echipaj “around the clock”, care de multe ori lipseste si in Israel. Nu ECMO scade mortalitatea ci vaccinarea. Si la noi au murit la inceputul valului al patrulea si pana acum mai mult de doua mii de oameni si diferenta a facut-o busterul – vaccinul al treilea. Experienta de aici arata ca ECMO salveaza foarte putini bolnavi varstnici, dar salveaza pe unii tineri dupa saptamani sau chiar luni de tratament cu ECMO. Este o solutie in extremis si nu inlocuieste vaccinarea.

          • Veronica Rozenberg commented on October 19, 2021 Reply

            Probabil ai dreptate, doar ca nu m-am gandit ca acest procedeu ar fi un inlocuitor al vaccinarii, ci doar o modalitate de a salva mai multe vieti omenesti. Ma gandesc ca in situatia in care sunt prea multe cerinte si prea putine oferte, se fac alegeri, precum s-a vorbit la inceputul pandemiei, in Italia sau Spania. Atunci, neputand sa fie conectati la ECMO, toti cei care ar fi necesitat, era necesara alegerea, si in conditiile de atunci erau alesi cei mai tineri.
            De altfel ideea mea, naiva probabil era chiar de “a imprumuta” si nu neaparat de a oferi, atata timp cat in Israel, situatia pare sa coboare inspre un mic numar de solicitanti.
            Tibi, iti multumesc pentru raspuns.

            • Tiberiu Ezri commented on October 19, 2021 Reply

              Ideea ta e buna dar nu e fizibila din lipsa de echipament si personal fiindca ECMO se foloseste si in alte situatii, cum ar fi dupa operatii de inima, mai eles la copii, pneumonii refracta (cum a fost in epidemia greipei porcine unde ECMO a salvat multe vieti in Israel), etc.

  • Klein Ivan commented on October 17, 2021 Reply

    Am o sinceră considerație și simpatie pentru autor și mulți comentatori chiar dacă pentru aceștia eu , nevaccinatul , nefiind cu ei , sînt categorisit împotriva lor . Răspunsul meu simplificat , la această viziune simplificată , este că eu sînt mai prieten cu adevărul . Adevărul eu nu-l caut la Bălăceanu-Stolnici a cărui specialitate medicală nu e în domeniul în dispută și ale cărui merite științifice mari/mici sînt legate/datorate unei biografii , cel puțin discutabile , în perioada comunistă . Eu accept adevărul venit din partea apropiaților pe care îi știu ca fiind serioși de o viață . Ei la rîndul lor acceptă în același fel adevărul venit de la alții , sursa primară fiind specialiștii în domeniu . Pe de altă parte , trăind în America , eu caut să apreciez pe bază de “common sense” veridicitatea tezei că vaccinarea este “el unico camino” . Eu iau în considerare și metodele folosite în promovarea vaccinării aici în America de către cei care , poate nu întîmplător , sînt în tabăra autointitulaților progresiști doritori să schimbe America în Acirema …. Urmăresc cu interes ce se mai întîmplă în lume – Portugalia , după o iarnă foarte dificilă , acum e vaccinată în proporție de peste 99% – o țară lipsită de antivacsers ; evoluția pandemiei în următoarele 6-12 luni ar putea fi sursa unui răspuns important dacă statisticile furnizate vor fi oneste . K.I.

    • Tiberiu Ezri commented on October 17, 2021 Reply

      Multumesc pentru comentariu.

    • gabriel gurm commented on October 17, 2021 Reply

      Personal va urez sa traiti pana la 120 ani!
      GBM

      • Tiberiu Ezri commented on October 17, 2021 Reply

        La fel!

    • Veronica Rozenberg commented on October 17, 2021 Reply

      Ivan, ai fost vaccinat in trecut, in copilarie, adolescenta, tinerete?

      Daca da, de ce ai facut-o? Simti ca ai fost dus de nas?

      Fiecare are dreptul la o parere, cei care insa lucreaza cu un public larg ar trebui sa se conformeze regulilor impuse de statul in care traiesc.

      • Tiberiu Ezri commented on October 17, 2021 Reply

        De acord.

      • Eva Grosz commented on October 17, 2021 Reply

        D-le Klein ! Un om cu limitele în cunoștiințe care nu aparțin de specialitatea lui ar trebui cel puțin să recunoască capacitațea specialiștilor care aduc dovezi concludente ,într-un cuvânt- să fie mai modești.
        Este adevărat că în timpul antichității și mai ales în timpul renașterii oamenii de știință erau medici , fizicieni, biologi, pictori, sculptori ,filozofi și multe altele toate într-o singură persoană….Dar…
        puțin mai modești ca astăzi oricare dintre noi. Leonardo da Vinci s-ar fi vaccinat cu siguranță .Probabil și Rambam. Medicul care vorbește în video în articolul de mai sus ,,vorbește cu o claritate , cunoaștere și experiență ,dar și modestie ,care se simt imediat.. Nici urmă de alte tendințe decât a explica ce este un vaccin . Vaccinul e una din cele mai mari descoperiri în medicină ! E nemaipomenită încăpățânarea oamenilor care trăiesc din filme polițiste și știri șocante. Asta este rezultatul ! Vaccinarea ar trebui legiferată.

        • Tiberiu Ezri commented on October 17, 2021 Reply

          Asta este si parerea mea.

        • Eva Grosz commented on October 17, 2021 Reply

          Corectare : în al doilea rând în loc de “modești “am vrut să scriu “modest “

  • Anca Laslo commented on October 16, 2021 Reply

    Cand lucrurile sunt relativ linistite ele merg cumva de la sine. Dar cand se naste o asemenea criza iti dai seama de dimensiunea prostiei ascunsa in societate. Si e ingrozitor. Din nou, un articol excelent.

    • Tiberiu Ezri commented on October 16, 2021 Reply

      Multumesc!

  • Marina Zaharopol commented on October 16, 2021 Reply

    Remarcabil de clară şi sistematică prezentare a necesităţii vaccinării, care ar trebui să-i convingă pe nehotărâţi şi pe cei care se împotrivesc adminstrarii vaccinului.

    Este o expunere logică, dar, trebuie, din păcate, să luăm în considerare că nu toată lumea e raţională sau apreciază facultatea umană a raţiunii!

    • Tiberiu Ezri commented on October 16, 2021 Reply

      Multumesc

  • Eva Grosz commented on October 16, 2021 Reply

    Articol de importanță deosebită în situația actuală !
    Felicitări Tibi !

    • Tiberiu Ezri commented on October 16, 2021 Reply

      Multumesc Evi!

  • Aurel Rotaru commented on October 15, 2021 Reply

    Privind situația în discuție, sperând că nu greșesc mult, se poate spune că mor oameni de covid. Cine poate sa spună însă, la cit de mulți, covidul, în capul căruia se pun mai toate relele, nu este decit picătura sau picăturile care umplu găleata ….?

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Este ceva demonstrabil mai ales cand este vorba de moartea unor tineri sau mai putin tineri care erau inainte sanatosi.

  • Aurel Rotaru commented on October 15, 2021 Reply

    Cunosc un medic,bun , care se apropie de pensionare. Dumnealui afirma ca daca practicarea profesiei va fi conditionata de vaccin, se va retage din activitate….

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Nu inteleg de unde se trage acest fanatism si lipsa de intelegere elementara a repercursiunii ei. Auzim si noi stiri groaznice de la rude din Romania.

  • Aurel Rotaru commented on October 15, 2021 Reply

    Prosti, prostalai, cum îi numește domnul Gurm, poate, dar mulți sigur. Privim la medici, ca ani de zile s-au pregătit să ajute sănătatea . Vorbim de România. În jur de 58% din personalul medical este vaccinat. O parte dintre ei, nu din convingere, ci datorită presiunii . Cei care s-au vaccinat fără prea mare convingere nu stimuleaza, ci dimpotrivă, vor inhiba pe alții să se vaccineze. Abia trei din zece persoane sunt vaccinate. Și la timpul ăsta șapte din zece, din păcate, afirmă că nu doresc vaccin. Și asta în ciuda cifrelor de necrezut. La cimitire, pentru înmormântare, se fac programări peste zece zile…. Cifrele astea înspăimântătoare se datorează într-o măsură lipsei de vaccinare, dar nu numai. În România media de viață este cu, în jur de opt ani mai mica decât în Europa. Și asta se pare că se datorează stilului de viață, care, pe de o parte scurtează viata, pe de alta, micșorează imunitatea naturală.Ramii foarte surprins cind vezi in statistici cit de puține fructe și legume consuma un român comparativ cu un european, de exemplu. Fără aceasta, și fără vaccin, omul e în pielea goală pe ger năprasnic, cu totul fără apărare, mai ales după o anumită virsta, nu numai în cazul covidului , că nu e asta singura patologie, ci și în faţa multelor celorlalte patologii. Din păcate, viitorul apropiat, nu e deloc promițător.

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Foarte trist!

  • Andrea Ghiţă commented on October 15, 2021 Reply

    Din păcate, nu există doar medici anti-vaxeri, ci şi farmacişti. O fostă colegă de şcoală nu se vaccinează pentru că “ştie mai bine efectele nocive” şi am auzit cu urechile mele la farmacie cum o angajată ( farmacistă sau asistentă) sfătuia o bătrânică – bolnavă de inimă – să se gândească bine înainte de a se vaccina. Lumea are încredere în cadrele medicale şi, culmea, are mai mare încredere în “sfaturi” decât în explicaţiile ştiinţifice…România e într-o situaţie dezastruoasă. Ieri, la Cluj, incidenţa era de aproape 11 la mia de locuitori, în condiţiile în care numărul vaccinaţilor e unul dintre cele mai ridicate, dar departe de de masa critică.

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Aveti grija de voi!

  • Carmen Stoianov commented on October 15, 2021 Reply

    Articol magistral conceput şi realizat, cu ţintă şi obiective precise: concis, perfect documentat şi prezentat într-o manieră CONVINGĂTOARE. De l-ar citi cât mai multă lume şi de-ar putea “face valuri”!….. Finalul “încununează opera” de o manieră impresionantă. Mulţumim, domnule DOCTOR TIBERIU EZRI!

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Va multumesc doamna!

  • gabriel gurm commented on October 15, 2021 Reply

    Adică la ce te așteptai, Tibi? Că noi, medicii, ”nu avem faliții noștri”?! Sunt sigur că în viața ta profesională și personală ai întâlnit colegi prostălăi, de te intrebai cum au devenit medici, până ce ți-ai adus amintee că dacă ai memorie bună și poți înghiți toate tratatele dealungul a șase ani de studii, devii medic!!
    Și când un medic prostălău (sau rău intenționat) întâlnește oameni la fel de reduși ca el/ea, rezultatul îl ai în față: se moare pe capete, 90% din cei internați în spitale sunt nevaccinați, și ultima frază pe care mulți din ăștia o spun înainte de a-și preda sufletul Celui de Sus e: ce păcat că nu m-am vaccinat!!!
    Pe lângă toate acestea mai sunt și politicieni (și la noi, și în alte părți ale lumii) care răspund la cunoscuta frază (modificată de mine!): prostia stă cu regele la masă!!!
    GBM

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Adevarat grait draga Gabi!

  • Veronica Rozenberg commented on October 15, 2021 Reply

    Tibi m-a impresionat tenacitatea ta de a te documenta pentru a pune la dispozitia publicului o scurta istorie a vaccinului, situatii si evenimente prin care a trecut omenirea, astfel incat sa ajunga in ziua de astazi indoita si nehotarata de directia pe care ar trebui s-o abordeze.

    Multumesc si BRAVO !

    Impresionant interviul cu profesorul Bălăceanu, care la varsta sa inaintata si-a pastrat o asemenea limpezime a mintii, redand cu claritate situatia si contextul, care fac ca necesitatea vaccinului sa fie imperioasa.

    • Tiberiu Ezri commented on October 15, 2021 Reply

      Multumesc Veronica!

  • Tiberiu Georgescu commented on October 14, 2021 Reply

    Felicitari domnule doctor Ezri;o pledoarie mai la obiect din gura acad. Stoinici are sanse -sper- sa fie priceputa si de cei mai incapatanati cititori..
    Si eu sunt medic si nu e zi in care sa nu ma confrunt la propriu cu rezistenta unora cu pretentie de intelectuali care bat campii pe tema asta..
    Multumesc tare mult domnule doctor.

    • Tiberiu Ezri commented on October 14, 2021 Reply

      Va multumesc domnule doctor!

  • Tiberiu Ezri commented on October 14, 2021 Reply

    Iti multumesc draga Eva ca m-ai inspirat cu acest video!

  • Hava Oren commented on October 14, 2021 Reply

    Tibi dragă, te susțin de la A la Z! Iar Bălăceanu-Stolnici e un fenomen, de ce nu sunt mai mulți ca el?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *