Subiectivisme 5

Începând cu iarna următoare, majoritatea dintre noi vom rămâne cu căldura din suflete, în locul celei din apartamente. Fiecare factură de facilități ne va lovi în moalele capului. Vom înlocui multe feluri de mâncare preferată și delicatese cu răbdări prăjite, sau cel mult cu meduze și lăcuste, omologate deja de experții Comisiei Europene ca alimente consumabile în masă. Așa cum ne sfătuiesc binefăcătorii noștri de la Bruxelles, vom face duș ca la armată, cinci minute, odată la 2-3 zile, vom aprinde lumina doar în camera unde ne aflăm și ne vom aerisi hainele murdare în loc să le spălăm.

Totul pentru front, totul pentru victoria finală a Ucrainei asupra agresorului rus. Mai ales că un alt vizionar de la Bruxelles, șeful NATO, Jens Stoltenberg, ne-a liniștit că Ucraina va câștiga războiul.

Anunțuri la mica publicitate în Europa în anul de grație 2025:

– Schimb BMW X5 cu butelie de gaz de 100 de litri.

– Schimb apartament de bloc, 2 camere, cu suprafață de 52 m2 cu generator de curent cu baterii solare. . Schimb 100 de puncte de credit social contra servicii de baby-sitter la doi copii, unul de 3 și altul de 5 ani. – Schimb portofel digital fără datorii cu casă de vacanță de 100 m2 la Eforie

– Schimb cartelă de alimente lunară pe drept de preempțiune pentru cumpărarea unei vile de 200 m2 în zonă montană.

Fără studii de psihologie, doar din experiența proprie, pot să afirm că susținătorii fervenți ai vaccinării și ai măsurilor aspre de restrângere a libertății au devenit cei mai fanatici susținători ai propagandei războinice occidentale. În balonul roz și comod al realității mainstream, intelectualii războinici care nu au ținut vreodată o armă în mână vizionează deja defilarea trupelor ucrainene și NATO în Piața Roșie. Vise plăcute!

Turnătorul și securistul de serviciu din comunism s-au metamorfozat oficial prin impunerea unei norme europene în avertizori de integritate. De data aceasta Occidentul democratic liberal impune fraților de la răsărit noua legalizare a delațiunii și a ticăloșiei cu voie de sus. Continuitatea istorică a abjecției și josniciei delațiunii populare ridicate la rang de politică de stat. Bun venit, de fapt revenit, în realitatea umană mizerabilă a lui Big Brother. 

Când exteriorul și aparențele prevalează, interiorul, conținutul se atrofiază. Trăim în vitrină ori în focusul camerelor de luat vederi, expuși în toată nuditatea noastră primordială, precum produsele sau exponatele la un târg internațional foarte mediat. Singuri ne creăm soarta de produse de serie, reutilizabile sau chiar de unică folosință, care fac parte din loturi și categorii clar definite și departajate, cu termen de valabilitate clar stabilit dinainte de către fabricanții noului model suprauman postindustrial. Fiecare dintre noi poartă la vedere, inerenta etichetă sau cod de bare personal, ori noul cod QR care ne definește întrutotul, fără rest în slujba acestui nou sistem artificial perfect, deținut și administrat de stăpânii necunoscuți sau mascați ai lumii.

Existența noastră nu mai este un ciclu divin, ci unul de inginerie biogenetică, cu programare de la distanță, cu softuri sofisticate create de strategii satanici ai noii ordini anti-dumnezeiești.

Metodele comuniste de raționalizare a consumului, practic o umilire crasă a fiecărui individ, revin insidios în narativa mass mediei occidentale, mai ales în Germania, motorul economic al Europei, unde populația trebuie treptat convinsă cât de sănătos e să faci mai rar duș sau baie, să mănânci mâncare rece, să stai într-o încăpere cu iluminare redusă, sau să reduci încălzirea locuinței cu 2-3 grade.  Organismele sanitare ale UE au și aprobat ca alimente noi lăcustele și meduzele și în slujba acestui înalt deziderat european, renumiți bucătari probabil excelent stipendiați, au fost puși să scrie articole elogioase despre cele două alimente naturale noi și delicatesele culinare care se pot prepara din ele.

După două decenii de ecologizare isterică și politici de mediu care mai de care mai verzui, de la chestiunile macroenergetice care n-au prea fost rezolvate de aplicațiile energiei eoliene sau solare s-a trecut în forță la restricționarea consumului individual, sub conceptul absurd al „amprentei individuale de carbon”, totul subsumat efortului hilar de pedepsire financiară a Rusiei. Experții apuseni au demonstrat că debranșarea energetică a Europei de la gazul și petrolul rusesc va dura minim 3-5 ani în condiții economice optime. Fără a consulta națiunile componente, marele leagăn al democrației apusene, întrupat de Consiliul Europei, a adoptat un set de șase sancțiuni îndreptate împotriva importului de energie din Rusia, cu caracter obligatoriu, care vor transforma viața cetățeanului european de rând într-un calvar asemănător cu cel al vieții cotidiene din anii 80 ai dictaturii ceaușiste.

Tocmai Occidentul va recurge treptat la cele mai întunecate practici comuniste de limitare a consumului individual ca o încununare a unei politici energetice, financiare și economice falimentare, dirijată nu de legități economico-financiare, ci de necesități propagandistice și războinice ineficiente îndreptate împotriva agresiunii rusești din Ucraina.

Cu certitudine „întrecerea socialistă europeană” a sancțiunilor împotriva Rusiei va amărî și sărăci viața fiecărui european, din pricina scumpirilor și scăderii obligatorii a consumului permis în toate domeniile vieții cotidiene.

George Vigdor

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

7 Comments

  • Vigdorovits György commented on June 9, 2022 Reply

    Permiteți câteva replici scurte:
    1. Dacă ați citit articolul pe sărite, minima decență v/ar impune să nu vă dați cu părerea.
    2. Sunt un modest jurnalist, eu doar sesizez stări de lucruri negative, e absurd să așteptați de la mine finalizare. nu am nici o funcție publică.
    3. Nu e elegant să aduceți în arsenalul criticii Dvoastre, un antimaghiarism camuflat vorbind de ” viziune orbanvictoriană “, sunt prea rafinat și cultivat să mă las influențat de iliberalismul lui Orban. Va amintesc totusi ca el este admirat tot mai mult în Europa și chiar în Israel, pentru că susține fără servilism interesele țării sale.
    4. Apelul la civilizația occidentală este demagogic în condițțile în care în medie în Europa Occidentală factura de gaz pe luna mai a fost de 1500 EUR pt o familie. Eu continui să cred în linia Kissinger, Kohl, Merkel, Mitterand, Thatcher de echilibru cu Rusia și chiar de compromis cu Moscova. Ucraina nu merită riscul unui al treilea război mondial și nici chiar al sărăcirii generalizate a Europei.
    5. Eu sunt pentru stabilitatea și prosperitatea mult caznită a Europei. Care a presupus pacea și colaborarea cu URSS și mai apoi cu Rusia.

  • d commented on June 9, 2022 Reply

    Sint obligat sa recunosc ca nu am avut rabdarea sa citesc articolul cuvint cu cuvint. Prea multe idei imprastiate cu un patos logoreic, fara finalizare.
    Dar nu formatul este problema ci continutul.
    Din cite am reusit sa inteleg, mesajul este ,in cea mai pura viziune orbanvictoriana ,de ai intelege pe rusi ca au si ei dreptul sa ingenuncheze un popor si sa anihileze un stat suveran.
    Si ce argument de puternica valoare morala este mai bun ,decit frica de consecinte. Daca civilizatia occidentala se va opune si va introduce sanctiuni impotriva rusiei, va ramine fara apa calda, fara lumina si poate chiar fara mincare!?.
    Atitudinea critica fata de vestul care se opune agresiunii, mi se pare ,in cel mai bun caz,inutila.

    • BORIS MEHR commented on June 9, 2022 Reply

      Am eu niște obiecții – 1.nu oferiți o semnătură, preferați anonimatul. NU SE ȘTIE DE CE 2. comentați un text pe care singur recunoașteți, nu l-ați citit în întregime 3. a-i înțelege și nu ai …4. OCCIDENTUL se opune unei agresiuni contra OCCIDENTULUI?.
      scuze.

  • Vigdorovits György commented on June 3, 2022 Reply

    Mă așteptam la o concluzie “out of the box” nu la un loc comun de genul ” rușii trebuie lăsați să/și facă de cap”. Occidentul ar trebui să impună pacea cu forța sa superioară. Față de Rusia e imposibil să câștigi un război, e o evidență istorică. Neutralitatea Finlandei și parțial a Suediei au fost exemple pentru tot mapamondul. NATO n/are ce căuta la porțile Rusiei, nici SUA n/a tolerat în 1962 ca sovieticii să pună rachete în Cuba. Între două sfere de influență se impune o zonă tampon neutră. Rusia are dreptul să/și protejeze propriul popor în Donbas, chiar dacă nu prin agresiune. Ucraina are numai de câștigat dacă va rămâne neutră și nu va deveni vârful de lance camuflat al NATO.

    • BORIS MEHR commented on June 8, 2022 Reply

      de acord cu concluziile autorului, un război câștigat contra unei RUSII fie ea slăbită costă enorm și nu aduce o pace durabilă.

  • gabriel gurm commented on June 3, 2022 Reply

    Mă așteptam să găsesc în articol o propunere alternativă…..
    Sau rușii trebuie lăsați să-și facă de cap, pentru că populația țărilor vest-europene a suferit deajuns în timpul celui de al 2lea război mondial?!
    GBM

  • Andrea Ghiţă commented on June 3, 2022 Reply

    Perspective subiective. Unele dintre ele sunt foarte plauzibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *