Tristeţi invernale 1

1. Între două societăți în care pentru una valoarea supremă este viața, iar pentru cealaltă valoarea supremă este martirajul, incompatibilitatea este insurmontabilă. Între ele nu poate fi instaurată conviețuirea pașnică, pentru că una nu recunoaște dreptul la existență al celeilalte. Deci forța rămâne singura cale de comunicare.

2. Poporul lui Israel este ales să fie victimă. Doar în această calitate este acceptat în mod colectiv. La modul individual un evreu e bine să fie mort, complet asimilat sau cel puțin milionar.

3. Ura – un combustibil uman inepuizabil, destul de egal distribuit pe tot mapamondul.

4. Agresiunile flagrante, violențele extreme și dreptatea ultimă este apanajul exclusiv al marilor puteri. Restul statelor au dreptul să mormăie pe la colțuri, să latre în pustie ori să-și plângă de milă. Națiunile mici au doar șansa vasalității înțelepte, a supraviețuirii sub cizma hegemonilor, cel mult a unei prosperități limitate în caz de supunere perfectă.

5. Pentru milioane de ascultători și telespectatori din întreaga lume, printre care m-am numărat și eu, BBC a fost un etalon, o referință, o valoare de vârf stabilă a jurnalismului de radio și televiziune.

În mod regretabil, de aproape 15 ani, BBC a devenit o oficină de progresism, neomarxism, panislamism și de edificare a unei realități paralele conform unor instrucțiuni obscure venite de la puterea anonimă globală.

Nu există ceva mai lamentabil și mai grețos decât a susține că Hamas este o organizație militantă. Da, într-adevăr, „eroica” organizație militează pentru tăierea capetelor bebelușilor, arderea de vii a bărbaților capi de familie, spintecarea femeilor gravide și aruncarea la gunoi a copiilor nenăscuți, violarea în grup a femeilor și schingiuirea persoanelor în vârstă.

Sunt șanse ca dezmățul militant să înceapă și la Londra, Paris sau Berlin.

BBC girează această oroare mediatică și sper că ea generează repulsie în orice om de bun simț.

O lume decăzută din umanitate, care asistă în mod laș și chiar înțelegător la grozăvii fără de pereche și care are șanse reale să ardă în focul gheenei. 

6. Algebra halucinantă a sângelui; un bebeluș, un copil mic sau o bătrânică negociați pentru trei asasini condamnați; victoria ucigașilor asupra vieții și a normalității. Planeta maimuțelor aplaudă.

7. Extremism – tembelism manifestat în mod extrem.

8. Colectivismul forțat și conducerea ultracentralizată revin impetuos din culisele istoriei. Noua reprezentație a început deja de ani buni cu corectitudinea politică, apoi a continuat cu woke și cancel culture. Avem de decenii trusturi transnaționale, bănci suprastatale, organisme de conducere politică și economică integrative precum UE, WHO, UNICEF, ONU, FAO, toate nealese de cetățenii planetei, dar care iau decizii strategice în numele nostru, întru „prosperitatea și propășirea” noastră. 

Vom rămâne simpli spectatori ai noului nostru destin, subiecți neputincioși ai unor noi experimente colective planetare sau suprastatale.

9. De cele mai multe ori mediocritatea este cheia supraviețuirii de lungă durată, atât la nivel individual cât și colectiv.

10. În ultimele 2-3 secole metropolele au cucerit, au subjugat și au exploatat la sânge coloniile. În ultimele 2-3 decenii a venit rândul coloniilor să cucerească metropolele. Fluxul și refluxul istoriei.

George Vigdor

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

8 Comments

  • Erika Varsescu commented on December 14, 2023 Reply

    Felicitari. Scurt si cuprinzator

    As mai aduaga, cu permisiunea dvs :
    pacea se mentine cu forta.

  • George Vigdor commented on December 9, 2023 Reply

    Sper și eu ca tristețile invernale să se metamorfozeze în adieri primăvăratice sau înfloriri sezonale.

  • George Vigdor commented on December 9, 2023 Reply

    Dle Doctor Gurman, cuvintele Dvoastră măgulitoare valorează aur. E prima recunoaștere publică a modestei mele persoane.

  • theodor toivi commented on December 9, 2023 Reply

    De reținut.

    Winston Churchill:
    Întreaga istorie a lumii se poate rezumă la aceasta: atunci când naţiunile sunt puternice, ele nu sunt întotdeauna juste, iar când vor să fie juste, nu mai sunt puternice

    Cu simă, vă doresc sănătate, TT

  • gabriel+gurman commented on December 1, 2023 Reply

    M-am luptat cu mine însumi vreme de câteva clipe, dar nu am reușit să găsesc in articol măcar un punct cu care sa NU fiu de acord….
    Imi pare rău, și…felicitări pentru modul de a explica ”fenomenele”.
    GbM

  • Monica+Ghet commented on December 1, 2023 Reply

    Chapeau!

    Mă îmboldește gândul să adaug: după secole de căsăpire reciprocă a populațiilor aparținând celor trei religii monoteiste, a venit vremea supremației Mediocrității. Și care tot cu ură se întreține…Ura devenită religie.

  • BORIS MEHR commented on November 30, 2023 Reply

    AM CITIT CU ÎNȚELEGERE ARTICOLUL, CU APROBARE APROAPE TOTALĂ. DIN PĂCATE, SOLUȚIILE SUNT GREU DE GĂSIT. LUMEA ESTE LA O RĂSCRUCE, NUMEROASE CONFLICTE SE NASC ȘI SE EXTIND, MERSUL ISTORIEI NU ESTE PREVIZIBIL. DUM SPIRO SPERO, COGITO ERGO SUM. UN LUCRU ESTE CLAR: IMIGRAȚIA ISLAMICĂ, ACCEPTATĂ PREA LEJER ÎN EUROPA NU ESTE DE BUN AUGUR. BBC O FI ȘI EL PRESAT DE ISLAMICI?

  • Andrea Ghiţă commented on November 30, 2023 Reply

    Tristeţile invernale vin în mod firesc după exasperările autumnale. Poate că primăvara va aduce şi speranţă. Numai că ştirile bune nu sunt ştiri, nu-i aşa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *