Andrei Banc: OAMENI AUTOTROFI

Nu aş scrie povestea de mai jos dacă nu aş fi cunoscut eu însumi o persoană autotrofă. Pare ceva imposibil. dar e perfect real. În lume există peste 3.000 de oameni care sunt autotrofi, trăind fără să consume hrană solidă sau să bea orice fel de lichide. Şi, desigur, fără să urineze sau să elimine excremente. Trăiesc direct din energia solară. Pare contrar metabolismului speciei noastre ca şi al tuturor mamiferelor

Pe planeta noastră fenomenul autotrof (dobândirea energiei direct de la soare, fără alimentare cu alte fiinţe sau plante) e la fel de răspândit ca  cel al scării  trofice în care  ”peştele cel mare mănâncă peştele cel mic ”. Plantele sunt toate autotrofe fiindcă ele transformă direct  energia solară în energie prin fotosinteză. Noi ne luăm energia mâncând plante şi animale (care la rândul lor  s-au hrănit cu plante, adevărate „conserve” de energie solară). Tot ce e viu pe planeta asta trăieşte, în fond prin absorbirea energiei solare şi asta de  peste trei miliarde de ani, de când au apărut  primele microorganisme în oceanul mondial.

Nu aş scrie povestea de mai jos dacă nu aş fi cunoscut eu însumi o persoană autotrofă. Pare ceva imposibil, dar e perfect real. În lume trăiesc peste 3.000 de oameni autotrofi, care trăiesc fără să consume hrană solidă sau să  bea orice fel de lichide. Şi, desigur, fără să urineze sau să elimine excremente. Trăiesc direct din energia solară. Pare contrar metabolismului speciei noastre, ca şi al tuturor mamiferelor. Dar fenomenul este  real. Cunosc, aşadar, o doamnă, originară din România, trăind acum peste ocean, absolventă ”magna cum laude” a unei facultăţi bucureştene, care la un moment dat a descoperit că are disponibilităţi paranormale. Astfel că telepatic a fost convocată în două tabere de pregătire pentru viaţa autotrofă, una în California şi alta în jungla braziliană. A trăit câte trei săptămîni intr-o cameră izolată de ceilalţi participanţi (toţi stăteau singuri, în camere aflate în  cabane din lemn) iar cursurile se ţineau …prin telepatie. Şi de fiecare dată a trăit aceste trei săptămâni autotrof, adică numai din energia soarelui. Fară să bea sau să mănânce – asta deşi dacă nu bei trei zile mori. Spuneam că are proprietăţi paranormale. Un exemplu este capacitatea ei de a provoca regresia temporală! Adică determină un subiect aflat în transă indusă să călătorească în timp, înapoi, în vieţi anterioare, în care au suferit o traumă pe care poartă cu ei şi acum. De pildă, un caz – din cele multel – un bărbat se plânge de dureri de cap de care nu îl scapă nici un tratament. Călătorind înapoi în timp sub, îndrumarea ei,  ajunge în vremea Revoluţiei franceze din 1789 şi se vede ghilotinat. Revenind în actualitate,  nu mai are dureri de cap, dar  prietena mea descoperă pe gâtul lui, la ceafă o dungă roşie subţire, rămasă amintire prin timp a cuţitului ghilotinei.( Călătoria regresivă în timp este altă problemă controversată fiindcă, deşi corespunde credinţei indiene în Nirvana , contrazice fundamental toate cele trei religii monotetiste) .

Ei bine, în lume sunt cunoscuţi cca 3.000 de oameni autotrofi. Cel mai cunoscut , fiindcă l-a descris presa internaţională cu poze şi date biografice, este indianul Prahlad Jani, de 83 de ani dar care, de la opt ani nu a mai mâncat şi nu a mai băut nimic. La spitalul Sterlin din Ahmedabad o echipă de medici l-a supravegheat continuu. I s- a interzis să facă baie fiindcă orgenismul se poate aproviziona cu lichid şi prin piele. Spre uimirea medicilor, deşi Jani nu a băut nimic în vezica lui urinară se forma lichid, care însă nu era eliminat ci era absorbit prin pereţii organului. Jani este ceea ce în India este considerat un ”om sfânt”, trăieşte ca un pustnic într-o peşteră şi nu are nici o explicaţie pentru metabolismul său excentric, susţine doar că îl hrăneşte zeiţa Amba, care extrage din aer lichidul şi substanţele nutritive care  îi sunt necesare

Un alt om autotrof, Ratan, afirmă că noi ne hrănim cu ceea ce a fost deja procesat de plante. Dar ar trebui să procesăm noi înşine această energie care, explică Ratan, este cea mai bine absorbită la răsăritul soarelui. Metoda începe cu privirea fixă a soarelui, dimineaţa ,câteva secunde. Treptat, durata hrăniri cu energie solară ajunge la 15 minute şi se diminuează necesitatea de a mânca. Atunci când se ajunge la 30 de minute creierul dezvoltă capacitatea de a stoca energia solară şi de a o transforma în energia necesară activităţilor umane. Cel mai important, afirmă asceţii indieni, este formarea în jurul corpului a unei coroane de energie care alimentează trupul toată ziua. Şi care înlătură orice afecţiune psiho-somatică.

Altă celebritate mediatică este inginerul Hir Ratan Maneck, care în urmă cu opt ani a renunţat la hrana solidă. El trăieşte numai cu lichide. În cadrul unui experiment organizat la NASA, Ratan a trăit 130 de zile numai cu apă şi energie solară. El stătea în fiecare dimineaţă câte o oră privind fix soarele şi se ”încărca”. (NR Nu îi sfătuim pe cititorii noştri să treacă singuri la asemenea experimente fără o supraveghere a unui personaj trofic si a medicilor, altfel rezultatul poate fi fatal). Organismul îşi reduce treptat nevoile de hrană. În primele 200 de zile poate slăbi cu 40 kg. Reducerea greutăţii începe după a 16-a zi. Studiile au arătat că dimensiunile şi funcţionarea organelor nu se modifică, dar are loc o dezintoxicare generală, datorată lipsei toxinelor din carne care nu îşi mai are loc în dieta trofică. De remarcat că în mitologia indiană se găsesc relatări despre ”primii oameni” care nu consumau hrană solidă.

Studiile au arătat că cele mai greu de suportat sunt primele 21 de zile în care are loc o slăbire accentuată iar pielea capătă riduri ca o prună uscată. Dar cei ce renunţă o fac pentru că nu îşi pot scoate foamea din minte. Păcat, fiindcă s-a dovedit că memoria capătă dimensiuni fantastice, creşte capacitatea de regenerare a organismului, necesitatea somnului se reduce la  cinci  ore pe noapte.

Şi totuşi, partizanilor trofismului la oameni li s-a pus întrebarea – de ce mor oamenii de foame în Africa, unde este atâta soare? Ei bine, au răspuns aceştia, fiindcă oamenii vor hrană solidă, foamea este în mintea lor, ei cred ca fără mâncare şi apă nu se poate trăi

Să nu uităm asta – FOAMEA e în mintea noastră !

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *