IRINA MARKOVITS

Autoarea rubricii Graţie şi stil

Când Irina şi-a început noua meserie de consultant de imagine, după ce a lucrat la Fundaţia Spielberg, culegând amintirle supravieţuitorilor Holocaustului şi apoi în publicitate, (absovind Facultatea de Jurnalism şi cu o serie de cursuri de modă la Londra), am întrebat-o ce înseamnă ceea ce va face. „Voi sfătui femeile cum să se îmbrace” mi-a răspuns ea. „Bine, dar de ce? Eu cred că cea mai bună sfătuitoare a lor este oglinda. Te uiţi şi vezi ce-ţi stă bine, ce nu,  ce culoare,model, lungime ţi se potriveşte. Oglinda îţi spune”. „S-o crezi tu. Foarte multe femei nu se văd în oglindă aşa cum sunt ci cum vor să arate şi de asta au nevoie de mine, că să le îndrum”, mi-a răspuns ea. 

Autoarea rubricii Graţie şi Stil

Când Irina şi-a început noua meserie de consultant de imagine, după ce a lucrat la Fundaţia Spielberg, culegând amintirle supravieţuitorilor Holocaustului şi apoi în publicitate, (absovind Facultatea de Jurnalism şi cu o serie de cursuri de modă la Londra), am întrebat-o ce înseamnă ceea ce va face. „Voi sfătui femeile cum să se îmbrace” mi-a răspuns ea. „Bine, dar de ce? Eu cred că cea mai bună sfătuitoare a lor este oglinda. Te uiţi şi vezi ce-ţi stă bine, ce nu,  ce culoare,model, lungime ţi se potriveşte. Oglinda îţi spune”. „S-o crezi tu. Foarte multe femei nu se văd în oglindă aşa cum sunt ci cum vor să arate şi de asta au nevoie de mine, că să le îndrum”, mi-a răspuns ea. Odată cu trecerea  anilor, mi-am dat seama că avea dreptate. Munca Irinei este vastă şi multidirecţională, cuprinde de la prezentarea şi analizarea  tendinţelor  modei la istoria modei, iar sfaturile ei se bazează , în afară de cunoştinţe, cultură generală şi a modei, combinate cu un discurs adecvat şi foarte plăcut, pe empatie şi psihologie. Irina este chemată să ţină conferinţe, cursuri, să sfătuiască femeile de afaceri dar şi bărbaţii, dă interviuri în presă , la televiziune şi la radio, explicând detaliile legate de munca ei de consilier de imagine. Blogul ei, „Style diary” este accesat de sute de cititori care aşteaptă sfaturile şi îndrumările ei. Că nu este vorba numai de publicul tânăr, cum ar crede unii, se vede şi după accesările pe care le are în „Baabel” ai cărui cititori fac parte din generaţii care, politicos vorbind, au depăşit prima tinereţe.

Eva Galambos

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *