MARIA ROTH

Autor articol Oameni din preajma noastră

Sunt psiholog clinician pentru copii și una din persoanele care au fondat studiile de asistență socială în  România, în anul 1991. În prezent lucrez ca profesor și directoare a departamentului de Asistență Socială  la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea Babes-Bolyai din  Cluj, Romania. Am obținut doctoratul în psihologie în anul 1998, pentru o lucrare care s-a ocupat de tema interacțiunilor care favorizează dezvoltarea cognitivă a copiilor. Am petrecut 9 luni în cadrul programului Fulbright la Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord, SUA. Am publicat 5 carți de autor…

Autor articol Oameni din Preajma noastră

Sunt psiholog clinician pentru copii și una din persoanele care au fondat studiile de asistență socială în  România, în anul 1991. În preze și altele ca si coautor, respectiv editor, precum și peste 90 de articole în domeniul protecției drepturilor copiilor, prevenirea violenței, schimbările din domeniul sistemului de protecție a copiilor, factorii sociali ai succesului școlar, drepturile minorităților și ale persoanelor cu dizabilități, calitatea serviciilor de asistență socială.

Apreciez foarte mult revista Baabel, pe redactorii și autorii care publică aici pentru că știu să rezoneze cu sensibilitate cu lucrurile care pentru mine sunt importante. Baabel este un loc de întâlnire pentru cei cărora cuvântul valori (mai) înseamnă respect pentru celălalt, corectidunie, sinceritate, onestitate, diversitate. Baabel a noastră de doi ani să trăiască la mulți ani, să crească mare și din ce în ce mai puternică, să prospere prin voi redactorii, autorii și cititorii ei și să cucerească din ce în ce mai multe inimi sensibile și minți luminate (deopotrivă de important).

Cu drag si stimă

Maria Roth

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *