YOHANAN VASS

Autor de articole la rubricile Portret şi Memoria

Medic stomatolog la Ierusalim. Yohanan (János) Vass s-a născut la Cluj într-o familie de intelectuali. Tatăl său, cunoscutul medic stomatolog Zoltán Vass era supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz, iar mama al Grupului Kasztner. A absolvit studiile liceale şi Facultatea de stomatologie în oraşul natal profesând o vreme ca medic la Gherla şi la Cluj. În anii 1980 s-a stabilit în Israel. Actualmente practică stomatologia, după cele mai moderne metode, la Ierusalim. Concomitent Yohanan Vass este preocupat de istoria evreilor din Cluj, publicând mai multe articole cu acest subiect în presa română din Israel şi din România.

Autor de articole la rubricile Portret şi Memoria

Medic stomatolog la Ierusalim. Yohanan (János) Vass s-a născut la Cluj într-o familie de intelectuali. Tatăl său, cunoscutul medic stomatolog Zoltán Vass era supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz, iar mama al Grupului Kasztner. A absolvit studiile liceale şi Facultatea de stomatologie în oraşul natal profesând o vreme ca medic la Gherla şi la Cluj. În anii 1980 s-a stabilit în Israel. Actualmente practică stomatologia, după cele mai moderne metode, la Ierusalim. Concomitent Yohanan Vass este preocupat de istoria evreilor din Cluj, publicând mai multe articole cu acest subiect în presa română din Israel şi din România. Jurnalul de lagăr scris de tatăl său, în timpul detenţiei de la Auschwitz este o moştenire care l-a determinat pe Yohanan Vass să se preocupe de păstrarea memoriei Holocaustului, scriind şi povestind despre grozăviile acelor vremuri.

(Andrea Ghiţă)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *