SILVIA MITRICIOAIEI

A publicat la rubrica Lecturile mele

M-am născut la Roman în 1985. După absolvirea Colegiului Național „Roman-Vodă”, am urmat cursurile Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai, apoi masteratul de Studii ebraice la Centrul Goldstein-Goren al Universității din București. Am câștigat premiul I (2007, 2008) și premiul II (2010) la Colocviul Național Universitar de Literatură Română Contemporană. În prezent, sunt doctorandă la Universitatea Babeș-Bolyai, cu o teză despre valențele identității evreiești în opera lui Isac Ludo.

A publicat la rubrica Lecturile mele

M-am născut la Roman în 1985. După absolvirea Colegiului Național „Roman-Vodă”, am urmat cursurile Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai, apoi masteratul de Studii ebraice la Centrul Goldstein-Goren al Universității din București. Am câștigat premiul I (2007, 2008) și premiul II (2010) la Colocviul Național Universitar de Literatură Română Contemporană. În prezent, sunt doctorandă la Universitatea Babeș-Bolyai, cu o teză despre valențele identității evreiești în opera lui Isac Ludo. Printre interesele sale academice se numără literatura și cinematografia israeliană, strategiile narative în discursul memorialistic și istoria presei culturale evreiești din România interbelică. Am publicat studii și articole despre personalități ale culturii evreiești interbelice sau contemporane și a îngrijit al doilea volum din File din istoria evreimii clujene (Cluj-Napoca, Mega, 2014). De asemenea, sunt consilier pentru Centrul de Cercetare Alternativă.

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *