Irina Markovits: CE FACEM după PLAJĂ

În general, între orele petrecute la plajă şi cină, găsim timp să ne schimbăm: din costum de baie şi pareo/ rochie de plajă/ bermude, într-o altă ţinută. Cotrobăim prin geamantan şi cochetăm ba cu o rochie lungă şi fluidă, ba cu un pantalon alb şi un top croşetat, cântărim din ochi sandalele aurii şi cerceii strălucitori… Dacă, la fel ca mine, sunteţi adeptele bagajelor uşoare de vacanţă – sau dacă doar visaţi la bagaje cu mai puţine kilograme! -, împachetaţi din timp piese vestimentare care să joace dublu rol: de zi şi de seară

Dacă, la fel ca mine, sunteţi adeptele bagajelor uşoare de vacanţă – sau dacă doar visaţi la bagaje cu mai puţine kilograme! -, împachetaţi din timp piese vestimentare care să joace dublu rol: de zi şi de seară

În general, între orele petrecute la plajă şi cină, găsim timp să ne schimbăm: din costum de baie şi pareo/ rochie de plajă/ bermude, într-o altă ţinută. Cotrobăim prin geamantan şi cochetăm ba cu o rochie lungă şi fluidă, ba cu un pantalon alb şi un top croşetat, cântărim din ochi sandalele aurii şi cerceii strălucitori…

În foarte rare cazuri, ne găsim în situaţia “playa & dinner, all in one, darling”. Fie suntem prea departe de hotel, fie nu avem timp de întregul ritual de relooking. Însă, în loc de a transforma geanta de plajă într-o pseudo-valiză, e suficient să planificăm puţin lucrurile, înainte de a ieşi dimineaţa din camera de hotel. Adică…

1) Dacă v-aţi hotărât să purtaţi un pantalon, un şort, fustă-pantalon sau capri

Alegeţi un pantalon lejer, cu o croială modernă (largi sau lejeri, cu pense si buzunare, capri sau şalvari), din chambray (denim foarte subţire şi moale), in, viscoză sau bumbac, colorat uni (alb, negru, galben, roşu, ecru) sau cu un imprimeu discret. Poate chiar o salopetă, de ce nu?

 

De fapt, merge orice pantalon atâta timp cât nu vorbim de un micro-şort, de un pantalon scurt din lycra (ca pentru ciclism sau fitness) sau din prosop, de colanţi sau pantaloni scurţi obişnuiti din denim. Ideea e să fie un pantalon care să arate la fel de bine într-o ţinută de zi, de stradă, dar şi de seară, going out.

Dacă ziua pantalonul sau şortul joacă rol de “însoţitor” al costumului de baie, seara înlocuiţi-vă tricoul cu o bustieră, o cămaşă brodată sau un maieu mătăsos, ţinut de 2 bretele spaghetti, înlocuiţi bascheţii sau şlapii cu saboţi, sandale cu talpa ortopedică sau gladiatori din piele metalizată, şi eventuala curea din material textil cu alta mai fină sau chiar o curea din laturi sau zale.

*Personal, găsesc absolut încântătoare ţinutele cu pantaloni pentru plajă din perioada anilor ’30 – atât de feminine, glam, elegante, cu o notă uşor excentrică, aşa ca în fotografia de aici.

2) Dacă v-aţi hotărât să purtaţi rochie

Uitaţi pentru o zi de rochia-tricou, de rochia-cămaşă, de cea mini cu bretele şi floricele sau de rochia sport, cu guler polo şi mâneci scurte. Variante mai potrivite sunt fie o rochie câmpenească (boemă, hippie) din dantelă, croşet, voal de bumbac, muselină, fie un kaftan exotic, colorat sau imprimat, din in şifonat, mătase sau viscoză. Cu alte cuvinte, aveţi nevoie de o rochie cu o croială ultra-simplă dar rafinată, care poate face uşor trecerea de la nisipul plajei la piatra cubică a străduţelor cu restaurante locale, şi căreia îi sunt necesare doar de câteva accesorii.

Seara schimbaţi-vă şlapii cu o pereche de sandale cu talpă din plută, cu nişte Birkenstocks argintii sau aurii, sau cu nişte sandale cu talpa din rafie sau sfoară colorată, cu motive etnice.

În plus, strângeţi-vă parul încreţit de apă într-un coc dezordonat, agăţaţi-vă la urechi cercei imenşi, la gât un colier de inspiraţie africană şi purtaţi la încheieturi multe brăţări, iar peste umeri purtaţi o eşarfă imensă, tot cu un imprimeu etnic. Acesta e momentul vostru de exotism.

 

 

Această strategie vă permite să adăugaţi mai multe accesorii în bagaj, de pilda: • un colier plastron, un colier “statement”, un colier lung metalic, cercei masivi sau strălucitori, o brăţară manşetă • o bijuterie pentru păr (bentiţe sau agrafe strălucitoare) sau o coroniţă din flori • un turban din mătase • un bolero din voal acoperit de paiete sau un kimono • o eşarfă deosebită • o geanta-plic din rafie sau piele metalizată • sandale “bijuterie” • o curea strălucitoare

Nu uitaţi să strecuraţi în geanta: • un pieptene, câteva agrafe şi elastice de păr (pentru un coc sau o coada de cal) • ulei de corp (în Sephora găsiţi unul minunat, cu particule aurii si miros de floare de monoi) • un spray pentru faţă şi decolteu • şerveţele matifiante • o pudră bronzantă sau un blush • un lipgloss oranj, roz fuchsia sau roşu.

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *