THEODOR TOIVI fragment NECONVENTIONAL din BIOGRAFIE

Nou sosit în Ţara Sfântă, experţii în materie mi-au recomandat să anulez din curriculum vitae orice informaţie privind comunicările prezentate la simpozioane, examenele de doctorat, patente, publicaţii, precum şi alte deşertăciuni de acest gen – care mă transformau într-un overqualified, individ care nu poate fi angajat nicăieri şi niciodată…

***

Îtheodor toivi foto1ntr-una din prioadele captivante ale vieţii, când sistemele tehnice prin care îmi câştigam existenţa părăseau faza de concepţie, trimiţându-mi şefii în mod continuu pe diverse meridiane ale globului, am ajuns şi eu – în conjunctura descrisă mai sus – pe teritoriul Statelor Unite.

Treaba respectivă mi-a asigurat, într-o echipă dominată de absolvenţi ai unor universităţi americane şi israeliene de elită – trecerea cu buretele peste păcatele mele ereditare (ca spun aşa), cum ar fi: studiile făcute în România, ivritul negramatical dominat de incurabilul accent valah, şi lipsa unor grade de colonel în rezervă, atât de importante pentru avansare în Ţara Sfântă.

La graţierea “tarelor” amintite mai sus au contribuit lipsa totală de inhibiţie cu care, în diverse faze, am susţinut în faţa yankeilor soluţii tehnice ieşite din comun, un număr de lucrări prezentate la conferinţe internaţionale, precum şi titlul american de Certified Engineer – toate la un loc constituind o vopsea made în USA, aplicată peste materialul uman de bună calitate (zic eu) sosit cu Tarom-ul la aeroportul Ben Gurion, în ianuarie 1980.

***

Autorul unor volume publicate în România (“Utilaje şi instalaţii pentru prevenirea eruptiilor” Ed. Tehnica), în Polonia (“Urządzenia przeciwwybuchowe w wiertnictwie”, Ed. Wydawnictwa Geologiczne din Varsovia) sau Israel (“Dela Est la Vest” (memorii, Ed. Tesu), “Dosarul Adelle” (thriller, Ed.Familia.  În curs de apariţie: “Din Dacia Felix în Ţara Sfântă” (memorii) şi “Dosarul Ellada”(thriller)…

Câteva puncte marcante:

În Romania :  Instalaţia hidraulica de prevenire a erupţiilor care a primit Medalia de Aur la Târgul International Leipzig,  Emisiunea TV Prim Plan,  Instalaţia de prevenire a erupţiilor pentru Platforma de Foraj Marin Gloria….

In Tara Sfânta: Conceptul Cinematic şi Hidraulic pentru produse de vârf exportate în USA şi alte ţari, comunicarea: “Software for the Hydraulic  Design and Optimization of Heavy Mobile Equipment”, National Conference on Fluid Power, McCormick Place, Chicago Illinois, titlul de “American Certified Engineer” şi de “Inginer R&D Alef “.

Absolut toate,  acolo în Dacia Felix şi aci în Tara Sfânta, au însoţite de mari satisfacţii şi de inevitabile frustrări…

O tempora!

Theodor Toivi

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *