MEDICUL PERSONAL al PREMIERULUI ISRAELIAN AJUTĂ VICTIMELE INCENDIULUI de la Clubul Colectiv

Dr Herman Bercowitz , medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu și consulul onorific al României în Israel a solicitat și a obținut de la o firmă din Israel produsul revoluționar Nexobrid, un medicament pentru îndepărtarea țesuturilor moarte sau afectate la pacienții cu arsuri severe, fără să fie nevoie de operație. Originar din Romănia, unde are mulți prieteni, doctorul Bercowitz a fost imediat informat despre situația din România de către președintele Forumului Bnai Brith România, organizație al cărei obiectiv este ajutorarea oamenilor în nevoie, inclusiv în catastrofe ca inundații, incendii, cutremure, precum și de Ruth și Isac Lavi, israelieni de origine română , prieteni ai doctorului și apropiați de premierul israelian. Când a avut loc tragedia de la club,familia Lavi se afla în vizită în România.

Doctorul Bercowitz a fost întrebat de presedintele B’nai B’rith Romania despre posibilitatea de a-i trata pe răniții români în spitalele din Israel, care au o mare experiență în domeniu. Cum această cerere se poate rezolva doar prin dialog interguvernamental, dr. Berkowitz, dorind să ofere cât mai urgent ajutor și știind despre existența Nexobridului, s-a adresat firmei producătoare, MediWound. Aceasta a oferit o sponsorizare, sub forma de ajutor umanitar, trimițând într-o primă etapă medicamente pentru peste 100 de pacienți, urmând ca și în continuare să mai furnizeze medicamentul când stocurile vor fi epuizate. În plus, firma a trimis și doi medici experți din Israel și Italia pentru a ajuta la tratamentul victimelor. Acest gest de solidaritate vine în completarea unui alt gest asemănător.Profesorul Zeev Rotstein, directorul general al spitalului Tel HaShomer Sheba Medical Center, din zona Ramat Gan, a decis să acorde ajutor victimelor tragediei de la Bucureşti, de la clubul Colectiv și a trimis și o echipă de medici care operează în diferite spitale din București. Spitalul din Israel este gata să primească și răniți din România.

(preluare de pe Adevărul http://adevarul.ro/)

Eva Galambos

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

2 Comments

  • Marcovici Miriam commented on November 13, 2015 Reply

    Bravò….mi-a placut!!!!!!

  • Dimon Shahar commented on November 12, 2015 Reply

    Fara doar si poate, tuturor ne plange sufletul de parjolul tragic de la Bucuresti. Fara doar si poate ca le vrem numai bine celor in care mai palpaie cat de cat ceva viata, luptandu-se cu ingerul mortii… Fara doar si poate.
    Din pacate, imediat s-au gasit si unii care au inteles izbucnirea incendiului de la clubul “Colectiv”, printr-aceea ca muzica ce era propagata acolo avea mesaj satanic, propriu unor persoane absolut imposibil de suportat, negative, care neaga credinta in Isus Cristos, precum evreii care…
    … Da, uite ca s-a ajuns si la evrei.
    Nu se putea altfel.
    In acelasi mod, se vor gasi in Romania si baieti de treaba, care sa ajunga si la biciclisti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *