Personaje principale în garderoba de la 9-la-5

În momentul în care începe un nou sezon – așa cum se întâmpla zilele astea – , disciplina şi perseverenta cu care am ținut „rezoluțiile” stilistice de la început de an devin mai dificil de strunit. Intervine soarele care ne momește la o pauza de prânz prelungita, pofta de shopping pentru culori vii şi imprimeuri primăvăratice, dorința de a ieși din pantaloni, cizme şi paltoane dar pe care le înlocuim cu… ce anume? Dacă mai adăugăm la astea şi vremea schimbătoare şi astenia de primavara, poate chiar şi panica realizării că au trecut deja primele două luni din 2016 (!!!), tranziția de la pat la birou pare o sarcină de Sisif.

În weekend am avut timp să fac o foarte scurtă „lista scurtă”, pe care am trecut numai patru piese de rezistenţă pentru garderoba de birou. Cu ajutorul lor, momentele de dimineață petrecute în faţa dulapului devin mai plăcute, ţinutele pentru orele de muncă sunt construite mai facil, iar cafeaua poate fi băută în tihnă. Pregătiţi-vă, aşadar pentru un reboot stilistic, sper să vă inspire. La fel ca un simplu, dar venit din suflet, „bună dimineaţa”.

Un sarafan sau o salopetă

Sunt chintesența ideii de piesă vestimentară minimalistă, practică şi neutră. Mai toate modele pe care le găsiţi în magazine au o linie curată şi atât de simplă, încât îmi e greu să cred că nu veţi şti cum să o asortaţi sau integraţi stilului vostru, indiferent care ar fi acela. Recomandarea mea: suprapuneţi o astfel de salopetă peste o cămaşă albă închisă la toţi nasturii pentru un styling monocromatic ultra-simplificat, iar pentru o tuşă de stil personal schimbaţi cămaşa albă cu una care să aibă detalii individualizate (mâneci ample, un jabou, decupaje de-a lungul mânecilor, manşete supradimensionate, un guler victorian).

IRINA 1

În fotografii: inspiraţie Pinterest; salopete: Mango, Lure, Anca & Silvia Negulescu

O bluza imprimată

Este vorba de reinventarea unei piese clasice, adăugându-i o notă ludică; croiala rămâne familiară, însă imprimeul va fi detaliul care îi schimbă alura. Vi se permite o ţinută casual? Recomandarea mea este să alegeţi o bluză cu buline, pe care sa o asortaţi unui jeans de culoare închisă şi cu o pereche de pantofi cu toc kitten (de 4-6 cm). Dacă întâlnirile voastre de lucru necesită ceva mai multă fineţe şi eleganţă, fustele voastre conice se vor îndrăgosti de aceeaşi bluză cu buline.

IRINA 2In fotografii: inspiratie Pinterest; bluze albe cu buline negre: Zara, TinaR, H&M.

O fustă mortală

Fustele statement sunt supremele piese de rezistenţă ale sezonului. Sfatul meu e să uitaţi în următoarele 3 luni de fustele negre simple şi să îndrăzniţi purtarea uneia „altfel”. Dacă vreţi cu adevărat să ieşiţi din tiparul de corporate fashion, ce-ar fi să îmbrăcaţi o fustă roşie, în cea mai şic lungime midi? Asortaţi-o cu o simplă cămaşă bleu sau cu o bluza albă, efortul stilistic e suficient pentru că fusta va „vorbi” de la sine.

IRINA 3In fotografii: inspiratie Pinterest; fuste rosii: Undress, Mango, Poelle

Rochia-cămaşă

La fel ca Arnold Schwarzenegger, rochia-cămaşă is back with a vengeance şi, după părerea mea, va fi una din piesele-cheie ale sezonului cald. Pentru o tuşă primăvăratică, în afara orelor de birou purtaţi-o cu un cardigan sau un pulover preppy, plus pantofi sport albi; cât sunteţi la muncă, asortaţi-o cu o pereche de escarpeni cu toc gros şi înalt, un sacou masculin şi cercei delicaţi.

IRINA 4In fotografii: inspiraţie Pinterest; rochii-cămaşă: Framboise, AerWear, Happy Friday.

Irina Markovits

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *