Odă cămăşii

Nu e femeie crăeia să nu îi placă o  cămaşa!

Simplă, clasică, potrivită aproape oricărei ocazii, este „recuzita” stilistică de bază pentru mii de variante de ţinute – şi nu doar de birou, ci şi de weekend şi, în unele cazuri, de seară. Nici nu mai spun că există  cămăşi pentru orice siluetă, personalitate, vârstă şi nivel de creativitate, iar stylingul unei  cămăşi este mai relevant ca niciodată pentru că mereu se găsesc feluri noi în care o putem purta. Simpla  cămaşă – ei, sigur că actualizată! – te transformă din banală în prinţesă şi din invizibilă, în femeie şic, în doar 5 secunde.

IRINA1

Dacă ar fi să o descriu, aş face o lungă listă de atuuri, aşa că mă înţelegeţi când spun că varianta ei reinterpretată este trendul cel mai uşor de manevrat şi însuşit al acestei primăveri. Da,  cămaşa este piesa-cheie şi eroina sezonului. Iată cum o puteţi purta…

Simplissim. Adică „clean cut”.

O purtaţi aşa cum a intenţionat cel care a gândit-o, pentru că de cele mai multe ori o cămaşă simplă albă este definiţia minimalismului sofisticat. Este look-ul preferat al Emmanuellei Alt de la Vogue Paris. Dacă ea aşa o poartă, asta e o invitaţie lansată tuturor femeilor care au o  cămaşă albă din poplin în dulap. La birou asortaţi-o cu un pantalon negru ţigareta (uitaţi de skinny, gata! sunt considerati demodaţi!) şi o pereche de kitten heels, iar în zilele lejere treceţi la jeansi.

IRINA2

Artistic neglijentă. Adică „şifonată cu stil”

Trebuie să lase impresia unei ţinute discret studiate, cu  cămaşa albă half-in-half-out. Este cool, este şic, este modernă. Poate fi şifonată, la propriu, nu deranjeaza; pentru că vorbim de cool, nu de scorţos. Îi băgaţi în betelia pantalonului jumătatea pe care sunt cusuţi nasturii, iar jumatatea cealaltă lăsaţi-o deasupra. Merge de minune cu o fustă conica midi din piele, cu jeanşi foarte puţin sfâşiati sau cu o pereche de pantaloni din in.

IRINA3

Umărul expus. Adică „un altfel de Bardot”

În căutarea inspiraţiei, m-am amorezat de originalitatea cu care unele femei poartă  cămaşa clasica masculină. Simpla dezvelire a umărului, în timp ce restul bustului este acoperit de pânza croită lejer, surprinde prin feminitate. Cum să nu vă placă?!

IRINA4

Înnodată. La propriu, „with a twist”

Nodul frontal făcut unei  cămăşi ii da un aer spontan, degajat, tineresc, relaxat. Variantele de  cămăşi oversize se pretează cel mai bine acestei manevre şi pot fi asortate cu fuste mini. Însă exista şi opţiunea savantă, de a purta  cămaşa invers – cu spatele în faţă – şi de a-i innoda poalele în zona lombară. Cum vi se pare?

IRINA5

Irina Markovits

Fotografii: pinterest.com

(preluare de pe blogul autoarei: http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *