Imprimeuri florale, primăvara?

De câte ori am în faţă imprimeuri florale, îmi aduc aminte de fabuloasa replică, însoţită de voce şi mimica glacială, a Mirandei Priestley: „Florals? For spring? Groundbreaking.” Fantastică. Avea dreptate: motivele florale şi vegetale sunt nelipsite de pe podiumuri şi din magazine, indiferent de anul în care ne-am trezi. Sunt omniprezente în fiecare primăvară. Ca dovadă e primăvară, iar umerașele, vitrinele, paginile revistelor abundă în flori: minuscule, supradimensionate, exotice, abstracte, romantice, monocrome, multicolore…

Recunosc, am avut o perioadă când imprimeurile florale erau între preferatele mele. Între timp gusturile mi s-au schimbat, în ultimele sezoane calde m-am orientat spre grafisme, imprimeuri geometrice, desene abstracte, ceea ce face ca belșugul actual de flori să mă încurce puţin stilistic (pe mine, dar şi pe celelalte femei care preferă culori uni, minimalismul sau creativitatea exprimată într-un mod mai puţin romanţat). Dar am şi veşti bune: pe lângă imprimeurile florale clasic-feminine, trendurile acestui sezon ne pun la dispoziție şi un alt soi de styling, mai agresiv vizual. Imaginaţi-vă, de exemplu, o rochie midi înflorată, în stilul anilor ’70, asortată cu botine roz fluorescent din neopren elastic, à la Balenciaga. Glumesc, nu e chiar aşa.

Fără roz fluorescent, fără neopren elastic.

Dar le putem adăuga o geacă supradimensionată din denim sau o cămaşă militarească, plus niste botine foarte moderne. Apelăm, din nou, la acea veche manevră stilistică, alternarea high/low: alăturare de elegant şi sport, de feminin şi masculin, de nou şi vechi.

Pe lângă exemplul de mai sus, în primăvara asta puteţi încerca o fustă petrecută înflorată şi o jachetă din piele…

… sau cu un tricou sport vintage şi sandale cu toc înalt

… sau o geacă imprimată şi tenişi

… sau o rochie cu flori şi un sacou în carouri, cu croiala optzecistă, plus pantofi cu toc mediu şi gros

… sau un top ornamentat cu flori şi frunze şi jeanşi

… sau o salopetă cu flori minusculă şi o geacă cu print camouflage

… sau două imprimeuri florale total diferite, alăturate

Aşadar, nici un strop de sirop cu arome florale în ţinutele primăverii ăsteia, în schimb flori cu ţepi. Un fel de cactuşi, cu o doză de blândețe. Mă tentează, să fiu sinceră .

Irina Markovits

articol preluat pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *