Din cartea de bucate a mamei mele, Irina Szmuk

Friptură măruntă

Ingrediente: 500g pulpă de porc, o ceapă, un ardei, o lingură de ulei, două linguri de smântână,o lingură oțet

Preparare:

Tăiem felii din pulpa de porc, o dăm cu sare și o înăbușim sub capac cu ceapă și ardei. Adăugăm smântână, lăsăm să se înmoaie apoi  punem lămâie sau oțet. O servim cu garnitură de cușcuș sau cu cartofi.

 

Salată de țelină altfel

Ingrediente: 250 g cartofi, 200 g țelină, o ceapă, 2-3 ouă fierte, sare, piper,  oțet, ulei.

Preparare :

Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se taie în felii subțiri. Ouăle se taie mărunt. Țelina curățată se dă prin răzătoarea mare, se amestecă cu puțină sare. Se adaugă ceapa mărunțită, ouăle, cartofii, se dau cu sare și piper, se adaugă două linguri de ulei amestecat cu oțet (după gust). Se servește peste câteva ceasuri.

 

Evi Szmuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *