Reţete pentru peşte şi carne de viţel

Şalău sau crap cu smântână

 

Ingrediente – un șalău sau crap, două cepe, o lingură de ulei, 2 dl smântână, boia, sare,

pătrunjel verde

 

Mod de preparare

Curățim peștele, îl tăiem felii, îl sărăm. Turnăm uleiul în tigaie, prăjim ceapa tăiată mărunt pănă devine aurie, adăugăm boia, așezăm în tigaie feliile de pește peste care turnăm două pahare de apă. Prăjim peștele cu grijă, încet, sub capac. Dizolvăm o lingură de făină în 200 g smăntănă, vărsăm amestecul peste pește și coacem mâncarea în cuptorul încins, fără capac, timp de zece minute. Apoi scoatem  peștele din cuptor, turnăm deasupra zeama cu smântână. Servim peștele  cu găluște de vreun fel și cu o salată.

 

 

4.0.1

Papricaș din carne de vițel

 

Ingrediente – 6oo g carne de  vițel, o lingură de ulei, o ceapă, un ardei o roșie mare, boia dulce,  o lingură de făină, o lingură și jumătate de smântână, un cățel de usturoi.

 

Mod de preparare

Frigem ceapa tăiată foarte mărunt până devine gălbuie, adăugăm carnea tăiată mărunt, usturoiul. Frigem carnea adăugând mereu apă până când carnea se înmoaie. O băgăm în cuptor şi o ţinem timp de jumătate de oră. Adunăm carnea într-un colț al tăvii, adăugăm o lingură de făină și puțină apă rece. După ce s-a prăjit făina, adăugăm smântâna. Amestecăm sosul cu carnea și servim papricașul cu găluști și o salată asortată.

 

Eva Szmuk

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *