Andrei Schwartz

Baabel

În primii ani după emigrarea în Israel, am citit presa în limba română din noua mea țară. Cu vremea am început să citesc mai mult în limba ebraică și engleză, ziarele în limba română din Israel mi se păreau prea „regionale”, adresându-se unui public limitat din punct de vedere geografic.

Prin intermediul profesorului G. Gurman (Gabriel Ben Meron), colegul și fostul meu șef, am făcut cunoștință cu revista online Baabel. Clickul s-a produs la prima vedere. Temele abordate mi s-au părut interesante, nu erau legate numai de comunitatea evreiască din România, era și o serie de subiecte actuale, legate de evenimentele zilei din lumea întreagă, amintiri despre meleagurile natale, iar printre autorii articolelor erau foarte mulți cunoscuți și prieteni din tinerețe, răspândiți în toate colțurile lumii, cu un colegiu de redactori obiectivi. Este o revistă unică în felulei, o revistă a diasporei evreiești, dar și cu mulți autori neevrei.

La Mulți Ani !

Andrei Schwartz

17 iulie 2018

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *