În apărarea rochiei-cămaşă

Există ceva mai repetitiv şi plictisitor decât a discuta, diseca şi analiza ce ținută alegem când suntem invitate la o nuntă? Înclin să spun „da” şi să vă indic direcția articolelor despre „cum ne îmbrăcăm vara la birou”, însă să face un deserviciu garderobelor noastre de zi şi inspirației stilistice care abundă în jurul nostru. However, cum ne petrecem o (prea) mare parte din timpul nostru la muncă – așadar, îmbrăcate în haine conforme codului vestimentar căruia ne supunem – , discuția despre ținutele pentru birou este un rău necesar.

Unele dintre voi poate se așteaptă să vă recomand să investiți într-o pereche de pantaloni de culoarea sorbetului de fragi sau să vă cumpărați încă o cămașă răcoroasă din mătase, dar nu voi face asta.

În schimb, vă voi lăuda rochiile-cămașă. Mi-ar plăcea enorm să le văd purtate de cât mai multe femei, să înlocuiască (printr-un miracol) omniprezenții pantaloni negri mulați şi uniformele fuste conice, să devină la fel de căutate şi dorite ca o cămașă albă. Am patru motive pentru dorința şi argumentarea mea.

Motivul numărul 1: sunt rochii, așadar simpatice, comode, feminine, practice, încântătoare pentru dimineți încărcate şi răcoroase în zilele fierbinți.
Motivul numărul 2: sunt pe jumătate cămăși, ceea ce înseamnă că jumatatea lor de sus (mânecile şi gulerul) le dau acea nota profesională, semi-elegantă.
Motivul numărul 3: fiind un hibrid stilistic, oferă multe alternative de styling celor dispuse să (le) încerce. Una din variantele mele favorite este să port cămașă închisa la nasturi doar intre talie şi decolteu, lăsând poalele desfăcute şi având dedesubt un pantalon țigareta sau o pereche de bermude (city shorts).
Motivul numărul 4: sunt un passepartout stilistic. Cu alte cuvinte, sunt piesa vestimentara care oferă soluții evidente celor care caută „nod în papură”. De pildă: pot avea mâneci trei-sferturi, așadar acoperă brațele celor care nu suportă rochiile cu bretele sau bluzele cu mâneci scurte. Au o lungime midi şi au croieli lejere, așadar sunt mai decente şi mai ușor de purtat decât o fusta scurtă. Pot fi purtate şi cu tocuri, şi cu balerini, şi cu diverse variante de sandale, așadar oferă ocazia să îți rulezi întreaga selecție de încălțăminte de vară. Le poți accesoriza cum vrei, nu au nevoie de o matrice de asortare „ce port în partea de sus să se potrivească cu ceea ce port sub talie”… şi pot continua cu argumentele.

Am deschis discuția pe subiectul rochiilor-cămașă cu câteva amice si, spre surprinderea mea, nu toate le agreează. Dar eu rămân la părerea mea. Rochiile-cămașă sunt minunate. Cele cu talia marcată şi fusta ampla sunt fantastic de feminine şi au o notă retro, iar cele oversized, cu croieli drepte sunt ultra-comode, moderne şi cool.

Singura problema pe care o vad este ca, având atât de multe modele şi opțiuni la îndemână, e greu să te oprești la una singură.

Mai jos, aveti recomandarile mele de rochii-camasa pentru birou.

Irina Markovits

(preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *