Opinii controversate

După publicarea unor texte inofensive legate de balerine, sculptori sau amintiri de călătorie, încerc să expun câteva idei controversate.

  1. Uniunea Europeană

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis săptămâna aceasta că produsele fabricate în Iudeea și Samaria nu pot fi etichetate „fabricat în Israel”, impunând schimbarea etichetelor în toate cele 28 de state membre ale UE. Înainte de pronunțare, UE nu considerase obligatorie o asemenea etichetare, dar acum va fi o cerință, iar Uniunea poate lansa proceduri legale împotriva oricărui stat care nu se conformează.

Nu se poate nega faptul că Uniunea Europeană se angajează într-un dublu standard față de Israel.

Nu se solicită asemenea etichete discriminatorii pentru produsele fabricate în regiunile disputate din Kurdistanul ocupat de Siria, Irak sau Turcia, sau din Uiguria, Kashmir, Transnistria, Mali ș.a.m.d. În timp ce jihadiștii trimit peste 400 de rachete în Israel, UE se ocupă de etichete. Acțiunea UE a venit în aceeași săptămână în care Iranul a reluat îmbogățirea uraniului la centrala nucleară subterană Fordow. Ce caută armatele Europei în Afganistan? Iudeea și Samaria sunt legate istoric de poporul evreu mai curând decât Afganistanul de popoarele Europei… Civilizata Europă!

  • Alegerile din România

Departe mine gândul de a mă amestecă în opiniile electoratului din Dacia Felix. Dar mă intrigă campania mass mediei române contra d-nei Viorica Dăncilă, (ca și campania anti-Bibi din mass media Țării Sfinte).

Am înțeles că d-na Dăncilă a urmat eminentul liceu Mihai Viteazul din Ploiești, unde a învățat fiul meu și am fost și eu profesor. D-na Viorica Dăncilă a absolvit, ca și mine de altfel, Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești, unde am fost și conferențiar o vreme.

Presa bucureșteană o califică în mod absurd pe D-na Viorica Dăncilă ca analfabetă. Dacă ar fi adevărat, înseamnă că și eu sunt analfabet…

Am realizat un număr important de invenții în utilaj petrolifer și industria militară. Dacă citiți numai ceea ce am scris în prezenta publicație sper că nu pot fi considerat analfabet!

Dată fiind similaritatea studiilor noastre, nu pot fi de acord cu ipoteza denigratoare că D-na Viorica Dăncilă ar fi analfabetă, ca și 25% din electoratul Daciei Felix…

  • Alegerile din Țară Sfântă

Partidele israeliene așa-zise “centru”-stânga și-au axat propaganda electorală pe o singură lozincă: Numai Bibi nu (Rak lo Bibi)! Liderii partidelor amintite nu au precizat ce vor face cu economia țării, discrepanțele sociale, prețurile locuințelor, relațiile cu țările arabe, situația din Gaza ș.a.m.d. O singură promisiune: Numai Bibi nu! (Rak lo Bibi)!

Dar guvernarea premierului Benjamin Netanyahu a adus țării o economie înfloritoare: un shekel puternic, o inflație minimă, o rată minimă a șomajului, un export maximal de high-tech și armament, o activitate intensă a aeroportului Ben Gurion, numeroase autostrăzi, o cale ferată rapidă spre Ierusalim, etc. În relațiile internaționale Bibi și-a atras prietenia conducătorilor Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Indiei și nu de mult, a țărilor arabe din Golf.

În consecință jumătate din cetățenii țării și mult peste 60% din populația evreiască, creștină și druză au votat pentru Benjamin Netaniahu.

Dosarele penale anti-Bibi trenează de ani din cauza unor dovezi neconcludente. Se folosesc fără succes așa-numiții “martori ai statului”, care speră să-și reducă propria pedeapsă prin mărturii defăimătoare. Bibi se declară de altfel nevinovat.

Din păcate în ultimul timp am fost internat prin spitale și nu am văzut nicăieri multitudinea de “bolnavi pe coridoare” prezentată sistematic la TV.

Sper că se va rezolva și complicata problemă a guvernului și a păcii cu verii noștri arabi.   

Theodor Toivi

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

3 Comments

  • Theodor Toivi commented on November 23, 2019 Reply

    A uitat de PI! Se intampla si la altii….

    • Andrea Ghiţă commented on November 23, 2019 Reply

      Nu cred că se întâmplă la cei care ÎNŢELEG ceea ce învaţă.

  • Andrea Ghiţă commented on November 23, 2019 Reply

    Domnule Theodor Toivi, acest fragment din articolul Dvs. m-a lăsat perplexă : “Am înțeles că d-na Dăncilă a urmat eminentul liceu Mihai Viteazul din Ploiești, unde a învățat fiul meu și am fost și eu profesor. D-na Viorica Dăncilă a absolvit, ca și mine de altfel, Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești, unde am fost și conferențiar o vreme. Presa bucureșteană o califică în mod absurd pe D-na Viorica Dăncilă ca analfabetă. Dacă ar fi adevărat, înseamnă că și eu sunt analfabet…Am realizat un număr important de invenții în utilaj petrolifer și industria militară. Dacă citiți numai ceea ce am scris în prezenta publicație sper că nu pot fi considerat analfabet!”. Cu câteva zile în urmă această “distinsă doamnă” a fost întrebată dacă ştie cum se calculează aria cercului? Şi a răspuns fără ezitare: R pătrat. Uitându-l tocmai pe Pi, esenţa cercului…Cred că vă daţi seama că nu prea există similitudini între Dvs. şi domnia sa, chiar dacă a absolvit liceul la care aţi predat, că despre facultate nici nu mai pot vorbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *