Războiul socatei

Căldură mare… Uneori ai da un gram de aur pentru un pahar cu apă rece – o bere ar fi mai bună, dar în zilele noastre e mai sănătos să bem la temperatura camerei.

Un grup de prieteni s-a reunit în boxa din beci, la răcoare, pentru câțiva țapi și un pahar de vorbă. În atmosfera plăcută au uitat de scumpiri și de toate celelalte frustrări ale zilei.

Deodată s-a auzit un zgomot de rău augur… apoi o explozie și pe neașteptate au fost loviți de sticle sparte, fructe din compot, castraveți, oțet…

– Ce a fost asta?! – s-au întrebat cu toții speriați.

Când să se liniștească, o nouă rafală, una și mai agresivă.

Haideți să plecăm repede, nu mai suntem în siguranță!

– De ce?!

– Aha, acum am înțeles! Veganii de la etajul doi au inventat o nouă rețetă de socată și au sigilat bine sticlele, în speranța că le vor păstra pentru tot anul. Fermentația le-a terminat agoniseala.

– Veniți la mine în foișor să bem câte un coniac! După atâtea emoții, merităm! Nu credeam că socata poate fi periculoasă!

– Numai să nu ne vadă nevestele! Ele urăsc socata, dar sunt dușmani declarați ai băuturilor pe placul nostru!…

Daria Dascălu

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

3 Comments

  • tiberiu ezri commented on July 15, 2022 Reply

    Simpatic!

  • Andrea Ghiţă commented on July 14, 2022 Reply

    Mă bucur că Daria Dascălu a revenit în Baabel după mai mulţi ani de absenţă. În îndemn pe cititorii mai noi să caute articolele ei în ediţiile noastre din anii trecuţi.

  • Hava Oren commented on July 14, 2022 Reply

    Mi-a plăcut.
    Cu o maximă economie de mijloace ați descris o scenă cât se poate de vie. Parcă am simțit și eu „căldura mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *