Mi-am permis să traduc mot à mot din franceză termenul de pain à la viandeşi să vă ofer o reţetă clasică din America de Nord, care diferă în funcţie de regiune şi creativitatea executantului culinar. Reţeta de faţă comportă o orientare mediteraneană.
Ingrediente
1 kg de carne tocată de vită
10 felii de bacon tranşat nu foarte subţire
2 ouă
100 ml lapte
200 gr de pesmet
50 gr de usturoi presat bine
sare, piper, cimbru, ardei uscat pisat
100 gr caşcaval Parmezan răzuit
100 gr roşii uscate, feliate foarte fin
100 măsline fără sâmburi, feliate foarte fin
50 gr pătrunjel proaspăt tocat foarte mărunt
1 ceapă mică feliată foarte fin
30 gr de unt
Metodă de preparare
1.Amestecaţi ingredientele de mai sus.
2.Obtineţi o pâine din amestecul de carne
3.Aranjati pe forma pâinii feliile de bacon, una lângă alta.
4.Aşezaţi pâinea pe o tavă unsă cu unt şi o lăsaţi în cuptorul încins (180°C) timp de 60-70 minute.
Sugerez s-o consumaţi cu un vin alb spumant din Moldova.
Opiniile exprimate în textele publicate nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.
Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.
Site-ul baabel.ro foloseste cookies pentru a oferi un maxim de performanta experientei tale aici. Cookie-urile sunt pentru autentificare, statistici trafic Pentru a continua te rugam sa dai click pe ACCEPT, in caz negativ pe REFUZ