Mi-am permis să traduc mot à mot din franceză termenul de pain à la viande şi să vă ofer o reţetă clasică din America de Nord, care diferă în funcţie de regiune şi creativitatea executantului culinar. Reţeta de faţă comportă o orientare mediteraneană.
Ingrediente
1 kg de carne tocată de vită
10 felii de bacon tranşat nu foarte subţire
2 ouă
100 ml lapte
200 gr de pesmet
50 gr de usturoi presat bine
sare, piper, cimbru, ardei uscat pisat
100 gr caşcaval Parmezan răzuit
100 gr roşii uscate, feliate foarte fin
100 măsline fără sâmburi, feliate foarte fin
50 gr pătrunjel proaspăt tocat foarte mărunt
1 ceapă mică feliată foarte fin
30 gr de unt
Metodă de preparare
1.Amestecaţi ingredientele de mai sus.
2.Obtineţi o pâine din amestecul de carne
3.Aranjati pe forma pâinii feliile de bacon, una lângă alta.
4.Aşezaţi pâinea pe o tavă unsă cu unt şi o lăsaţi în cuptorul încins (180°C) timp de 60-70 minute.
Sugerez s-o consumaţi cu un vin alb spumant din Moldova.