Florin Predescu : CAPRICIU CULINAR . PÂINE din CARNE

Mi-am permis să traduc mot à mot din franceză termenul de pain à la viande şi să vă ofer o reţetă clasică din America de Nord, care diferă în funcţie de regiune şi creativitatea executantului culinar. Reţeta de faţă comportă o orientare mediteraneană.

 

Ingrediente

1 kg de carne tocată de vită

10 felii de bacon tranşat nu foarte subţire

2 ouă

100 ml lapte

200 gr de pesmet

50 gr de usturoi presat bine

sare, piper, cimbru, ardei uscat pisat

100 gr caşcaval Parmezan răzuit

100 gr roşii uscate, feliate foarte fin

100 măsline fără sâmburi, feliate foarte fin

50 gr pătrunjel proaspăt tocat foarte mărunt

1 ceapă mică feliată foarte fin

30 gr de unt

 

Metodă de preparare

 

1.Amestecaţi ingredientele de mai sus.

2.Obtineţi o pâine din amestecul de carne

3.Aranjati pe forma pâinii feliile de bacon, una lângă alta.

4.Aşezaţi pâinea pe o tavă unsă cu unt şi o lăsaţi în cuptorul încins (180°C) timp de 60-70 minute.

Sugerez s-o consumaţi cu un vin alb spumant din Moldova.

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *