Ciolent așkenaz

Publicăm în acest număr cea de a doua rețetă de ciolent din cele patru promise. Veți da seama de diferențele de ingrediente în funcție de zonele din care provin rețetele.

Ingrediente: o jumătate de ceașcă de fasole albă, o jumătate de ceașcă de fasole roșie, o ceapă întreagă, patru-șase pulpe de pui întregi, tăiate în sferturi, sare , piper , praf de usturoi  și boia după gust, doi cartofi tăiați în sferturi, un cartof dulce feliat, un morcov tăiat în sferturi, jumătate de ceașcă de orz, un sfert de ceașcă boabe de grâu, 3-5 linguri sos de soia, o foaie de dafin.

Preparare: Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat, a doua zi se aruncă apa și se lasă fasolea să se usuce. Se ia o oală mare în care se pun pulpele de pui asezonate cu sare, piper, boia, usturoi. Se mai poate pune chimen și coriandru. Pulpele se așează în oală peste care se așează cartofii și cartoful dulce, ceapa, morcovul și fasolea uscată. Se acoperă cu apă și se adaugă orzul, boabele de grâu și foaia de dafin. Se pune și sosul de soia. Se fierbe cel puțin o oră și jumătate, se adaugă din când în când apa care să acopere cu 3 cm. ingredientele. Se pune în cuptorul electric cu încălzire permanentă înainte de Șabat. Oala se acoperă cât mai etanș. (În loc de pulpe de pui se poate folosi și carne de vacă).

Eva Galambos

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *