Omul cu mașina verde.

De vreo două luni apăruse în parcarea imobiliarului în care locuiesc  în Beer Sheva, o mașină mică marca Fiat, de culoare verde.

După atâta amar de vreme, n-am reușit să-l cunosc pe proprietar. Nici nu era de mirare. Pleca dis-de-dimineață, în jur de ora cinci, şi se întorcea seara pe la unsprezece şi ceva. Vineri şi sâmbătă mașina verde nu se mișca din parcare.

De multe ori mi- l închipuiam scund (altfel cum ar fi încăput într-o asemenea mașină?!), cu chelie , între două vârste, vorbitor de limba rusă, ursuz şi retras… Altfel l-aş fi cunoscut!

Într-o  vineri dimineață, mașină mea nu voia să pornească. M-am uitat cu disperare în jur. Nici țipenie de vecini. Am deschis capota, dar mare lucru n-am priceput. Am ieșit în stradă să caut pe cineva ca să mă ajute… Nimeni! M-am întors în parcare şi, spre surpriza mea , am văzut un necunoscut aplecat asupra motorului mașinii mele

– Probabil că ţi s-a dus acumulatorul – mi-a spus – hai,  că îți dau curent de la mașina mea, ca să poţi ajunge la garaj. Era un om înalt, blond şi tânăr. S-a urcat în Fiatul verde, mi-a dat  curent şi motorul mașini mele a pornit.

– Nu te știu  –  mi-a spus  – e drept că nu prea-mi cunosc vecinii. Cu timpul am să reușesc. Lucrez în high tech  la o întreprindere din Tel Aviv așa că asta  poate fi o explicație. Dacă după masa ești acasă, te invit la o cafea.

Şi cu asta a plecat omul cu mașină verde.

Andrei Schwartz, Beer Sheva, 25 decembrie 2017.

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

4 Comments

 • klein ivan commented on January 7, 2018 Reply

  Plăcut , Greu de definit . K,I. / N.Y.

 • Roza Arsene Brumfeld commented on January 6, 2018 Reply

  Interesanta abordare!

 • Paula Craciun commented on January 5, 2018 Reply

  Simpatic!

 • Andrea Ghiţă commented on January 4, 2018 Reply

  Mi-a plăcut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *