Găluște de Pesah – rețeta mamei mele, Irina Szmuk

Se apropie Pesah-ul și în familiile evreiești au și început pregătirile care implică o curățenie desăvârșită în casă pentru ca în săptămâna de Pesah să nu existe nici măcar o fărâmitură de pâine. În plus, se fixează și meniul pentru masa de Seder iar din acesta nu poate lipsi supa cu găluște din mața. Pentru găluște, fiecare gospodină își are propria rețetă, cu un mic secret, pentru ca ele să iasă mari și pufoase. La noi acasă la Gheorgheni, mama mea avea și ea o rețetă iar găluștele ei au fost întotdeauna apreciate de musafiri. Dar ea nu a vrut să o țină secret și a împărtășit-o cititorilor cărții ei de bucate „1235 de rețete pentru oameni sănătoși și bolnavi”.

Ingrediente: două ouă mari, două linguri de ulei, o linguriță de pătrunjel, sare, piper, o mața mărunțită, două linguri de făină de mața.

Preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă uleiul, gălbenușurile, sarea, piperul, pătrunjelul, mața și făina de mața. Se lasă să stea o jumătate de oră. Se formează găluște cu mâna udă și se fierb aproximativ 15 minute în multă supă clocotită. Această cantitate este suficientă pentru 16 găluște.

Eva Szmuk

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • Marica+Le commented on January 14, 2024 Reply

    Cred ca este o rețeta excelenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *