RITA

“Rita” este un serial de TV danez modern, inteligent și provocator care se extinde  pe trei sezoane și 24 de episoade, oferind în abundență un umor copios și provocând râsete în hohot cu o mulțime de surprize.

De fapt, serialul urmărește îndeaproape voiajul unui fund de femeie spectaculos și magic cu așa o putere seductive încât e urmărit cu ochi holbați, fălci căzute, gâturi transpirate, respirație întretăiată, salivare abundentă și uneori cu distragere mentală. Pe deasupra, observatorii hipnotizați care urmăresc miracolul în mișcare legănată, mai pot observa și o “fisură” de penetrare a luminii prin spațiul creat de superba combinație a coapselor perfect conturate cu blugii foarte strânși și bine fixați. Exact cum se vede în reclamele de blugi cu modele de profesie, ale căror pulpe nu se ating la capătul de sus.

Publicul țintă receptiv pentru astfel de atracții vizuale e format din bărbați senzuali, femei invidioase și chiar și copii care pot identifica lucruri estetice plăcute a vedere cu mare ușurință și natural. Acest atribut fizic nu plutește aiurea, de capul său undeva în eter,  ci este altoit artistic pe corpul unei femei reale pline de multe alte atribute de calitate, chiar dacă realizările ei, schimbările în carieră, legăturile romantice, succesele și eșecurile ei se învârt toate mai ales în jurul valorii ei fizice principale: fundul .

Ceea ce completeza superb profilui fizic al Ritei este părul ei lung și bogat blond-cenușiu, care se leagănă șăgalnic în mers. Ochii ei mari și verzi, au un farmec seducător și o personalitate unică, ce poate transmite un mesaj clar de comunicare. Privirea ei pătrunzătoare poate să evaluaeze rapid dacă eşti demn de a satisface impulsurile ei erotice. Privirea Ritei e absolut “mortală” în procesul de a decide cum să te paralizeze verbal sau să te anihileze dacă erai suficient de stupid ca să îndrăznești s-o provoci sau s-o insulți. Ochii Ritei au puterea să-ți penetreze sufletul și mintea ca să înțeleagă mai bine cum ar putea să te ajute, dacă erai tulburat. În mod cert, ea avea atât talentul cât și intelectul să facă asta cu succes. Rita este profesoară de liceu într-un mediu provocator și adesea toxic, cu probleme foarte dificile de rezolvat. De la integrarea socială și culturală a copiilor imigranți și refugiați, la muncă cu cadre didactice inepte, neinspirate, imorale și ostile, la conflicte cu părinți înapoiați și ignoranți. La dificultățile și provocările muncii ei se mai adăugau și rezolvarea conflictelor legate de promiscuitatea sexuală existentă atât între elevi, cât și între cadrele didactice, ajutorul plin de tact și talent dat unui elev timid ca să-și admită homosexualitatea și ca ea să fie acceptată de colegi.

Acțiunea în toate episoadele este alertă, plină de surprize, alternând miracole făcute de Rita în sprijinul altora, cu propriile ei ezitări și eșecuri, sugerând faptul că dacă ai personalitatea și voința necesară, lucruri “imposibile” se pot rezolva.

Cei care se așteaptă la o telenovelă ușoară și spumoasă, cu personaje robuste și sănătoase, mergând cu bicicleta pe potecile pitorești ale ale unei țări mici, nordice și prospere, consumând gustări etnice cu cafea și produse de patisetrie gustoase, citind poveștile lui Hans Christiaan Andersen, alternându-le discret cu pornografie colorată, nu vor găsi prea mult din astea în serial.

Aflăm că peisajul social danez este la fel de contaminat ca în restul lumii și are probleme similare și oameni tot atât de stupizi. Marea valoare de divertisment și plăcerea vizuală și auditivă a acestui serial fascinant e oferită de Rita, însăși. Abandonarea completă a majorității elementelor de corectitudine politică este ca o gură de aer proaspăt pentru toți spectatorii care roșeau fără nicio justificare după decenii de spălare nemiloasă a creierului.

Rita, o fumătoare înveterată, o bețivă ocazională și o femeie de o exuberanță sexuală spontană (“Sunt foarte excitată,am nevoie de sex imediat”) ne este prezentată extraordinar de credibil alături de cealaltă jumătate a personalității ei, dragostea și sprijinul acordat elevilor ei, talentul pedagogic ieșit din comun și compasiunea pentru orice ființă umană aflată la necaz.

Rita părăsește acest episod lung și intens din viață ei,schimbându-și cariera (nu neapărat şi viitorul ei) pentru o cauză total neașteptată, dar altruistă și o face zâmbind cu demnitate și cu un gest manual agresiv de sfidare.

Mie mi-a păcut enorm demult acest serial, o iubesc pe Rita și sper că o veți iubi și voi.

George Kun

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *