Wimbledon 2019

Finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon 2019, a fost nu numai cel mai lung meci de tenis din istoria Wimbledonului, ci și cel mai fascinant, emoționant  imprevizibil  pe care l-am văzut vreodată.  Doi dintre  cei mai buni  jucători de tenis din lume  „bătrânul” Roger Federer, 38 de ani, de opt ori campion al celui mai prestigios turneu de tenis, cel de la  Wimbledon, și „mai tânărul Novak Djokovič, de 32 de ani , s-a dus o luptă “pe viață și pe moarte”,   timp de aproape 5 ore!.  Un stadion umplut până la refuz ,15.000 de oameni, 100.000 de mii de oameni în afara stadionului și sute de milioane de telespectatori au urmărit această partidă de tenis cu sufletul la gură. Roger Federer, un gentleman adevărat, un jucător tehnic, de un fair play desăvârșit și Novak Djokovič , puternic și ambițios, au încântat o lume întreagă. Djokovič  cu o tenacitate ieșită din comun, după primul  set pierdut, a revenit,  a egalat și în final a câștigat meciul N-a fost cel mai frumos joc de tenis, au admis comentatorii sportivi , dar a fost extrem de interesant. Sincer, mi-a părut rău ca Federer a pierdut. Am apreciat  întotdeauna noblețea și frumusețea jocului său, modestia cu care vorbea când era intervievat și respectul pe care-l arată faţă de adversar. Fără dubii e unic în istoria tenisului. După finalul jocului, Djokovič nu și-a manifestat entuziasmul , ca de obicei după meciurile câștigate , a fost mult mai reținut și lumea a înțeles și motivul. Respectul deosebit pe care-l poartă marelui său adversar ROGER FEDERER.

În interviul de după partidă a spus “Am avut onoarea să joc cu unul din cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile . A fost un joc greu și epuizant. Îmi pare rău că unul dintre noi a trebuit să piardă”.

N-am avut cuvinte, după Victoria impresionantă a Simonei Halep! În numai cinzeci de minute  a învins-o pe regina neîncoronată a tenisului feminin Serena Wiliams. Este cea mai bună performanță a tenisului românesc. Turneul de la Wimbledon , fiind socotit un adevărat campionat mondial de tenis. (Ilie Năstase a câștigat câteva turnee mari de tenis , printre care cel mai important a fost cel de la Roland Garros, dar nu şi pe cel de la Wimbledon).

Revenind la finala turneului masculin și urmărind interviul lui Federer, am fost convins că acest mare sportiv va mai reveni pe gazonul de la Wimbledon și, cu toată nostalgia de după un mare turneu de tenis încheiat, mi-am adus aminte că în august începe un alt mare turneu US OPEN !

                Andrei Schwartz

        16/07/19

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • GBM commented on July 18, 2019 Reply

    De mult n-am mai stat nemiscat 5 ore in fatza ecranului de TV, impresionat de fortza, talentul si rezistentza celor doi mari!
    Un spectacol de neuitat, cu un sfarsit trist pentru cel cu 6 ani mai in varsta decat adversarul sau.
    GBM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *