La mulţi ani 2021!

Fac și eu, ca tot omul, un scurt bilanț în luna decembrie, în anul Domnului 2020. Cincizeci la sută din timpu acestui an l-am petrecut spălându-mă pe mâini, cel puțin douăzeci de minute de fiecare dată, așa cum ne-a fost recomandat. Treizeci la sută m-am distanțat social, aproape rupându-mă de lume timp de cel puțin trei luni, după care m-am întâlnit pe furiș cu câțiva oameni care îmi sunt toarte dragi: copii, nepoți, prieteni. Restul l-am petrecut la supermarket, pe Zoom, sau cum i-am mai zis, am zoom-zăit cu toți cei amintiți, am participat la simpozioane îmbrăcat cu haine de casă, ba uneori chiar în pijama, am urmărit diferite emisiuni pe diverse canale de televiziune, unele interesante, altele mai puțin. În mod masochist am vizionat și câteva emisiuni turistice, revăzând cu jind locurile pe care le-am vizitat și de care mă leagă atâtea amintiri plăcute. E drept, am văzut și câteva spectacole ale celor mai vestite teatre de operă din lume, concerte, etc., etc. În tot acest timp, ori de câte ori m-am aventurat să ies din casă, am purtat mască și am trecut pe lângă tot felul de cunoscuți fără să-i recunosc. Am învățat să vorbesc cu ochii celor pe care îi întâlneam cu diverse ocazii și am confirmat faptul că ochii oamenilor spun întotdeauna adevărul. Cel mai mult m-a șocat când ne-au închis în casă, de două ori. Nu aveam voie să ne îndepărtăm de casă mai mult de 100 de metri! Cum spunea și vestitul Bulă: „Nu credeam că toți oamenii din lume o să stăm deodată la pârnaie!”

COVID-ul a avut însă și unele părți bune. Sălile de sport și piscinele fiind închise, am fost nevoit să merg mult pe jos. Înotul, sportul meu preferat, nu l-am practicat de multă vreme. În locul lui am făcut ordine printre hârtiile aruncate alandala, am avut mult mai mult timp să citesc, m-am împrietenit cu o pisică, și dintr-o mâță jigărită care mieuna de foame, am transformat-o într-o frumusețe de pisică; împreună facem inspecția mașinilor din parcarea imobilului nostru. Mai e de adăugat că în acest an se pare că gripa nu are aceeași amploare ca în anii trecuți, probabil datorită măștilor pe care am fost nevoiți să purtăm.

Când scriu aceste rânduri, anul încă nu s-a terminat. E posibil că anul acesta vom împărți cadourile de Crăciun pe Zoom, având pe fundalul imaginii pomul frumos împodobit, și tot pe aceeași cale să ciocnim un pahar de vin la 31 Decembrie, urându-ne un an bun.

Nu uitați însă că în curând începe vaccinarea anti COVID. Cu toate îndoielile pe care unii dintre dumneavoastră le aveți, după aprobare de către FDA, va începe una dintre cele mai mari campanii de vaccinare cunoscute până acum, la sfârșitul căreia ne vom putea întoarce la o viață normală, în care nu va mai fi o infracțiune să ne vedem nepoții, copiii, prietenii, ne vom putea relua călătoriile, vizionarea spectacolelor de teatru, a concertelor, etc., etc. Acum e doar începutul sfârșitului epidemiei cu blestematul de virus COVID, lupta mai continuă, dar suntem pe calea cea bună. Anul viitor va fi cu siguranță mai bun ca 2020!!

LA MULTI ANI 2021, doamnelor și domnilor!!

În luna februarie a acestui an am scris pentru prima oară în revista Baabel despre epidemia de COVID (Oamenii noștrii din Wuhan), sper ca acum să fie ultima.

PS. Pe pisica mea o cheamă Tula.

Andrei Schwartz

20/12 2020

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

8 Comments

  • MEHR BORIS commented on December 25, 2020 Reply

    LA MULȚI ANI

  • Mirjam Bercovici commented on December 25, 2020 Reply

    La mulți ani, dragi Baabelieni!
    Mirjam Bercovici

  • Simona Fuchs commented on December 24, 2020 Reply

    Pisica mea se numeste Cecy si va spunem La Multi Ani!

  • DORA FRADIS commented on December 24, 2020 Reply

    FRUMOS ARTICOL, DAR ATI GRESIT CU SPALATUL PE MAINI. NU 20 DE MINUTE. CI SECUNDE !!

  • Veronica Rozenberg commented on December 24, 2020 Reply

    Ca de obicei m-am delectat citindu-va, m-am recunoscut doar in parte dintre activitatile pe care le-ati insiruit ca fiind parte a vietii pe care ati dus-o in anul care se pare ca va iesi pe usa din dos.

    Si totusi…ma bucur pentru optimismul dvs, citandu-va
    “Cu toate îndoielile pe care unii dintre dumneavoastră le aveți, după aprobare de către FDA, va începe una dintre cele mai mari campanii de vaccinare cunoscute până acum, la sfârșitul căreia ne vom putea întoarce la o viață normală, în care nu va mai fi o infracțiune să ne vedem nepoții, copiii, prietenii, ne vom putea relua călătoriile, vizionarea spectacolelor de teatru, a concertelor, etc., etc. Acum e doar începutul sfârșitului epidemiei cu blestematul de virus COVID, lupta mai continuă, dar suntem pe calea cea bună. Anul viitor va fi cu siguranță mai bun ca 2020!!”

    Eu nu sunt asa de optimista, sau mai bine zis nici pe departe…dar sper ca timpul va va da dreptate, si cum se spune in ebraica

    מהפה שלך לאלוהים

    in traducere libera,:

    Fie ca cele spuse de dl Andrei Schwartz sa fie si cuvintele Domnului…

    Care Domn? Oricare, pentru ca in anul care a trecut, omenirea a fost nevoita sa recunoasca ca suntem aproape…aproape …la fel de napastuiti…

    Sanatate si molipsiti-va de optimismul autorului acestui articol delicios…

    Veronica si pisoiul Princessa 🙂

  • Hava Oren commented on December 24, 2020 Reply

    La mulți ani, Andrei! La mulți ani tuturor!

  • Tiberiu Ezri commented on December 24, 2020 Reply

    Pe a noastra o cheama Pimpi.
    La Multi Ani prietene!
    La multi ani cititorilor si scriitorilor de la Baabel!

  • Herzlinger Oscar commented on December 24, 2020 Reply

    LA MULTI ANI BAABEL ! AN NOU FERICIT !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *