Lumea liberă e pe cale de dispariție. N-ați aflat până acum?!

Trebuie să mărturisesc că și eu aveam semne de întrebare legate de viabilitatea sistemului în care trăiesc de aproape o jumătate de secol. Uneori îmi puneam mie însumi întrebări la care nu aveam răspuns și totodată eram cuprins de îndoială, dacă nu cumva totalitarismul de care fugisem ca gonit de pârjol nu mă va ajunge și aici, unde mă aciuisem în speranța că voi fi ferit de monstrul controlului ”de sus”.

Ei bine, acum nu mai am niciun semn de întrebare! Sfârșitul lumii, așa cum o cunoaștem noi, e mai aproape decât ne închipuim. Iată principalele elemente ale acestui proces care devine din ce în ce mai evident.

Înainte de toate, o scurtă paranteză. Cele ce urmează le-am pus ”pe hârtie” după ce am găsit în mine resursele de răbdare necesare să mă reîntorc și să ascult, dar în etape (pentru că nu am rezistat să ascult fără pauză 70 minute) tot interviul oferit de o persoană care pare extrem de cunoscută în lume, și nu numai pentru că s-a născut în aceeași țară cu mine (sic!), dar mai ales pentru opiniile ei paranoice care, după părerea mea, au nevoie de confirmarea unui (sau mai multor) specialiști în psihiatrie.

Cred că merit o decorație pentru dovada de rezistență și răbdare, în fața unor elucubrații pe care nu știu ce trebuie să fac ca să le uit cât mai repede.

Bineînțeles, e vorba de Vera Sharav (n-am idee cum o chema ca fată, îmi închipui că acest nume de familie, care în ebraică denotă un val de căldură, a fost adoptat pe parcursul vieții distinsei persoane).

Și acum să trecem la explicarea fenomenului, așa cum apare el în interviu. Este o sarcină pe care cu greu m-am hotărât să o preiau, însă o fac din două motive. Primul este că numele acelei doamne de 84 ani a apărut deja în ”paginile” revistei noastre și interviul cu pricina a fost citat ca ceva care merită luat în considerare. Al doilea e legat de capacitatea mea de a mă sacrifica spre binele semenilor mei, întrucât sper să fiu crezut pe cuvânt și în felul acesta să îi scutesc pe cititori de suferința prin care am trecut eu în acele 70 minute patologice de atentă ascultare.

Deci, trebuie să știți că totul a început cu o înțelegere, bineînțeles secretă, între guvernul Statelor Unite și cel al Chinei comuniste. Americanii au finanțat laboratorul din Wuhan, care a pus la punct virusul cu numele de COVID 19. Acesta a fost primul pas.

Următorii au fost mult mai simpli. Oligarhii globali (să fiu bine înțeles, toți termenii sunt împrumutați din interviu, eu sunt conștient de plagiat și sunt dispus să-i sufăr consecințele), deci bogații lumii s-a unit imediat și au pus la cale un plan monstruos pentru a elimina orice urmă de suveranitate și libertate individuală pe planeta noastră.

Cum se poate ajunge la așa ceva? Foarte simplu: prin introducerea controlului digital, devenit obligatoriu din cauza pericolului unei pandemii create de ei înșiși, pentru că, dacă nu știați, virusul cu pricina este cea mai nouă armă de distrugere în masă.

Atitudinea mai-marilor lumii seamănă foarte mult cu cea a naziștilor și cine știe mai bine ce înseamnă nazismul decât doamna cu pricina, supraviețuitoare a Holocaustului. A propos, ea se declară specialistă în ale Holocaustului, fiind supraviețuitoare a acestei enorme tragedii umane, și lucrul acesta trebuie luat în considerare în modul cel mai serios, pentru că expertiza unei fetițe de 7-8 ani (vârsta ei la terminarea războiului) reprezintă cel mai puternic punct de reazăm privitor la corectitudinea opiniilor ei despre regimul nazist și ororile sale.

Și ce se află în spatele planului mai sus amintit?

În primul rând este un mijloc de a controla mulțimile, nu numai din punct de vedere fizic, ci mai ales din punct de vedere material, financiar, pentru că e vorba de asigurarea unui ”mega profit” companiilor farmaceutice, băncilor și tehnologiei moderne de supraveghere. Aceasta reprezintă monstruoasa coaliție, tripla antantă care foarte curând va pune mâna pe soarta întregii omeniri.

Un singur control, global. Nu vor mai exista națiuni, nu va mai exista monedă națională, totul va fi controlat digital”, iată un citat aparținând aceleiași doamne.

Iar medicina mondială, dacă nu știați, s-a pus în slujba necruțătorului complot, ea a devenit o armă, exact ca cea nazistă din perioada Holocaustului.

Să nu vă închipuiți că monștrii semnatari ai complotului global doresc să ne transforme chiar pe toți în imense mase de sclavi care le urmează directivele fără a mai putea gândi în mod independent. Nicidecum! Ei vor să ne decimeze! Opinia aceasta se bazează, printre altele, pe declarațiile unui alt campion al libertății noastre, Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel din anul 2008(!), care a anunțat că toți cei vaccinați împotriva COVID-ului vor muri în maximum doi ani!

Eu vă întreb, pe voi toți cei vaccinați (ca mine): v-ați făcut deja testamentul?!

Mai vreți o dovadă cum că așa-zisa pandemie actuală e fake news? Dna Sharav ne anunță că în Africa nimeni nu se vaccinează și de aceea nimeni nu moare – asta dacă facem abstracție de faptul că la ora scrierii acestor rânduri Etiopia are peste 5000 morți în această pandemie, Zambia cam 3500, Nigeria vreo 2700, și dacă nu luăm în considerare țările Africii de Nord, unde mortalitatea e mult mai serioasă. Într-adevăr, în Africa se moare mai puțin, dar dacă mă întrebați de ce, o să vă reproduc ce spun specialiștii: că africanii călătoresc mai puțin și turismul în țările Africii negre e foarte puțin dezvoltat.

Deci să continuăm.

Și ce se va întâmpla cu supraviețuitorii complotului global? Pe scurt, vaccinații vor muri, iar nevaccinații vor fi izolați în lagăre de concentrare, aidoma celor naziste.

Dar paradoxul paranoic numărul unu urmează abia acum.

În primul rând COVID-ul, ca orice virus, nu e periculos. În al doilea rând există medicamente, dar complotul global interzice folosirea lor, pentru că ele vindecă (ce să vindece, dacă nu e periculos?!), pe când vaccinul omoară, deci ”ei” ne lasă să ne vaccinăm și ne interzic să folosim medicamente. Însă în același timp virusul e foarte periculos, pentru că el afectează pe bătrâni, dar autoritățile din toată lumea, în special cele din Europa de Vest, au dat ordin ca bătrânii să nu fie internați și tratați, ci pur și simplu lăsați să moară.

Și cum se explică că toate guvernele, din toată lumea, au făcut cârdășie cu monstruoasa coaliție? Foarte simplu. Toate guvernele lumii au fost mituite, la fel ca medicii și savanții din domeniul medicinii. Și cel mai rău este că spre deosebire de cel de al Doilea Război Mondial, când trupele sovietice, americane și britanice ne-au salvat de fiara nazistă, de data acesta nu vor mai exista armate eliberatoare (reproducere exactă din interviu).

Vă e deajuns? Dacă da, vă înțeleg. Eu după vreo 20 de minute am fugit în baie, am deschis dulăpiorul de medicamente și am luat două pastile antiemetice, dar m-am întors și am continuat să ascult aberațiile unei minți care – așa cum scriam – se cere examinată nu de mine, ci de specialiști în cu totul alt domeniu.

Recunosc că acest interviu nu m-a găsit nepregătit. De câtva timp adun date din toate sursele care îmi stau la dispoziție, pentru a combate opinia celor care susțin că pandemia actuală e o pură invenție, iar vaccinarea e de fapt o metodă de a ne expune la controlul ”de sus”, căci lichidul care ne este injectat conține un chip care permite urmărirea individului de câtre stat și instrumentele sale.

”Teoria” aceasta este complet opusă celei prezentate de Dna Sharav, dar ambele au un numitor comun: complotul universal, complotul unor sisteme (politic, financiar, social) pentru a distruge libertatea personală.

Unde ești tu, George Orwell, ca să vezi că cele imaginate de tine s-au transformat în realitate?

Unde sunteți voi, comuniștii de odinioară, care preziceați că va veni un timp când vor cădea granițele, când sistemele politice și financiare din toată lumea se vor uni în jurul aceluiași scop? Uite că a venit!

Unde ești tu, Adlof Hitler, să-ți vezi sistemul copiat de toți cei care au susținut că el e abject, inuman, monstruos, dar care până la urmă îți urmează exemplul?

Ceea ce ne așteaptă (cel puțin așa înțeleg din spusele doamnei cu pricina) e pur și simplu Apocalipsul, distrugerea completă a omenirii așa cum o cunoaștem azi. Nu, nu o distrugere fizică, deși mulți vor plăti cu viața acest fenomen monstruos. Aici e vorba, din câte înțeleg, de dispariția sistemului politico-social şi de anularea libertăţii individuale, o dată pentru totdeauna, în folosul unei infime minorități care va deține tot ce merită pe lumea asta (că pe cealaltă, cea de apoi, încă nu au găsit cum s-o controleze sau poate că au reușit și Dna Sharav nu știe?!).

Și acum, câteva remarci serioase.

Vera Sharav a dat interviul în limba engleză, care de câteva zeci de ani a devenit limba întregului mapamond, deci părerile ei excrementale pot fi auzite, și chiar împărtășite, de milioane, sau zeci de milioane de indivizi de pe întreaga suprafață a globului pământesc. Ba mai mult, ea își va găsi, sau poate și-a și găsit propovăduitori (”În experiența mea personală nu există nimic care să contrazică ceva din cele afirmate de dna V.S.”, se exprima cineva, nu de mult).

Personal, nu am găsit niciun răspuns la întrebarea: ce e mai periculos pentru noi, ăștia, muritorii de rând? Negarea COVID-ului, sau pseudo-teoria care proferează folosirea virusului în cauză pentru a pune mâna pe libertatea fiecăruia din noi și pentru a distruge modul în care ne ducem viața în aceste zile?

De fapt nedumerirea acesta nu-și are rostul, așa cum nimeni nu-și pune întrebarea ce e mai periculos, cancerul sau bolile de inimă?

Din păcate, nimeni din cei pe care-i cunosc sau în jurul cărora îmi duc viața nu posedă mijloacele de a se opune unor ”teorii” ce prejudiciază bunăstarea individului care trăiește într-o lume civilizată și liberă.

Dar poate că împreună avem o șansă?

Gabriel Ben Meron

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

32 Comments

  • Klein Ivan commented on October 27, 2021 Reply

    Intenția mea de a nu reveni asupra subiectului a fost devansată sub diverse forme de doi comentatori ( îi găsiți mai jos ). Dacă cineva dorește informații suplimentare legate de subiect , mă poate contacta – ivangklein – am cont la yahoo – . Am considerat benefică apariția de opinii contrare pentru o revistă numită Baabel și nu Scînteia . K.I.

    • Eva Grosz commented on October 27, 2021 Reply

      Eu nu vreau să vă conving .În general autorul și comentatorii au încercat să explice cât de neconsolidate sunt ideile care neagă importanța vaccinării . Întrebarea este ,dacă știți ceva mai bun decât vaccinul ?
      Ați auzit de medicina preventivă ?
      Cel care scrie articolul e medic- profesor și a lucrat o viață în meserie.Și o parte mare în terapie intensivă acolo unde mor acum oameni.. Nu contează ce spune ?

  • Eva Grosz commented on October 27, 2021 Reply

    Un medic român a spus că cei care nu crede în vaccinare să vină o singură zi în spital să vadă situația secțiilor covid și a terapiei intensive și deasemenea numărul mașnilor care duc afară decedații. Lumea a înebunit total ! Câți oameni au murit până acuma de boală ? Aproape 5 milioane ! și Câți de vaccin? Eu nu știu să fi fost. Cei din România, vă doresc să treceți cât mai repede de ultimul val și să reveniți la viața normală ! Văd cât de gravă e situația ! Numai vaccinarea ÎN MASĂ POATE AJUTA !

  • Klein Ivan commented on October 26, 2021 Reply

    Ca și d.dr. Gurman și eu am părerea că “Mare-i grădina lui Dumnezeu și mulți proști sunt în ea” – în plus eu mă consider ca făcînd parte din categoria menționată și fiind foarte disciplinat , ascultînd de ordine venite de sus , aș fi fost printre primii care s-ar fi vaccinat și chiar aș fi considerat ca d.dr. Gurman că ar trebui aplicată constrîngerea celor care nu vor să se vaccineze . Fapt este că am alături de mine un cap foarte limpede care de mai bine de un an și jumătate vine cu argumente simple care m-au convins să rămîn nevaccinat – interpretarea că e vorba de o “conspirație” ( vezi identic cu dna.V.Sharav ) nu m-au interesat așa cum pe o rîmă / șarpe / hîrciog nu-l interesează înțelegerea fenomenului de cutremur ci numai ieșirea din adîncuri în caz de . Mă voi limita să menționez cîteva exemple luate la întîmplare , lăsînd cititorilor să completeze tabloul . Foarte devreme s-a declarat pandemie chiar cînd încă nu se atinsese nivelul de îmbolnăviri decis de WHO ca reprezentînd fenomenul – în consecință WHO și-a corectat baremul coborîndu-l și campania vaccinării s-a dezlănțuit fiind justificată și de cifre de molipsiți și decedați , cifre umflate prin diferite metode ( America ) . De atunci , în Media ( America ) a devenit portavoce exclusiv pentru vaccinare – nimic despre metode de preventive și de tratament , doctorii nealiniați au fost atenționați iar medicamentele recomandate eventual de aceștia ( sau folosite în lume ) au dispărut ( ex. Ivermectin ) . Paradoxal , cca 100-200 membrii ai Congresului , la care s-au adăugat membrii ai echipei lor și desigur membrii ai familiei , s-au tratat cu Ivermectin . Paradoxal , o spun cu regret , se pare că Israel atît de vaccinat stă prost comparativ cu India ( care folosește Ivermectin ) de ex. în ceeace privește nr. de îmbolnăviți de Covid-19 . Mă opresc aici cu acest subiect . Cred în afirmația titlului ” Lumea liberă e pe cale de dispariție ” , cu argumente de rîmă / șarpe / hîrciog , și cred referirea la Holocaust a dnei V.S. că “nu vor veni armate aliate să vă salveze” . K.I.

    • gabriel gurm commented on October 27, 2021 Reply

      N-am spus-o încă până acum, dar acum o spun: oameni care iau in considerare povesti periferice si complet neimportante pun in pericol nu numai propria lor viață ci si cea a celor din jurul lo rsi reprezintă un pericol social de uriașă gravitate.
      De aceea am luat hotarîrea de a nu mai reactiona NICIODATĂ la comentariile dvs.
      Și , vă rog, nu uitati, spusele unui mare om de carte: niciodata nu mi-a părut rău de ce n-am spus sau n-am scris.
      GBM

  • theodor toivi commented on October 24, 2021 Reply

    Citind articolul m-am ingrozit. Daca d-na V.S are un pic dreptate?

    • gabriel gurm commented on October 25, 2021 Reply

      Uite, vezi?! Așa începe totul! Cu un mic semn de întrebare.
      Ea are dreptate exact așa cum spunea Dalai Lama, cum că noaptea nu există, e o doar o invenție a fabricilor de becuri!!!!!
      GBM

  • Klein Ivan commented on October 24, 2021 Reply

    De pe youtube . O tînără femeie relatează – nu mai lucrează în Media deoarece a refuzat să se vaccineze . Motivul ei – are un copil și mai vrea unul . Argument – asigurarea că se apreciază că nu sînt probleme cu sarcina / nașterea nu o consideră garanție suficientă că peste cîțiva ani nu vor apare daune sănătății copilului . Exemplul ei – zeci de ani , oamenii de știință au dat asigurări că fumatul nu e dăunător , ca apoi să se dovedească contrariul .Nota Bene – interview-ul , recent de 70 minute al dnei Vera Sharav a dispărut de pe Youtube . K.I.

    • gabriel gurm commented on October 25, 2021 Reply

      N-am ideie cui îi aparține fraza asta : Mare-i grădina lui Dumnezeu și mulți proști sunt în ea, dar așa e…
      Dar de ce nu se vorbește de ”faptul” că vaccinul are ca efect și creșterea în lungime a penisului??!!
      GBM

    • Hava Oren commented on October 25, 2021 Reply

      Poate că se va dovedi cândva că vaccinul are unele efecte încă neștiute. Sigur este că fără vaccin au murit nenumărate femei însărcitate, care au șanse mai mari ca restul populației să facă o formă gravă. Cine vrea un copil are un motiv în plus să se vaccineze!

      • Klein Ivan commented on October 26, 2021 Reply

        Eu nu am nici-o informație în legătură cu vre-un test prealabil ( pe femei însărcinate ) aprobării vaccinării femeilor însărcinate . Sigur sînt că în America nu s-a încercat tratarea lor cu medicamente ale căror efecte secundare erau cunoscute . Înțeleg că acest vaccin ( ?? eu nu știu de vre-un vaccin repetat de N ori ) este acum încercat pe femei însărcinate și copii ( de la 5 ani în America ) . K.I.

        • Hava Oren commented on October 26, 2021 Reply

          Dacă nu aveți informații, vi le furnizez eu.
          https://www.jci.org/articles/view/150790
          Articol din iunie 2021, The Journal of Clinical Investigation.

          „Femei însărcinate infectate cu COVID-19 au șanse mai mari ca alte femei însărcinate să ajungă la ATI și să moară.”
          „Acest studiu dovedește siguranța și eficacitatea vaccinării împotriva COVID-19 în timpul sarcinii, inclusiv protecția noului-născut. Vaccinarea are avantaje clare pentru sănătatea mamei și a copilului.”

          Multe alte studii spun același lucru și femeile însărcinate din Israel sunt sfătuite să se vaccineze. Dar cine nu vrea să înțeleagă… Eu închei discuția.

  • Peter Dr. Singer commented on October 22, 2021 Reply

    In jurul COVID-19 au aparur foarte multe aberatii. Una dintre ele spune ca vaccinul va chipiza pe fiecare vaccinat care astfel va deveni controlabil. O “teorie” care este competitiva cu aberatiile doamnei Sharav. Dar cand un laureat al premiului Nobel ajunge si el la concluzii absolut inepte intradevar lumea e in primejdie. Poate sa fie o consecinta a unui haos general politic si social cand normele vechi par sa se prabuseasca iar cele noi nu sunt?

    • gabriel gurm commented on October 23, 2021 Reply

      După părerea mea explicatia rezida in existența rețelelor de media. ele permit oricui să-și exprime părerea, dar mai ales să culeagă stiri in mod eronat si sa le prezinte ca adevarate.
      In materie de COVID toți își spun părerea, fizicienii despre medicină, politicienii despre epidemiologie și psihologii despre măsurile care trebuie luate împotriva pandemiei….
      În aceasta conjunctura pentru omul de rând e ff greu sa despartă ”grâul de pleavă”, deci fiecare ia ce vrea și ajunge la concluzia pe care o dorește.
      Iar dictonul ”don’t confuse them with facts” nu-și mai are rostul pentru că nimeni nu dă ascultare faptelor.
      GBM

      • Eva Grosz commented on October 27, 2021 Reply

        Bine spus !

  • tiberiu ezri commented on October 22, 2021 Reply

    Ceea ce va readuce dictatura in tarile libere, sau mai rau, apocalipsul asemanator cu cel din filmul “Planeta mainutelor” este comportamentul omului insusi care devine tot mai nerespectuos, distruge, murdareste, polueaza, agreseaza, nu se cultiva si nu face doi bani pe majoritatea concetatenilor sai. Sunt de acord cu tine ca acest trend este ireversibil si sper ca cel putin cei pe care ii cunosc in viata mea, inclusiv stranepotii daca voi avea, nu vor suferi in acele timpuri viitoare, aducatoare de catastrofe.

    • gabriel gurm commented on October 22, 2021 Reply

      Speram impreuna….
      GBM

  • Klein Ivan commented on October 22, 2021 Reply

    Interview-ul de 70 de minute al dnei. Vera Sharav la care se referă articolul d.dr.Gurman a fost scos de pe Youtube ceeace spune mult . Asta mă lipsește de posibilitatea de a indica adevărurile simple pe care le-a prezentat dna.V.S. și cu care sînt de acord fiindcă le regăsesc în realitatea imediată . Dacă pe baza lor , dna V.S. a ajuns la concluzii senzaționale asta nu e treaba mea ci a oricui căutînd senzaționalul în cele 70 de minute . Din cele citite acum , Luc Montagnier n-a afirmat că vaccinații vor muri în 2 ani ( fake news ) dar rezervele lui față de vaccin și vaccinarea în masă mă îngrijorează ( am în familie vaccinați ) el fiind premiat Nobel pentru virusologie , în timp ce la TV în America promotorii vaccinării sînt niște neică nimeni de birou care n-au tratat / vindecat pe cineva de Covid . K.I.

    • Andrea Ghiţă commented on October 22, 2021 Reply

      Foarte multe medicamente au efecte încă necunoscute pe termen lung şi totuşi milioane de oameni le iau zi de zi ca să-şi trateze afecţiunile. Vaccinul ne salvează de la moarte. E limpede că beneficiile imediate sunt mult mai importante decât îndoielile pe termen lung.

    • Hava Oren commented on October 22, 2021 Reply

      Dacă îl dați ca exemplu pe Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel, el însuși este o figură controversată: a fost acuzat de publicarea unor rezultate care nu au putut fi reproduse de nimeni, într-o revistă proprie, fără peer review (verificare de către alți cercetători din domeniu). Eu numesc acest lucru „pseudoștiință”. (Amănunte pe Wikipedia, bazate pe o sumedenie de citate.)

    • gabriel gurm commented on October 22, 2021 Reply

      Iata ce spune Wikipedia:
      It’s unthinkable to vaccinate during a pandemic. They’re silent. It is the antibodies produced by the virus that enable the infection to become stronger. It is what we call antibody-dependent enhancement, which means antibodies favour a certain infection. It is clear that the new variants are created by antibody-mediated selection due to the vaccination,” Luc says in the French interview.

      A Twitter user shared the video with the caption: All vaccinated people will die within 2 years. Nobel laureate Luc Montagnier has confirmed that there is no chance of survival for people who have received any form of the vaccine. In the shocking interview, the world’s leading virologist stated bluntly: “There is no hope…”

      All vaccinated people will die within 2 years.
      Nobel laureate Luc Montagnier has confirmed that there is no chance of survival for people who have received any form of the vaccine. In the shocking interview, the world’s leading virologist stated bluntly: “There is no hope..

  • Andrea Ghiţă commented on October 21, 2021 Reply

    Articolul e foarte bine scris şi scoate în evidenţă talentul de polemist şi simţul umorului autorului. Eu îi mulţumesc în mod special că am putut afla despre conţinutul celor propovăduite de respectiva doamnă pe care nu aş fi avut nervii s-o ascult până la capăt. Din păcate, există mai multe doamne (toate cam trecute şi foarte elocvente) care se împopoţonează cu titluri şi propagă teorii de acest tip. Mai rău e că aceste elucubraţii sunt ascultate şi crezute de mulţi oameni, cel puţin în România care stă foarte, foarte rău la ora asta. Numărul infectărilor zilnice depăşeşte 16.000 (la un număr relativ scăzut de teste), iar al deceselor 500.

    • Eva Grosz commented on October 21, 2021 Reply

      Aflu Andrea ,din știrile de la TV Romînă, că lumea începe să se vaccineze mai intens .Ar fi bine pentru toți.

      • Andrea Ghiţă commented on October 21, 2021 Reply

        Da, dar mai e mult până departe. Câteva zeci de mii pe zi nu e atât de mult. Şi unii dintre ei sunt aceiaşi care s-au vaccinat în ianuarie şi acum fac doza a treia.

  • Eva Grosz commented on October 21, 2021 Reply

    O concluzie foarte pesimistă ar rezulta pentru oricine care citește acest articol ,dacă nu ar fi străbătut de simțul grotescului.. și al dezamăgirii…Felicitări pentru răbdarea de a asculta interviul acelei Doamne V.Sharav
    Pentru încurajare ,credința mea este , ca mai sunt oameni ,care nu caută vina în marile puteri sau în apocalipsa care oricum,zic ei, ar veni. Ci pur și simplu caută să creeze ceva folositor în viața lor. . Caută să ajute semenii.
    E mult mai simplu,nu este ?

    • gabriel gurm commented on October 22, 2021 Reply

      Din pacate, nu pentru toti…..
      Mai sunt si unii pe care e imposibil sa-i convingi cu fapte clare….
      GBM

  • paula craciun commented on October 21, 2021 Reply

    Va multumesc ca ati rezistat sa ascultati interviul pana la capat si pt.rabdarea de a-i face si “disectie”. Eu m-am intrebat insa , ce a stimult-o pe dna S. sa scrie toate acele aberatii pe care a speriat ca le vaface cat mai credibile prin folosirea Holocaustul ui , lucru pe care eu il consider, inadmisibil

    • gabriel gurm commented on October 22, 2021 Reply

      As dori ff mult sa va ofer un raspuns la intrebarea dvs., dar n-am voie pentru ca ar trebui sa folosesc cuvinte care nu se aseaza bine in scris….
      GBM

  • Klein Ivan commented on October 21, 2021 Reply

    – (”În experiența mea personală nu există nimic care să contrazică ceva din cele afirmate de dna V.S.”, se exprima cineva, nu de mult). – Acest citat e preluat din comentariul meu la articolul Lupii printre (n)oi , al d.Tiberiu Ezri ( Sep.23 , 2021 ) . În acesta eu afirm clar că ” eu nu merg pînă a mă referi la “conspirație” ; eu mă consider un liliputan care nu e informat de ce se întîmplă în sferele înalte , dar căruia evenimentele la nivelul lui ( unelemenționate de dna Vera Sharav) îi inspiră teama așa de bine prinsă în titlul articolului ” Lumea liberă e pe cale de dispariție.”. Eu îi invidiez pe optimiștii care nu au această teamă …. Bill Gates , miliardarul de succes care n-a terminat o facultate , apreciază că poate aduce ceva pozitiv în marile probleme ale lumii , probleme pe care mă îndoiesc că le înțelege corect – încălzirea globală , covid-19 , iar mai nou e interesat de fabricarea cărnii artificiale pentru a hrăni lumea – și desigur investește și e greu să te opui la un Juggernaut . Fata lui s-a căsătorit săptămîna aceasta – cu o zi înainte de căsătoria civilă a avut loc ceremonia religioasă de tip musulman . Ginerele lui Gates , economist de profesie, se va angrena probabil în promovarea a ceeace a început acesta . Acest recent eveniment ca și cele afirmate de dna. V.S. pot fi interpretate diferit . K.I.

    • gabriel gurm commented on October 21, 2021 Reply

      Din fericire ”spusele” acelei doamne nu pot fi interepretate diferit…….
      GBM

  • BORIS MEHR commented on October 21, 2021 Reply

    DIN păcate sunt destui care vehiculază pe NET TEORII și nu sunt combătuți, rezultatul fiind vizibil în ROMÂNIA ȘI ÎN ALTE ȚĂRI

    • gabriel gurm commented on October 21, 2021 Reply

      Va multumesc.
      Acesta a fost motiul pentru care am decis sa scriu acest eseu, pentru a scoate la iveala inepții de tot felul, unele pur si simplu periculaose (cum ar fi împotrivirea idioată la vaccinarea impotriva COVIDului)
      GBM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *