Ministrul israelian de externe a negat că ar fi permis contacte cu partidul AUR din România

Potrivit cotidianului The Times of Israel[1] și agenției de presă ANI, Eli Cohen, ministrul israelian de externe, a negat că ministerul ar fi renunțat la boicotul partidului de extremă dreaptă antisemit AUR, așa cum s-a afirmat în cotidianul Haaretz. ”Este fake news”, a scris el pe Twitter. ”Până acum nu s-a realizat niciun contact între Ambasada Israelului din România, Ministerul de Externe și partidul AUR, printre altele pentru că unii din membrii acestui partid au elogiat criminali de război care au comis crime împotriva evreilor în timpul Holocaustului”. Cohen a menționat că ”liderul partidului, George Simion, încearcă să schimbe poziția partidului față de Israel și lumea evreiască, denunțând antisemitismul și recunoscând că Antonescu a fost criminal de război.” În aceste condiții ”Ministerul de Externe împreună cu diferite personalități, inclusiv de la Yad Vashem, analizează dacă recentele declarații ale AUR reprezintă o schimbare reală care ar permite Israelului să revizuiască boicotul.”

Eva Galambos


[1] The Times of Israel, 4 august :”Foreign minister denies lifting ban on Romanian party”. https://www.aninews.in/news/world/asia/israel-foreign-minister-refutes-reports-of-israeli-contacts-with-romanian-nationalist-party

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

13 Comments

  • Andrea Ghiţă commented on August 29, 2023 Reply

    Din titlul acestui articol, publicat cu mai puţin de trei săptămâni în urmă, aflăm că “Ministrul de externe neagă că ar fi permis contacte cu partidul AUR”. Când colo, ce să vezi? Ambasadorul Reuven Azar s-a întâlnit cu liderul AUR. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26491303-george-simion-intalnit-ambasadorul-israelului.htm

  • Florin commented on August 13, 2023 Reply

    Sper ca toata lumea e de acord ca George Simion este dovada ca extinctia dinozaurilor nu a avut succes si teoria lui Darwin mai greseste. Ce interes ar avea Eli Cohen sa fie asociat cu un asemenea personaj ? Se spune ca nu iese fum fara foc. (Doar la CFR se mai intimpla , dar asta e alta problema .)

  • Andrei Leber commented on August 12, 2023 Reply

    Eu sunt abonat de cativa ani la cotidianul HAARETZ,pe care il consider cel mai competent ziar din Israel .
    Are orientare de stanga si opozitionar guvernului de dreapta condus de Netanyahu. Am citi cu indignare stirea ca membrii extremisti ai partidului Likud au luat legatura cu partidul AUR condus de Simion si au incercat sa influenteze Ministerul de Exteren sa ridice boicotul contra acestui partid anitsemit. E pur si simplu incredibil ca exista asemena voci intre evreii din Israel. Felicitariministrului Eli Cohen care face cinste statului Israel!

  • Eva+Grosz commented on August 11, 2023 Reply

    The Time of Israel din 4 August are ca titlu>”Foreign minister denies lifting ban on Romanian party accused of antisemitism”
    Îm articol se scrie :”Foreign Minister Eli Cohen on Thursday denied lifting a ban on contacts with a right-wing Romanian party accused of antisemitism, but acknowledged Israel may reconsider ending the boycott.”
    Ce înțeleg cititorii ? Pentru mine e același lucru pe care l-a scris Haaretz.

  • eva+galambos commented on August 11, 2023 Reply

    Am redat doar o mică parte din articoull publicat în Times of Israel. Citiți întreg articolul și veți vedea că e chiar mai mult decât în Haaretz.

  • Andrea Ghiţă commented on August 11, 2023 Reply

    De unde nu-i foc nu iese fum. Nu sunt convinsă că nimeni, dar absolut nimeni, de pe eşichierul politic din Israel nu încearcă să facă ochi dulci partidului AUR! Acest lucru transpare din ultima frază alambicată a comunicatului de pe Twiter. Propun să citiţi şi articolul apărut azi în ziarul electronic Republica, întitulat: Cum reintră extremismul de dreapta în manistream în Germania, dar nue vorba doar de Germania. https://republica.ro/cum-reintra-neo-nazismul-in-mainstream-in-germania?utm_source=newsletter&utm_medium=li4623_mi249710&utm_content=articol&utm_campaign=Putina%20cinste%20despre%20noi%20ca%20oameni%20ajuta%2F%20China%20nu%20este%20atat%20de%20puternica%20pe%20cat%20ar%20putea%20crede%20Occidentul%2F%20Extremismul%20de%20dreapta%20in%20Germania&utm_term=li4623_mi249710_s74374&fbclid=IwAR2JDYl4569UlBsf22yToJLER6EDffIiHMEFM2BN_k7G5g9mI9JXrDMJULs

    • Eva+Grosz commented on August 11, 2023 Reply

      Am citit. Te apucă groaza.

  • Veronica Rozenberg commented on August 11, 2023 Reply

    Oare cat de credibila o fi sursa “The Times of Israel”? Ma mai interesez.

  • Hava Oren commented on August 11, 2023 Reply

    Cu regret mi-am schimbat părerea bună pe care o aveam despre ziarul Haaretz. Ar trebui să învețe și ei expresia românească „Să nu dai cinstea pe rușine!”

    • Veronica Rozenberg commented on August 11, 2023 Reply

      Foarte rau ca ti-ai schimbat-o.

      Ma mir ca nu ai citit in Wikipedia cine este acest Times of Israel, dintr-o citire in diagonala se poate deduce ca este proprietatea unui miliardar evreu american care a scos editii in diferite limbi printre care araba si persana, dar tot in wikipedia este scris urmatorul paragraf

      On 1 August 2014, an article entitled “When Genocide is Permissible” and recommending the obliteration of the entire population of Gaza Strip was published on the blogs by a regular contributor. The article was later deleted. Opinion editor Miriam Herschberg said that the article did not conform to their editorial guidelines and the contributor had been discontinued.

      Alta info din Wikipedia:
      In 2020, Reuters reported that The Times of Israel, along with The Jerusalem Post, Algemeiner, and Arutz Sheva, published op-eds sent to them by someone using a falsified identity.

      • Andrea Ghiţă commented on August 11, 2023 Reply

        Articolul din Times of Israel este scris foarte corect şi dacă-l citeşti până la sfârşit poţi vedea exact că cel care nu spune adevărul e tocmai ministrul israelian de externe care neagă că ar fi încercat să se propie de AUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *