Tristeți invernale 4

Narațiunea nu ține locul realității. Mass media occidentală s-a făcut de oaie în repetate rânduri. Putin n-a murit, din contră, cu certitudine va deveni noul-vechi președinte al Rusiei în 2024, sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează, Ucraina nu poate învinge și recupera teritoriile cucerite de Moscova. Pe termen mediu, Kievul are șanse să se prăbușească.

Deocamdată ajutorul militar american e sistat de Congres, iar celelalte state occidentale care încă n-au întors spatele regimului Zelenski nu au capacitatea militar-industrială să ajute în mod corespunzător armata ucraineană. Aceasta a fost deja nevoită să ocupe poziții defensive pe toată lungimea frontului de circa 1100 de km, iar armata rusă a preluat inițiativa în câteva puncte, obținând câteva câștiguri teritoriale strategice în Donețk.

Mai mult, Kremlinul se află în plină ofensivă diplomatică în Arabia Saudită, în Emiratele Arabe Unite, în India și în Pakistan. Se prefigurează o nouă alianță Rusia-Iran-Turcia, precum și un nou avans strategic al Rusiei în Orientul Mijlociu, pe fondul crizei din Gaza și Libanul de sud.

Progresiștii radicali din întreaga lume somează Israelul prin manifestații violente să înceteze imediat ofensiva militară din Gaza și să încheie urgent un armistițiu cu Hamas-ul. Aceiași progresiști neînduplecați susțin „războiul împotriva lui Putin” până la ultimul soldat ucrainean și fac presiuni asupra „regimului democratic al lui Zelenski” ca nu carecumva să încheie un armistițiu cu diavolul de la Kremlin. Superbă dublă măsură, ce sminteli ale rațiunii elementare. 

Algebra halucinantă a sângelui și barbariei: un bebeluș, un copil mic și o bătrânică negociați pentru trei asasini condamnați: victoria ucigașilor asupra vieții și normalității. Planeta maimuțelor aplaudă.

Războiul mediatic și în parte cel strategic va fi definitiv pierdut de Occident dacă Ucraina va fi părăsită brusc și catastrofic, precum s-a întâmplat în trecut în Afganistan, Irak, Vietnam și chiar Coreea.

Dejecțiile ideologice progresiste provenite din universitățile de elită americane, implicit cu corolarul lor antisemit, sunt pe cale să infesteze cultura academică din universitățile europene și din alte părți ale lumii.

Urmează demolarea aplicată a valorilor clasice, a personalităților de referință ale culturii, artei și științei europene, a tezaurului religios iudeo-creștin, a fundamentelor familiei, națiunii și divinității.

Va urma jugul diversității, al genderismului și dictatul procentelor impuse în viața universitară.

Talentul și hărnicia individuală vor deveni note de subsol în detrimentul narativei ideologice dominante.

Totalitarismul spiritual și ideologic a reînviat în Vestul democratic.

Clasa muncitoare în sensul ei tradițional de „gulere albastre” a ratat cursa cu istoria contemporană. Clasa truditorilor n-a ajuns nici în raiul comunist, nici în paradisul capitalist. Drumul ei spre o bunăstare relativă, drepturi profesionale și stabilitate aproape că s-a împlinit în capitalismul contemporan pe la sfârșitul anilor 90, dar a fost în mare parte deturnat către dependență, aservire și situație materială precară. Artizanii Noii Ordini Mondiale – New World Order – vor să-și subordoneze în mod autoritar clasa muncitoare după modelul secolului al XIX-lea. Autorii acestei deturnări sunt reprezentați de elita managerială a marilor companii transnaționale, a marilor bănci, a marilor fonduri financiare și în general a firmelor Big Tech, Big Pharma și ai complexului militar-industrial. Există semne tot mai clare în ultimii ani că muncitorii, poate nu în sensul clasic socio-istoric, încep să se coaguleze din nou, să se revolte tot mai des și mai organizat, într-un cuvânt să revină în forță pe scena istoriei,ca una din forțele ei de prim rang. E doar o chestiune de timp și dinamică interioară a noilor sisteme sociale.

Nu vă faceți iluzii, dragi porumbei ai păcii – Free Palestine now! înseamnă suprimarea Statului Israel, ștergerea lui de pe hartă, aruncarea evreilor în mare, adică un nou genocid.

Dacă Israelul, avanpost al civilizației occidentale iudeo-creștine, va cădea va urma atacul furibund și generalizat al islamului extremist împotriva Europei, SUA și al celorlalte state occidentale din lume.

Destinul colectiv evreiesc poate fi definit cel mai bine prin perenitatea stării de primejdie și incertitudine. Dans extatic la limita vieții.

Războiul ideologic, cultural, generat de strategi ticăloși, sfârșește în stradă, dus la capăt de pleava criminală a marginalilor și de declasații periferiilor.

Ideile extremiste, radicale, se degradează întotdeauna în mod ireversibil în asasinat de masă, ba chiar în genocid.

Cea mai profundă eliberare pe care ți-o dăruiește viața este tocmai bătrânețea. În această perioadă benefică scapi de slujbă, de libido, de memorie și chiar de rude.

George Vigdor

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

8 Comments

  • BORIS MEHR commented on January 29, 2024 Reply

    IPOTEZA UNEI VICTORII A EXTREMISMULUI ISLAMIC ESTE INCREDIBILĂ, CONTRARĂ ISTORIEI RECENTE. HAMASUL VA FI PREDAT DE IRAN ȘI DESIGUR DE SUA, VA FI DISTRUS. VORBA SPANIOLILOR – NO PASARAN.
    ÎNTREBAREA ESTE CINE ȘI CUM VA CUMINȚI IRANUL.

  • Thomas Lewin commented on January 28, 2024 Reply

    Cât de mică este distanța dintre invernal șî infernal!

  • Monica+Ghet commented on January 27, 2024 Reply

    No comment.

    Doar: CHAPEAU!!! (ce mai…)

  • Veronica Rozenberg commented on January 25, 2024 Reply

    “Progresiștii radicali din întreaga lume somează Israelul prin manifestații violente să înceteze imediat ofensiva militară din Gaza și să încheie urgent un armistițiu cu Hamas-ul. ”

    Nu cred ca presiunea exercitata este de a incheia un Armistitiu cu Hamas, nimeni nu crede acest lucru ca fiind necesar sau realizabil, se vorbeste in exclusivitate despre gasirea unei autoritati care sa fie responsabila de fasia Gaza, nimeni nu isi inchipui ca aceasta poate fi Hamasul, in afara de Hamas insusi, care cu totii speram ca nu va exista in componenta actuala. Desigur ca ideologic nu va putea fi prabusit multa vreme de acum inainte, de asemenea ca va dura pana vor fi lichidati conducatorii de astazi -.

    “Totalitarismul spiritual și ideologic a reînviat în Vestul democratic.”

    Dvs ati fost intotdeauna un sustinator al lui Orban, cum se incadreaza acest enunt cu sprijinul pentru Orban?

    “Nu vă faceți iluzii, dragi porumbei ai păcii – Free Palestine now! înseamnă suprimarea Statului Israel, ștergerea lui de pe hartă, aruncarea evreilor în mare, adică un nou genocid.

    Dacă Israelul, avanpost al civilizației occidentale iudeo-creștine, va cădea va urma atacul furibund și generalizat al islamului extremist împotriva Europei, SUA și al celorlalte state occidentale din lume.”

    Viziunea apocaliptica domina acest articol atat de bine documentat. Face pielea ca de gaina, iar asupra “atacului furibund” nu al Islamului extremist, ci mult mai concret, al milioanelor lipsite de conditii de viata minimale este o paradigma care ma preocupa zilnic. Canalele de televiziune israeliane, care aproape ca nu ma comenteaza nici un eveniment international, sunt preocupate – poate e de inteles fata in fata cu atata suferinta, si mai ales lupta neincetata in conditii foarte grele, neobisnuite istoric, un razboi de guerilla cu trupe incredibil de antrenate, smechere si dotate cu armament si o infrastructura unica in lumea moderna – doar de ce se petrece aici, pe cele cateva fronturi din zona. Canalul 14,care apartine aripii drept a hartii politice nu-si pune niciodata intrebarea, ce se va intampla cu populatia din Gaza. Fara a solutiona situatia, ca sa conduca la o asa zisa stabilitate, nu se va putea “inainta” decat inapoi.

  • Eva+Grosz commented on January 25, 2024 Reply

    Din păcate George Vigdor, mulți dintre noi cred în ceeace spui. Nu ești primul care prevede că dacă islamul extremist va înfrânge Israelul , Europa va fi continuarea. Pentru mine este destul de clar.
    Un articol demn de laudă și ca formă și conținut.

  • Andrea Ghiţă commented on January 25, 2024 Reply

    Subcsriu la multe din concluziile pertinente şi excelent formulate de autor, însă de aceasta mă îndoiesc: “Dacă Israelul, avanpost al civilizației occidentale iudeo-creștine, va cădea va urma atacul furibund și generalizat al islamului extremist împotriva Europei, SUA și al celorlalte state occidentale din lume.”. Nici ipoteza şi nici concluzia nu mi se par credibile. Sper să am dreptate.

  • Anca Laslo commented on January 25, 2024 Reply

    Tonul este amar dar cele observate perfect valabile, din păcate. Toruși, la ultimul paragraf aș zice ”și dacă nu?”

  • BORIS MEHR commented on January 25, 2024 Reply

    citit cu interes și simpatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *