Cartea mea

Au trecut ceva mai mult de trei ani de când m-am alăturat autorilor care publică în revista Baabel, fiind și eu una din cei care așteaptă cu înfrigurare și bucurie apariția acestei publicații online, de două ori pe lună, în dimineți de joi. Au fost pentru mine trei ani foarte bogați, cu multe bucurii și emoții, ani în care mi s-au întâmplat multe, și bune și rele, în care lumii întregi i s-au întâmplat multe și, în pofida tuturor frământărilor și durerilor, iată că autorii revistei suntem mereu pe aceeași pagină virtuală, oriunde ne-am afla, fiindcă ne alătură, mai mult decât orice, un umanism curat și puternic care găsește aici modalitatea de a se exprima.

După ce am scris multe zeci de articole pe teme foarte diverse, după ce am învățat foarte mult și, sper, am evoluat, în acest moment am ajuns să lansez primul meu volum alcătuit dintr-o selecție a acestor articole. Volumul a apărut la Editura Bifrost din București și poartă titlul unuia din textele mele, O după-amiază cu ceva dulce. Sper că acest titlu se potrivește unei cărți care poate deveni ea însăși ceva dulce și bun pentru după-amiaza unui cititor. Debutez deci în lumea literară cu bucuria că debutul meu i se datorează acestei minunate reviste, fără de care el nu s-ar fi petrecut. Mulțumesc așadar revistei Baabel pentru că m-a publicat, pentru că m-a găzduit și mi-a oferit sprijin și încurajări atât de binevenite, precum și prieteni printre condeierii din echipa revistei.

Scriind lună de lună și an de an, am constatat că amintirile mele se cheamă unele pe altele, conturând întâmplări de demult și aducând la viață figuri umane pe care reușeam să le fixez spre neuitare în cuvintele mele, acesta fiind bucuria mea cea mai mare. Ceea ce mă mai încântă cu adevărat în mod constant este faptul că cititorii se regăsesc în cele povestite de mine. De atâtea ori mi s-a spus ”și eu țin minte asta, și mie mi s-a întâmplat ceva asemănător, am cunoscut și eu pe omul acela…” Pentru mine această comuniune este neprețuită.

Să debutezi la 63 de ani poate părea un demers oarecum ciudat, dar dacă nu o fac acum, când s-o mai fac? Iată-mă întruchipând vorba ”niciodată nu e prea târziu”! Aceasta totuși nu e doar o vorbă, este un adevăr, acela care m-a învățat că visurile își găsesc singure momentul cel mai favorabil de a se împlini și, chiar dacă pentru un timp le-ai abandonat, vin ele peste tine, te iau pe sus și te obligă să le transformi în realitate.

Și fiindcă felul în care eu am început să scriu, am continuat și am ajuns, iată, chiar să public o primă carte, mi se pare de domeniul miracolului, îmi permit să dedic cartea mea tuturor femeilor care cred în miracole și care nu lasă vârsta să le împiedice de la nimic, nici măcar de la a fi tinere.

Anca Laslo

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

16 Comments

  • Roxana Cristisn commented on October 4, 2024 Reply

    Toate felicitările pentru realizarea prezentă, dar și pentru toate care vor mai veni!
    Vă doresc din inimă Șana Tova!
    Roxana Cristian

    • Anca Laslo commented on October 4, 2024 Reply

      Mulțumesc foarte mult!

  • Marina Zaharopol commented on October 4, 2024 Reply

    Ma bucur mult pentru tine, pentru realizarea ta importanta si implinirea visului tau de a te vedea publicata intr-un volum, primul din cele care, nu ma indoiesc ii vor urma.
    Cartea ta este un dar pe care ti l-ai facut tie insati (e bine sa ne cadorisim din cand in cand), insa e si un dar facut cititorilor care si ei se vor desfata cu scrierile tale inspirate si pline de farmec.

    • Anca Laslo commented on October 4, 2024 Reply

      Mulțumesc foarte mult Marina, chiar așa este: un dar!

  • Tiberiu Ezri commented on October 3, 2024 Reply

    Felicitări Anca! Poate tu ești prima scriitoare printre colegii noștri din liceul Marghita. Ai talent, imaginație și sensibilitate berechet! Deci după prima carte vor veni următoarele.

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc foarte mult Tibi, așa să fie că planuri am!

  • Andrea Ghiţă commented on October 3, 2024 Reply

    Felicitări Ancăi Laslo care a intrat în rândul autorilor baabelieni care au scos cărţi cu scrierile din Baabel, ceea ce onorează revista. Mult succes cărţii, să aibă o soartă interesantă!

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc mult de tot, așa sper și eu!

  • Eva Grosz commented on October 3, 2024 Reply

    Felicitări Anca ! E prima ta carte , dar pofta vine mâncând . Nu abandona visurile -ele se pot transforma în realitate . Fără a crede în miracole e greu să trăiești . Bravo !

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc frumos pentru încurajările constante!

  • Veronica Rozenberg commented on October 3, 2024 Reply

    Draga Anca, pentru ca te-am insotit cumva pe ultima mie de metri ma bucura in mod deosebit reusita ta publicistica, fiind fara indoiala o realizare minunata pe care sper sa o replici in publicatiile viitoare.

    Noroc si sa ridicam un paharel in aceasta zi a unui Nou An, si al unei Noi scriitoare oradene cu deosebit simt de observatie si sensibilitate !!

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc foarte mult! Un An Nou care sa vă aducă tuturor dulceața păcii.

  • gabriel gurman commented on October 3, 2024 Reply

    Niciodată nu e prea târziu.
    Se spune ca poeții incep sa scrie de tineri (pt ca poezia cere sentimente ”curate”, ”neîntinate”), iar scriitorii incep sa scrie la vârsta adultă, pt ca au nevoie de experiență de viață…
    Felicitări, si nu te lăsa!!!
    GbM

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc frumos, subscriu și da, mai am planuri!

  • Hava Oren commented on October 3, 2024 Reply

    Felicitări și la mai mare!

    • Anca Laslo commented on October 3, 2024 Reply

      Mulțumesc frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *