Se apropie Pesah-ul și în familiile evreiești au și început pregătirile care implică o curățenie desăvârșită în casă pentru ca în săptămâna de Pesah să nu existe nici măcar o fărâmitură de pâine. În plus, se fixează și meniul pentru masa de Seder iar din acesta nu poate lipsi supa cu găluște din mața. Pentru găluște, fiecare gospodină își are propria rețetă, cu un mic secret, pentru ca ele să iasă mari și pufoase. La noi acasă la Gheorgheni, mama mea avea și ea o rețetă iar găluștele ei au fost întotdeauna apreciate de musafiri. Dar ea nu a vrut să o țină secret și a împărtășit-o cititorilor cărții ei de bucate „1235 de rețete pentru oameni sănătoși și bolnavi”.
Ingrediente: două ouă mari, două linguri de ulei, o linguriță de pătrunjel, sare, piper, o mața mărunțită, două linguri de făină de mața.
Preparare: Se bat albușurile spumă, se adaugă uleiul, gălbenușurile, sarea, piperul, pătrunjelul, mața și făina de mața. Se lasă să stea o jumătate de oră. Se formează găluște cu mâna udă și se fierb aproximativ 15 minute în multă supă clocotită. Această cantitate este suficientă pentru 16 găluște.
Eva Szmuk
One Comment
Cred ca este o rețeta excelenta