Ciolent tunisian

Ingrediente: patru sau cinci linguri de ulei de măsline extravirgin, o ceapă mare feliată,o jumătate de căpățână de  usturoi desfăcută, un kg. antricot de vacă, feliat, o jumătate de kg. de boabe de  grâu zdrobite (se găsesc în magazinele cu produse din Orientul Mijlociu), patru morcovi curățați ți tăiați în jumătăți sau sferturi, trei sau patru fire de țelină, o linguriță de pastă de ardei mai iute sau mai puțin iute, o linguriță de coriandru, o jumătate de linguriță de chimion, piper și sare după gust, apă.

Preparare: Într-un vas adânc din lut se călesc în ulei  ceapa și usturoiul , se adaugă bucățile de carne și se continuă să se călească. Se adaugă boabele de grău zdrobite după ce se spală în apă rece și se lasă la zvântat, apoi se pun condimentele, pasta de roșii, morcovii și țelina și se acoperă cu apa al cărei nivel trebuie să depășească  cam un sfert conținutul vasului. Se lasă să fiarbă la foc mic cam o oră, până când  cea mai mare parte a apei  se evaporă. Înainte de ajunul Șabatului se pune în cuptor, se controlează nivelul apei, se completează dacă este cazul și se lasă la foc mic toată noaptea.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *